Nieuw

Ketelbinkie ??

Zou dat niet een veel betere benaming zijn dan Rutte III ? Want het ziet ernaar uit dat de Nederlanders straks allemaal een veel te dure ketel moeten gaan kopen.

plumber-1832224_640

Want “we” moeten van het gas af, je verzint het niet ! Maar liefst 15 organisaties pleiten daarvoor waaronder Eneco en de Gasunie. Prompt komen twee voormalige bekendheden veelvuldig aan het woord; Diederik Samsom en Doekle Terpstra. Denk je eindelijk van die gasten af te zijn komen ze weer net zo hard terug !! Samsoms grootste prestatie is dat hij eigenhandig de PvdA naar de verdommenis heeft geholpen (bedankt nog daarvoor) En Doekle was voorzitter van het CNV en vooraanstaand lid van het CDA, hij werd gevraagd zitting te nemen in het parlement maar dat wilde meneer niet, wel wilde hij staatssecretaris of minister worden. Je moet maar lef hebben….

U merkt, Tijl zit zich behoorlijk op te winden ! Waar halen al die milieuclubjes het gore lef vandaan ? Want ondanks enkele grote namen is de rest niks meer of minder dan zelfbenoemde “milieuorganisaties”, actievoerders dus, kleine groepjes fanatici.

Denk even mee; 80% wordt door het bedrijfsleven gebruikt maar dat wordt ongemoeid gelaten, nee we pakken de huishoudens aan “want Parijs”. De leugenaars ! “Ja maar we kunnen minder gas uit Groningen halen” is het excuus, nou Tijl heeft nieuws voor jullie stelletje knurften, het Russische aardgas kost maar 2,5 cent per kuub…. en voor het geval dat jullie dat vergeten waren, de gasleidingen liggen er al.  Sterker nog: de Nederlandse staat is via de Gasunie mede-eigenaar van een van die gaspijpen, de Nordstream van Sint Petersburg naar Duitsland. De Nederlandse staat is trouwens ook eigenaar van het Noord-Duitse aardgasnet. Zoals de Nederlandse staat ook eigenaar is van het nationale Nederlandse aardgasnet. Tien jaar geleden begon de Nederlandse staat zelfs tien miljard euro te stoppen in de ‘gasrotonde’, die Nederland tot de grootste gashandelsplaats van Europa maakte. En er bestaat niet het geringste voornemen om al deze Staatsactiviteiten in het transporteren en verhandelen van aardgas te reduceren.

Kregen we een paar weken geleden al een jankverhaal van een paar astmapatiënten datfireplace-535281_640 ze zo’n last hadden van houtkachels en open haarden nou dit weer. Terwijl Nederlandse elektriciteitscentrales veel viezere brandstoffen verstoken. Dat zullen ze ook in de toekomst blijven doen hoeveel windmolenparken we ook bouwen want die energie kunnen we niet opslaan en er moet wel 24/7 stroom blijven natuurlijk. D66, CDA en GroenLinks hadden zelfs geen bedenktijd nodig en zijn gelijk helemaal om. Hoera we hebben het geruite garen uitgevonden ! Dit gaat het helemaal worden, we zetten heel Nederland aan het isoleren en dwingen ze een minstens drie keer zo dure ketel aan te schaffen, grrrrr.

Weet u, Tijl denkt dat het plan gewoon is om nu de hele tent op stelten te zetten door er 2021 aan te plakken, dan staat heel Nederland natuurlijk op zijn kop en straks verleggen ze de datum een paar jaar en dan sukkelt iedereen weer lekker in slaap.

sleep-2001207_640Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

10 Comments on Ketelbinkie ??

 1. Claudia M. // maart 29, 2018 om 13:04 //

  Ik schreef vandaag al eerder; ze kunnen zoveel willen, maar deze heeft geen geld. Dat kleine beetje spaargeld is voor calamiteiten en ik weiger om hier voor te gaan lenen, want de rente is mij te hoog. Dus prachtig streven, maar betaal het dan ook maar! Ik heb het niet!

  Like

 2. Republikein // maart 29, 2018 om 14:06 //

  Relatie.

  Honderden wetenschappers die betrokken zijn bij 40 recente wetenschappelijke artikelen zeggen dat de angst over de opwarming van de aarde is gebaseerd op hysterie en valse wetenschap.

  In de eerste drie maanden van 2018 zijn meer dan 40 wetenschappelijke artikelen over de opwarming van de aarde gepubliceerd. Wat hun grafieken laten zien is dat er “niets ongewoons op klimaatgebied gebeurt”.

  Rapporten van Breitbart.com: In onderstaande grafiek uit onderzoek van Polovodova e.a. zien we dat de opwarming van de 20ste eeuw volkomen normaal is in een historische context op lange termijn. Het was niet warmer – het is zelfs iets koeler – dan de Romeinse warme periode of de middeleeuwse warme periode.

  https://nworeport.me/2018/03/29/40-new-scientific-papers-say-global-warming-does-not-exist/

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // maart 29, 2018 om 14:57 //

  Eén van de ondertekenaars van het manuscript dat is overhandigd is “Milieudefensie”.
  Dat klinkt heel duur maar is het niet. Ze hebben 84.000 leden en maar liefst 71 vaste werknemers, dat kan ook makkelijk want 40% van hun inkomsten zijn staatssubsidie en ze krijgen een stevig bedrag van de Postcodeloterij.
  Wikipedia meldt;

  Milieudefensie werd op 6 januari 1971 opgericht als de Raad voor de Milieudefensie en nam in 1972 haar huidige naam aan. De organisatie begon als een raad van verontruste wetenschappers als reactie op het rapport van de Club van Rome, maar toen na 1 jaar bleek dat deze wetenschappers het minder met elkaar eens waren dan vooraf werd gedacht, werd de raad omgezet naar een vereniging en werd de focus al snel verlegd van het verenigen van wetenschappers naar het mobiliseren van het publiek op grassrootsniveau.

  Vanaf 1977 werd de organisatie radicaler en richtte zich op het omvormen van de kapitalistische samenleving. In de jaren 80, toen de overheid de ideeën van de milieubeweging steeds meer inkapselde in haar beleid, veranderde deze opstelling naar een meer pragmatische, waarbij economische groei geaccepteerd werd en binnen het bestaande kapitalistische systeem werd gezocht naar oplossingen voor milieuproblemen. In de jaren 80, toen het kernenergievraagstuk (acties tegen de Kernenergiecentrale Dodewaard) een grote rol speelde, professionaliseerde de organisatie zich, maar kreeg ook te kampen met geldtekorten, waarop werd besloten tot de aanvraag van subsidies. Sinds begin jaren 90 bedragen deze overheidssubsidies ongeveer 40% van de begroting. Daarnaast wordt de organisatie sinds 1996 ook met een jaarlijkse donatie van de Postcodeloterij gesteund. Beide geldstromen worden door CDA en VVD-politici zo nu en dan (tevergeefs) aan de kaak gesteld vanuit de gedachte dat een organisatie die de overheid bestrijdt met rechtszaken niet door dezelfde overheid zou moeten worden gesubsidieerd.

  Like

 4. polderboy // maart 29, 2018 om 15:19 //

  @Tijl 14:57
  De Nationale Postcodeloterij zie je ook bij de Clinton Foundation genoemd, onder de lijst grote donateurs, die boven de 25 miljoen dollar schenken:
  https://www.clintonfoundation.org/contributors
  Ook de Nederlandse overheid schenkt tussen de 5 en 10 miljoen aan de Clintons:
  https://www.clintonfoundation.org/contributors?category=%245%2C000%2C001+to+%2410%2C000%2C000

  Het is een zeer grote organisatie, met jaarlijks bijna 300 miljoen dollar inkomsten en bestedingen, en 35 miljoen administariekosten.
  Ik heb toch wel moeite met die enorme verstrengelingen.

  Nou ja, gesteld dat het niks met politiek te maken heeft, bijvoorbeeld dat de voorzitter van die Foundation niet de President van Amerika geweest is, of zijn vrouw niet de gedoodverfde President van Amerika leek te worden, dan hoef je er niks achter te zoeken, natuurlijk.
  Oh, wacht even…

  Liked by 1 persoon

 5. Johan P // maart 29, 2018 om 17:20 //

  Ik vraag me af wat ze denken te bereiken. Andere ketels? En wat dan? Minder gas gebruiken? Ja, vast, dat zal uitmaken hoor. Of gaan we opeens allemaal terug naar kolen? Kun je beter zelf een kolenkachel aanschaffen.
  Want met zonne- en windenerggie gaan we dit niet oplossen. (Zie https://logicfreezone.wordpress.com/2018/03/22/kan-wind-en-zonneenergie-fossiele-energie-vervangen/ )
  Misschien willen ze toch gaan investeren in kernenergie. Veel schoner.

  Like

 6. Je kunt er op wachten…….elektriciteit gaat straks heel wat hoger worden in verbruik, want al die elektrische auto´s die stroom slurpen zal toch betaald moeten worden en niet alleen door de gebruiker, maar als smoes door meerverbruik, zal de prijs gaan stijgen.
  Het is van de gask…..naar de elektrische st……

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // maart 29, 2018 om 23:46 //

  Sterker nog Guardia, er komen al geluiden dat met het stijgen van het elektriciteitsgebruik het netwerk aangepast zal moeten worden om dat aan te kunnen want in de huidige staat gaat dat niet lukken.

  Like

 8. Republikein // maart 30, 2018 om 00:51 //

  Een goeie ketelbink bevaart ook de Rode Zee.

  Like

 9. antiislamnu // maart 31, 2018 om 00:25 //

  Die peperdure asbest verwijdering bedrijven zijn na 30 jaar de hoofdprijs verdient te hebben ondertussen werkeloos aan het worden want er is steeds minder op te ruimen.
  Even omscholen en hoppa daar is de nieuwe kip met de gouden eieren.

  Like

 10. Republikein // maart 31, 2018 om 11:40 //

  Ik schreef niet dat ik zeg dat chemtrails niet bestaan.
  Binnenkort leg ik een verbinding tussen alcohol en duivelse energie.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s