Nieuw

Heineken trekt ‘Soms is lichter beter’ advertentie in na racisme beschuldigingen

Heineken, lighter is better, screenshot YT

Heineken zei maandag dat het een advertentie heeft ingetrokken met de slogan “Soms is lichter beter” nadat critici het als racistisch hadden bekritiseerd.

De advertentie bevat een barman die een fles Heineken Light naar een vrouw schuift. De fles reist langs verschillende zwarte gekleurde mensen (ik streep zwart door omdat ze blijkbaar een probleem hebben met hun eigen kleur, je mag ook al geen neger meer zeggen, ik heb géén probleem met mijn kleur, ik ben een trotse blanke) voordat de racistische fles bij de blanke vrouw arriveert.

De clip kwam onder vuur op sociale media. Hip-hop ster Chance the Rapper noemde het “vreselijk racistisch” op Twitter zondag en andere gebruikers waren het met hem eens.

Nooit gehoord van deze ‘ster’, dus eens even kijken. ‘Tien dagen van school gestuurd voor wietverkoop, druksdealen‘. Chance lijkt een beetje schizofreen te zijn. In een van zijn hit-video’s beweert Chance niet meer te roken, om in de volgende zich helemaal vol te inhaleren. Je bent een ongeloofwaardige opportunist, Chance.

“Welke idioten hebben deze advertentie goedgekeurd ? Ontsla die persoon,” tweette Helen Ehrenhofer, die zichzelf identificeert als een voormalige communicatiemanager.

Heineken antwoordde maandag door de advertentie van TV en het internet te halen.

“Hoewel we van mening zijn dat in de advertentie wordt verwezen naar ons Heineken Light bier en dat light bier beter is dan andere calorierijke opties, misten we het doel, en nemen we de feedback ter harte en zullen we dit gebruiken om toekomstige campagnes nog verder te sturen”, aldus Heineken USA woordvoerder Bjorn Trowery.

Heineken buigt voor één neger rapper. Ik denk niet dat we ons nog af hoeven te vragen hoe Heineken zal reageren als 100 mohammedanen dreigen het hoofdkantoor in de fik te steken, omdat bier nogal halal is.

Ik zou mijn aandelen verkopen zolang ze nog verhandelbaar zijn en dat bocht zeker niet in huis halen. Lokaal gebrouwen bier is enorm in opmars in Nederland de laatste jaren. Koop lokaal bier ! Nederland kent inmiddels weer tegen de 600 brouwerijen. Ik moest even zoeken in mijn kast, maar ik heb een gesigneerd exemplaar van dit: ‘Nederlandse Bierbrouwerijen‘.

Ik heb ook een T-shirt van hem gehad (omdat ik zo lief ben) met het opschrift: ‘Eigen Bier Eerst’.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9267 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

12 Comments on Heineken trekt ‘Soms is lichter beter’ advertentie in na racisme beschuldigingen

 1. En hoe zit het met donker bier? Soms is donker beter?

  Like

 2. Het is alleen zo schreeuwend duur dat plaatselijk gebrouwen bier als je een liefhebber van bier bent.
  €2,50 – €3,00 is niks voor een plaatselijk biertje van 33cl. inhoud.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik heb 2x zelf bier gebrouwen in zo’n emmer van 50L. met een doek erover.
  Maar dat is wel zoveel werk om dat allemaal steriel en schoon te houden.
  Een aantal lege kratten Grolsch flessen 1 voor 1 reinigen met soda en water.
  Al die rubberen ringetjes apart schoonmaken, en dan nog alles vullen met de hand.
  Het was wel goed gelukt, maar het is dan ook weer zo op.

  Like

 4. Johan P // maart 29, 2018 om 16:47 //

  Waar het om gaat is dat ze weer toegeven aan de schreeuwers.
  Nu ben ikzelf niet zo’n Heiniken-fan, maar als ze de ballen hadden gehad om gewoon door te zetten was ik wel bereid geweest het spul te kopen, al was het maar om mij support te laten zien.

  Like

 5. Claudia M. // maart 29, 2018 om 17:08 //

  De vrouw komt mij nogal oriëntaals over, maar ik heb geen idee meer waar de lat “zwart/wit” ligt tegenwoordig, dus ik brand de vingers er verder niet aan.

  Ik weet wel dat ik haarfijn iets ga uitleggen, du moment eentje het in z’n bolle hoofd haalt mij voor “wit” te verslijten!

  Like

 6. polderboy // maart 29, 2018 om 17:41 //

  Meesterlijke zet van Heineken.
  Een bekende rapper roept iets onzinnigs onder zijn door gaar gekookte crack gaar gekookte hersenresten vandaan, en Heineken haalt subiet de reclame weg??!!
  Enorme publiciteit volgt: manifestaties, thema avonden, de Heineken casus word op universiteiten gedoceerd en alle media schrijven over: “Heerlijk helder Heineken”

  Like

 7. Kweek een mensensoort met allemaal een blauwe huid zoals de Smurfen, waar gaat het in hemelsnaam over,de waanzin neemt steeds meer toe
  Straks gaan we zeuren dat onze je weet wel op de wc te bruin is die kleur is het enige dat bij elk mens hetzelfde is,althans als je gezond bent dat gezeik overal om

  Like

 8. Je kan ook zeggen dat enkel blanke mensen blijkbaar dat bier willen opzuipen met 0% alcohol.
  En dat de rest liever wat anders heeft.
  Ik voel me nu al beledigd.

  Like

 9. ieznogoedh // maart 30, 2018 om 08:53 //

  Kon niets racistisch in die reclame zien. Om eerlijk te zijn vielen die (kennelijke zwartmensen) waarvoor het biertje niet bestemd was, me helemaal niet op omdat het flesje en de ontvangende dame veel interessanter waren.
  Maar, dan maar geen zwartmensen in reclames meer gaat ook niet, want dan ben je racist omdat de reclame geen afspiegeling is van de (inmiddels gekleurde) maatschappij.
  Kortom, goed doen gaat absolutt niet want er is altijd wel een of andere gek die zich beledigd voelt.
  Voor de grote invasie was dat anders, dus ook al op dat gebied is er veel ten kwade veranderd.

  Like

 10. Republikein // maart 30, 2018 om 12:13 //

  In de hemel is wel bier.

  Like

 11. Eigen volk eerst // maart 31, 2018 om 10:42 //

  Waarom is deze advertentie nu weer weggehaald? Moet er nu elke keer gereageerd worden op zo’n idiote beschuldiging? Wanneer gaat het gezonde verstand spreken? We laten ons toch niet door een handvol racisten en de vele zelf niet meer nadenkende nalopers de wetten voorschrijven? Dit soort acties zie je alleen in de grote steden. Op het platteland wonen mensen die zich niet gek laten maken. Dáár wonen de normale mensen. Ik krijg het idee dat in de steden hysterie overheerst. Stel zotten!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s