Nieuw

Zweedse GroenLinkse regeringspartij wetsvoorstel: Biedt aan alle buitenlandse vrouwen gratis abortus aan – met reiskostenvergoeding

Isabella Lövin / Janine Alm Ericson. Foto Facebook / Esquilo

De Zweedse abortuswetgeving is de beste van de wereld. Vrouwen die in andere landen met een andere abortuswetgeving wonen, moeten de kans krijgen naar Zweden te komen en abortus op kosten van de Zweedse belastingbetaler worden aangeboden. Oppert minister van sociale zaken Isabella Lövin (Milieu Partij) en haar partijgenote Janine Alm Ericson, partijwoordvoerster van het gendergelijkheidsbeleid van de partij.

Door: Mats Dagerlind – Vertaling: ‘Rommel’

Reeds nu al hebben vrouwen uit andere landen het recht om naar Zweden te komen en de Zweedse gezondheidszorgfaciliteiten voor een abortus op te eisen. Het is echter niet toegestaan ​​om de Zweedse belastingbetaler voor de kosten op te laten draaien. Dit wil de Zweedse Milieu Partij nu veranderen.

De twee milieuactivisten noemen als voorbeeld Polen waar de abortuswetgeving restrictiever is dan in Zweden. MP is van mening dat Zweden de verantwoordelijkheid heeft om de Poolse wetgeving buitenspel te zetten door Poolse vrouwen gratis abortus in Zweden aan te bieden. De reis naar en van Zweden moet ook gesubsidieerd worden.

Maar het voorstel beperkt zich niet tot Polen of de EU. De Milieu Partij is van mening dat alle vrouwen ter wereld gratis abortus moeten krijgen in Zweden.

De partij presenteert geen effectbeoordeling van de voorgenomen regelgeving in de vorm van de druk op de Zweedse gezondheidszorgfaciliteiten en kosten voor de Zweedse belastingbetalers. Janine Alm Ericson’s perswoordvoerster Sofia Guerrero verklaart dat een dergelijk onderzoek niet is uitgevoerd:

– Het ligt in de aard van dit voorstel dat het heel moeilijk is om een ​​kostenraming te maken, omdat het aantal verborgen cijfers zeer hoog is. Men weet niet hoeveel vrouwen, indien mogelijk, van die optie gebruik zouden maken.

Maar heeft u helemaal geen beoordeling gemaakt hoeveel mensen er waarschijnlijk komen. Heeft de onderzoeksdienst van de Rijksdag er niet naar gekeken?

– We moeten afwachten hoeveel mensen hier komen en of het erg druk wordt in de gezondheidszorg, en dan op zoek naar extra middelen.

Men kan zich voorstellen dat er in korte tijd heel veel personen komen als de huidige kosten van 5000 tot 15000 kronen (500-1500 euro) tot nul daalt en tot een onhoudbare situatie leidt, vergelijkbaar met die van de immigratiedienst in de herfst van 2015 toen 163 000 asielzoekers naar Zweden kwamen. 

– We hebben hierover geresoneerd en ons uitgangspunt is dat mensenrechten geen prijs hebben. Dit is een solidariteitshandeling die we ons kunnen veroorloven.

Er worden momenteel al bijna 40.000 abortussen uitgevoerd in Zweden. Het is de hoogste in de Scandinavische landen, terwijl het Zweedse gezondheidszorgsysteem overbelast is en gezondheidspersoneel ontbreekt, zoals verloskundigen die bevoegd zijn voor het uitvoeren van abortussen.

Stel dat er een verdubbeling of zelfs een vertiendubbeling van het aantal abortuszoekers in Zweden plaatsvindt, indien men alle vrouwen in de wereld gratis abortus aanbiedt. Terwijl die middelen helemaal niet beschikbaar zijn en niet voor geld kunnen worden gekocht, betekent dit dan dat men gedwongen zal worden om de vrouwen terug naar hun thuisland te sturen zonder een abortus te ondergaan?

– We zullen moeten zien hoe zich dit ontwikkelt. Ondanks dat we over de hele wereld praten, zijn er veel vrouwen uit Polen die in eerste instantie naar Duitsland gaan, een land wat aan hun grens ligt.

Duitsland heeft dus een gelijksoortig gesubsidieerde abortus voor buitenlandse burgers, zoals jullie van de Milieupartij in Zweden willen invoeren?

– Dat weet ik eigenlijk niet. Maar ik weet dat veel vrouwen naar Duitsland gaan omdat het alternatief anders een illegale abortus in Polen is, met je gezondheid als inzet. Het is een vreselijke situatie voor deze vrouwen.

Maar als men Duitsland gaat gebruiken als een indicator van hoeveel vrouwen naar Zweden zouden kunnen komen met uw voorstel, dan is dit toch alleen maar een relevante vergelijking  als Duitsland gratis abortussen aanbiedt aan buitenlandse vrouwen, niet een land dat de werkelijke kosten in rekening brengt, net zoals Zweden dat vandaag doet?

– Ja.

Wat ik begrijp is de abortuswetgeving van Polen niet in strijd met de EU-richtlijn. Moet deze kwestie niet op EU-niveau worden behandeld om een meer uniforme en Zweedse abortuswetgeving in andere EU-landen te bereiken, in plaats van dat Zweden als individueel land probeert de abortuswetgeving van andere landen uit te schakelen door de vrouwen van deze landen hier uit te nodigen? 

– Ik weet niet hoe groot de mogelijkheid op EU-niveau is om de wetten van afzonderlijke staten te veranderen. Maar de partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) in Polen wil de drie huidige uitzonderingen in zijn op abortusverbod verwijderen – zelfs als je bent verkracht, zou je worden gedwongen om te bevallen van het kind.

Maar u weet niet of een totaal abortusverbod in strijd zou kunnen zijn met de EU-regels en hoeveel mogelijkheden Polen heeft om deze verdere verscherping echt uit te voeren?

Nee, daar heb ik geen idee van.

Bron:

https://samnytt.se/mp-forslag-erbjud-alla-utlandska-kvinnor-gratis-abort-i-sverige/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Zweedse GroenLinkse regeringspartij wetsvoorstel: Biedt aan alle buitenlandse vrouwen gratis abortus aan – met reiskostenvergoeding

 1. En is dit alleen voor blanke vrouwen, zoals Poolse ?

  Like

 2. De situatie voor ongewenst zwangere vrouwen in Polen is rampzalig. Men wil vrouwen nu dwingen om alles te baren, waar ze maar zwanger van zijn, ongeacht hoe of wat.
  Abortus is nu al strafbaar en zelfs de uitzonderingsgevallen (waarin abortus toegestaan is) wil men gaan afschaffen. Dat maakt het des te schrijnender. Ook artsen en hulpverleners, die zich voor abortus inzetten, zijn strafbaar en kunnen in Polen vervolgd worden. Dit alles dank zij een conservatieve regeringspartij en op de achtergrond zware druk van de katholieke kerk.
  In dat licht bezien is het een goede actie van Zweden om de Poolse vrouwen te helpen.
  Mijn inschatting is dat de aantallen overigens niet enorm zullen zijn. De fysieke en psychische drempel om even naar Zweden te gaan, ligt daarvoor te hoog. Zoals in het artikel al aangegeven: veel meer mensen gaan naar Duitsland. Dat is qua grens een stuk makkelijker te bereiken.

  Like

 3. Niet alleen Poolse vrouwen. The whole fucking world!
  Gratis voor niets met reiskostenvergoeding. Hotel, vreten en onderhoud. Zie je het voor je? En als ze eenmaal hier zijn, vragen ze natuurlijk ook meteen asiel aan. Zoals de rest van die losers hier. Wat kan mij het schelen wat in Polen gebeurt?! Opzouten met dit idiote plan. Er is al genoeg ellende in Zweden,

  Liked by 2 people

 4. Zweden = verloren land, en dat hebben ze vooral aan (het stemgedrag van) zichzelf te danken

  Like

 5. Prima toch (Kuch) de westerse civilisatie is een heel stuk eenvoudiger en veiliger geworden met de opmars van de 3e generatie feministen….. Zucht.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s