Nieuw

Column Harry Pater over zijn vriend Henk Bres

Henk Bres, screenshot YT

Ik wil dit korte epistel niet kwalificeren als een Column maar als het er een was, dan zou hij gedeeltelijk gaan over mijn vriend Henk Bres

Henk is een gewone Haagse jongen van de straat. Het type grote muil, klein hartje, die in zijn leven fouten heeft gemaakt maar hey, wie behalve ik heeft dat niet.?

Henk stond op de lijst voor de PVV tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart en werd met ruim 1800 voorkeursstemmen gekozen.

Henk snapte zelf ook wel dat het lezen van beleidsstukken en zware dossiers niet direct tot zijn talenten behoort en dus heeft hij zich over laten halen om dit te laten aan mensen met meer ervaring op dat gebied. Een slim besluit, zou je kunnen zeggen. Wierpen maar meer mensen zich uitsluitend op taken waar ze op berekend zijn.

Maar Henk spreekt de taal van de straat. De taal van de voetbalkantine, de taal van de gewone lompe, ongelikte beer maar met de beste bedoelingen. Zijn ruige uiterlijk verandert als bij donderslag bij heldere hemel bij het zien van dierenleed.

Maar toen Henk zich terugtrok als raadslid, lachten de redacteuren van de diverse nieuws- en actualiteitenprogramma’s besmuikt. De domme Tokkie was ontmaskerd.

NRC columnist Marcel van Roosmalen, die we regelmatig zien in het programma Voetbal Inside waar hij op nasale en monotone wijze de prestaties van Vitesse mag afkammen, wijdde er zelfs een hele column aan op NPO Radio 1.
Overigens is Marcel bij Vitesse niet meer welkom maar ach….

Het grote gevaar van een onbekwaam iemand was geweerd. Een ongeletterde in het stadsbestuur, het zou toch te dol geweest zijn. De blanke grachtengordeltypes knikten voldaan,

Maar van al die lieden die zo blij waren met het zich terugtrekken door Henk, heb ik niemand zijn of haar bezorgdheid uit horen spreken over een enorme toename aan Erdogan-pijpers in de diverse stadsbesturen, om nog maar te zwijgen van de ongebreidelde kluit idioten die zich na zetelroof al in de 2e kamer had genesteld.

De loyaliteit aan een dictatoriaal bewind, die aantoonbaar verder gaat dan de loyaliteit aan de Nederlandse grondwet, schijnt niemand bij de NPO een gevaar te vinden. Niemand maakt zich er bij de NPO zorgen over dat Erdogan zijn lange arm nu wel heel diep in de reten van zijn Turkse buikspreekpoppen in de diverse stadsbesturen heeft gestoken. En misschien ook wel, maar dan weet de elite het goed te verbergen.

Want liever mensen in de raad die de grondwet van Nederland met voeten treden dan iemand die “kunnen en kennen” categorisch door elkaar gooit.
Dat ken natuurlijk niet !

Overgenomen met toestemming. Harry Pater kennen we van sommige liedjes van hem die we hier eerder geplaatst hebben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9264 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Column Harry Pater over zijn vriend Henk Bres

  1. Esperanza // maart 29, 2018 om 03:38 //

    Like

  2. Tijl Uylenspiegel // maart 30, 2018 om 01:47 //

    Bij mijn weten stond hij als zogenaamde lijstduwer op de lijst en was het niet de bedoeling dat hij werkelijk een zetel zou gaan bezetten, dat hij 1800 voorkeurstemmen kreeg maakt dat hij dus een goed gekozen lijstduwer was maar niet dat hij dan zijn zetel moet opeisen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s