Nieuw

AIVD deelt informatie ‘te makkelijk’ met buitenland

Rob Bertholee, AIVD baas, screenshot YT

Bij het uitwisselen van informatie over vermeende jihadisten door de AIVD met geheime diensten in het buitenland zijn te weinig regels om de privacy te beschermen. Er is geen ‘bandbreedte’ vastgelegd over welke informatie gedeeld mag worden.

Dat concludeert de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD). Deze houdt toezicht op de geheime diensten AIVD en de MIVD.

De conclusie is opvallend, omdat dit zowel geldt voor de huidige wet waaronder de AIVD opereert, alsook voor de omstreden nieuwe wet op de inlichtingendienst. Tegen die wet, ook wel de ‘sleepwet’ genoemd, werd juist onlangs een referendum georganiseerd.

Juist het uitwisselen van gegevens met diensten in het buitenland was een veelgenoemd bezwaar tegen die wet, die in mei van kracht moet worden.

AD >>

Als u ooit ergens iets kritisch gezegd heeft over Turkije en u dacht nog naar dat fascistenland op vakantie te kunnen, dan kunt u zomaar opgepakt worden doordat onze eigen ‘veiligheidsdienst’ u verkocht heeft. Dat u er rekening mee houdt !

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9308 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on AIVD deelt informatie ‘te makkelijk’ met buitenland

 1. Like

 2. Like

 3. polderboy // maart 29, 2018 om 17:07 //

  Ondertussen zijn onze EU topdogs gastheer geweest voor Erdogan, tijdens een onvergetelijk midweekje samen in Varna, in een kasteel met uitzicht over de zee, omringd door vijf sterren top luxe.
  http://www.consilium.europa.eu/en/meetings/international-summit/2018/03/26/
  In zo een sfeer bloeien de beste vriendschappen op: “Ach, geef amice Erdogan toch dat beetje informatie. Dat gezeur van die paupers altijd. Ziek wordt je van dat rapaille…”

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s