Nieuw

Turkije valt Irak binnen

We hadden het al aangekondigd.

Koerdische functionarissen kondigden maandag aan dat Turkse infanterie-troepen 10 kilometer de Irakese regio Koerdistan van Irak binnen zijn gegaan en 30 dorpen hebben ingenomen. Bagdad reageerde dat elke buitenlandse inval in Iraaks grondgebied vijandig is. Grensbevelhebber in de provincie Dohuk, kolonel Delir Zebari zei dat het Turkse leger “sinds november aanwezig is in het gebied en bases heeft opgericht in het Amidiya-district.”

Aawsat >>

Yezidi’s in Sinjar bereiden zich voor op een Turkse aanval

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan verklaarde op 25 maart dat Turkije een begin had gemaakt met de acties tegen de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) in de regio van de Sinjar in Noord-Irak. “We zeiden dat we de Sinjar in zouden gaan. Nu zijn de werkzaamheden daar begonnen. De strijd is intern en extern,” Erdogan zei vóór een menigte in de provincie van Turkije Trabzon.

Twee dagen voor de verklaring van Erdogan trokken PKK-strijders zich terug uit de Sinjar om te voorkomen dat burgers in het gebied het doelwit zouden worden.

Al-Monitor >>

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9289 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Turkije valt Irak binnen

  1. Hij zal door gaan tot er plots iets gebeurt.

    Like

  2. Hansbaets // maart 28, 2018 om 21:05 //

    Die Maniak moet echt uit geschakeld worden, voor dat er nog veel ergere dingen gebeuren, hij denk wel dat ie almachtig is , totdat ie de verkeerde op de tenen trapt, en dan heb je de poppen aan het dansen, hij heeft helemaal niks te zoeken in Irak, het is dat die klote ami daar alles vernietigt hebben, want volgens mij is het Irakese leger niet echt veel meer, ga zo door, dan komt het vanzelf een keer goed !!!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s