Nieuw

Meningsvrijheid op campus in het geding: staten slaan terug

Door: Matthijs van Schie

Nergens ter wereld is de vrijheid van meningsuiting zo groot als in de Verenigde Staten: het is het eerste amendement van de Grondwet, die vooral onder Republikeinen een bijna heilige status geniet. Maar steeds vaker gaan onder studenten en medewerkers stemmen op om de meningsvrijheid op universiteiten te beperken. Amerikaanse staten komen tegen die trend in het geweer en introduceren free speech laws.

Het voorbije jaar probeerden studenten op allerlei Amerikaanse universiteiten sprekers het zwijgen op te leggen. Zo brachten de aangekondigde komst van onder anderen Milo Yiannopoulos, een homoseksuele Trump-aanhanger die te boek staat als ‘provocateur’, en Ben Shapiro, een oerconservatieve orthodox-Joodse opiniemaker, felle protesten en incidenten teweeg op de Universiteit van Berkeley in California. Ze werden ervan beschuldigd fascisten, nazi’s en racisten te zijn. Bij de komst van Yiannopoulous vernielden gewelddadige demonstranten, die gelieerd waren aan het extreem-linkse Antifa, zelfs winkels en auto’s in de omgeving.

Lees verder:

https://www.elsevierweekblad.nl/americandreamers/achtergrond/2018/03/meningsvrijheid-op-campus-in-het-geding-staten-slaan-terug-599371/

Doe mee met 8.463 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4962 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Meningsvrijheid op campus in het geding: staten slaan terug

  1. an dernot // maart 27, 2018 om 10:14 //

    zolag je maar van kinderen afblijft is alles goed

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: