Nieuw

Erdogan pikt schaamteloos een stuk Syrië in – NAVO is geen verdedigingsorganisatie maar een imperialistische veroveringsmachine

Het Erdogan-regime is van plan om een gouverneur te benoemen voor Afrin, zo meldt Turkse media.

Volgens een rapport van de krant Hurriyet sprak de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in een ontmoeting met naaste medewerkers en AKP-parlementsleden over zijn plannen om een gouverneur te benoemen voor Afrin.

“Binnen een paar dagen zullen de functies in de lokale administratie worden aangesteld, inclusief een gouverneur”, zei Erdogan naar verluidt.

Koerdisch Nieuws >>

Het jihadtuig dat Oost-Ghouta bezet hield wordt nu naar het nieuwe buurkalifaat getransporteerd.

Een konvooi met bijna 7.000 leden van een rebellengroep, hun familieleden en andere burgers, is vertrokken uit een belegerd stuk van Oost-Ghouta bij Damascus. Zij reizen naar het noordwesten van Syrië. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

De uittocht is tot stand gekomen na Russische onderhandelingen om de enclave over te dragen aan de Syrische overheid.

Het observatorium zegt dat dinsdagochtend vroeg zo‘n honderd bussen het gebied rond de steden Arbin, Ain Tarma en Zamalka hebben verlaten. De meeste mensen die op dit moment het gebied verlaten behoren tot de militie van het al-Rahman Legioen.

Sinds donderdag verlaten de rebellen geleidelijk Oost-Ghouta en aanvaarden ze voor zichzelf en hun familie een veilige doorgang naar Idlib in het noordwesten van Syrië waar de strijdgroepen nog de dienst uitmaken. Nu.nl >>

Terwijl Turkije zijn nieuwe protectoraat Afrin dat nu aaneengesloten is met Idlib herbevolkt.

De Turkse premier Binali Yıldırım zei zondag dat 350.000 Syrische vluchtelingen in Turkije kunnen terugkeren naar hun huizen in de regio Afrin van Syrië, waar het Turkse leger een operatie uitvoert tegen militanten van de Syrische Koerdische Democratische Partij (PYD), meldde het door de staat gerunde persbureau Anadolu. .

“Ongeveer 350.000 mensen uit Afrin, die we in Turkije hebben opgevangen, zullen terugkeren naar hun huizen en hun leven daar in vrede leiden,” zei Yıldırım tijdens een toespraak in de provincie Kocaeli. Lees verder >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9267 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Erdogan pikt schaamteloos een stuk Syrië in – NAVO is geen verdedigingsorganisatie maar een imperialistische veroveringsmachine

 1. templars2017 // maart 27, 2018 om 19:39 //

  Zeg niet dat ik het niet gezegd heb ,in een vorige post was het al duidelijk dat erdogan niet van plan was om het stuk van Syrië te laten voor Assad nadat hij het “bevrijd” had van de koerden.
  Het was van dag één de bedoeling om dat gedeelte van Syrië dat hij veroverde te bezeten met Turkse troepen ,onder de mom van de veiligheid ,nu wordt het duidelijk dat hij aan het bouwen is aan zijn neo Ottomaanse rijk …en ze laten hem doen…….

  Liked by 2 people

 2. Niet helemaal mee eens……..als NAVO-lid zet hij eerder de NAVO te schande met zijn optreden en misdadig gedrag.

  Like

 3. bp633livenl // maart 27, 2018 om 21:08 //

  De Navo is een veroverings machine geworden sinds de muur is gevallen.
  Zie Kosovo, Libië en nu het navo-onderdeel Turkjie dat Syrië binnenvalt.

  Like

 4. Verenigde naties. Dus geen verenigde volken.

  De rechten van landen zijn wel belangrijk en de rechten van volken zijn dat niet.
  Geen woord Arabisch tussen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s