Nieuw

‘Vaderlandsverrader’ die niet wil zwijgen – De Turkse journalist Can Dündar maakt Erdoğan het leven zuur

Can Dündar, screenshot YT. Klik voor groter

De beroemdste en door president Recep Tayyip Erdoğan meest gehate Turkse journalist vertoefde enkele dagen in ons land. Can Dündar was vanuit zijn ballingsoord in Berlijn naar Brussel overgekomen om er over zijn wedervaren en zijn visie op de toestand in Turkije te praten. Dat deed hij bijvoorbeeld in een kleine gespreksronde in de residentie van de Duitse ambassadeur.

Dündar was van 2000 tot 2013 columnist van Milliyet. De eigenaar van die krant ontsloeg hem omdat hij ‘te scherp’ zou hebben geschreven over de protesten van de liberale jeugd tegen de door Erdoğan geplande sloop van het Gezi-park in Istanbul. Dündar kon weer aan de slag bij de centrumlinkse krant Cumhuriyet en werd in 2015 hoofdredacteur ervan.  Naar eigen zeggen had hij toen een ‘goed leven’, tot hij een beslissing nam die hem eerst de vrijheid zou kosten en daarna zijn heimat.

Dirk Rochtus, Doorbraak >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9308 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on ‘Vaderlandsverrader’ die niet wil zwijgen – De Turkse journalist Can Dündar maakt Erdoğan het leven zuur

  1. Is hij nog moslim of is hij geen moslim meer en heeft ie de koran verbrand………..?

    Like

  2. bp633livenl // maart 26, 2018 om 19:00 //

    Of hij nou moslim is of niet, het is in ieder geval een Turk die in het verkeerde land woont.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s