Nieuw

Erdogan stuurt ISIS weer op de Yezidi af – Sinjar en Tal Rifaat het volgende doel van Turkije

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de start aangekondigd van een nieuwe militaire operatie tegen Koerdische militanten in het Iraakse Sinjar. Hij zegde ook toe de door Koerden gecontroleerde stad Tal Rifaat in het noorden van Aleppo, Syrië, over te nemen.

“Wij hebben 3.747 terroristen in Afrin van Syrië uitgeschakeld,” zei Erdogan zondag, er aan toevoegend dat Ankara nu een operatie tegen de Koerdische militanten in Sinjar in Irak is begonnen.

“Vergeet niet dat ik je vertelde dat we ze zouden krijgen. Zij zullen vluchten, wij zullen achtervolgen; het werk zal niet eindigen bij Afrin. De PKK ging naar Sinjar – “We zullen er ook naartoe gaan”, zei ik. De “operaties daar zijn begonnen,” verklaarde de president.

Ankara’s operatie ‘Olive Branch’, gericht tegen Koerdische milities in de Syrische Afrin regio, heeft volgens Erdogan haar doelen bijna gerealiseerd. “We zullen binnenkort de stad Tal Rifaat in handen nemen en zo de doelen van de operatie bereiken,” zei hij. Tal Rifaat is het laatste bolwerk van de Koerdische milities in Afrin.

Erdogan heeft benadrukt dat de militaire activiteiten van Turkije in buurlanden uitsluitend gericht zijn tegen “terroristen ” en geen invasie zijn.

Er is een gevecht, zowel extern als intern. Ons probleem ligt bij terroristen, wij zijn geen invasiemacht,” zei Erdogan. “Daar zijn voorbeelden van in het Westen, dat weten onze Afrikaanse vrienden heel goed. Er is gerechtigheid in onze geschiedenis. Wij staan aan de kant van de onderdrukten. Er is geen coëxistentie met onderdrukkers. Wij staan achter de onderdrukten.

Damascus heeft de Turkse operatie in Afrin veroordeeld als een flagrante schending van de Syrische soevereiniteit en Ankara beschuldigd van “agressie”. Irak heeft ook zijn bezorgdheid geuit over de militaire activiteiten van Ankara aan zijn grenzen, waar Turkse troepen herhaaldelijk Koerdische milities hebben beschoten en gebombardeerd.

Turkije lanceerde eind januari operatie Olive Branch tegen de door Koerdische milities gecontroleerde Syrische enclave Afrin, onder verwijzing naar de bezorgdheid over de aanwezigheid van militanten van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) in de regio. Ankara, Washington en enkele andere landen wijzen de PKK aan als terroristische groepering. Turkse militairen en aangesloten militanten van het Vrije Syrische Leger (FSA) hebben bijna de hele enclave veroverd, inclusief de belangrijkste stad van Afrin.

De afgelopen week is Turkije begonnen met een reeks aanvallen op vermoedelijke PKK-kampen in Noord-Irak. De aanvallen werden veroordeeld door het ministerie van Buitenlandse Zaken van het land, dat ze beschreef als “schendingen” waarbij burgers om het leven kwamen.

De president van Turkije heeft herhaaldelijk Iraakse Koerden gedreigd met een militaire operatie, onder verwijzing naar de vermeende aanwezigheid van de PKK. Eerder in maart zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, dat Ankara en Bagdad na de verkiezingen van mei in Irak een gezamenlijke actie zouden kunnen ondernemen tegen Iraakse Koerden.

Bron:

https://www.rt.com/news/422279-erdogan-aleppo-talrifaat-operation/

en twitter.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9308 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

11 Comments on Erdogan stuurt ISIS weer op de Yezidi af – Sinjar en Tal Rifaat het volgende doel van Turkije

 1. cock Paul // maart 26, 2018 om 01:27 //

  Hoeveel Syrische huurlingen lid zijn (waren) van ISIS weet ik niet, maar het grootste deel maakt deel uit van het fundamentalistische Vrije Syrische Leger (FSA), een militie die o.a. met El Qaida samenwerkte, en wonder boven wonder sterk door de CIA werd gesteund. Begrijpe wie begrijpen kan. Bovnedien is het weinig waarschijnlijk dat iemand iets tegen Erdogan zal ondernemen. De Navo bondgenoot Turkije heeft iedereen in de tang genomen. Nog even opmerken dat Turkije, onder de Ottomanen, wel degelijk bloedige koloniale oorlogen voerde in Afrika.

  Liked by 2 people

 2. antiislamnu // maart 26, 2018 om 01:36 //

  Islam is kanker

  Liked by 2 people

 3. polderboy // maart 26, 2018 om 10:07 //

  Tja, ingewikkeld voor die arme Yezidi’s.

  Je hebt te maken met realpolitiek, de internationale machtspolitiek, waar ze niks voor hebben, geen oliebel of zoiets economisch belangrijks.
  En daarnaast heb je te maken met de islam, ook machtspolitiek, waar ze de vijand van zijn. Daarnaast is het een instabiel gebied, dus er speelt ook gewapende lokale machtspolitiek een rol, maar de Yezid’s zijn geen belangrijke lokale gewapende groep, dus ook in dat opzicht zijn ze niet belangrijk, zoals de lokale warlords.

  Yezidi’s spelen voor alle partijen geen enkele rol.
  Vergelijk ze met een achtergebleven Nederlands gezinnetje flexwerkende PVV kiezers in islamitisch Amsterdam West, die maar het beste ook zo snel mogelijk kunnen oprotten.

  Liked by 1 persoon

 4. Zoals zijn idool, Adolf, gaat deze idioot het buiten zijn eigen land zoeken, vanwege de onrust in het binnenland, en zoekt het verder. Hij gaat gewoon door met landjepik. En wij staan er bij en kijken er naar.

  Liked by 2 people

 5. Het is maar ten zeerste de vraag hoever de Syriërs het zullen laten komen alsook de Iraakse regering.
  Hij( erdogan ) heeft nu al twee landen binnengevallen zonder zich ook maar iets aan te trekken van hun soevereigniteit ,vergeet niet dat in Syrië de Russen aan de kant van Assad staan ,dit is vragen om miserie…….

  Liked by 1 persoon

 6. Andermans grenzen overschrijden met een leger …..is een invasie en bezettings strategie en dat vraagt weer om een tegenactie van de Irakezen. En nu hoop ik dat ze met iets grotere bommen Ankara waar zijn paleis staat, bestoken. Het liefst in de nacht als ie denkt dat ie rustig kan slapen.

  Liked by 1 persoon

 7. polderboy // maart 26, 2018 om 14:09 //

  Turken werden al bedreigd door het buitenland, zodat ze het buitenland moeten binnenvallen.
  Ook werden ze bedreigd in het binnenland door Koerden, ISIS, Gulen mannen, natuurlijk gelukkig allemaal wel moslims, hoewel sommigen meer op vreselijke sjiieten lijken, die best wel een hele grote bedreiging zijn voor soennitische moslims.
  Maar nu is de grootst mogelijke bedreiging voor moslims in Turkije werkelijkheid gebleken.
  Het “C” woord is gevallen in Turkije!!
  De Gulen moslims verspreiden stiekem het CHRISTENDOM:
  https://www.turkishminute.com/2018/03/25/turkish-prosecutor-accuses-gulen-movement-of-spreading-christianity/

  Vreselijk. Ik wens de mannen van DENK hier ook alle sterkte toe om hun kiesdistricten de boel te kunnen reinigen van al het restafval wat er nog rondloopt in hun buurten. En met het bestuur wat we hier hebben, zal dat zeker moeten lukken. Ze hem op mannen.

  Like

 8. Dit is op Mijn Blog magilando herblogden reageerde:
  ….

  Like

 9. christ Kanters // maart 26, 2018 om 20:34 //

  Wat is de rest van Europa laf bezig. Turkije valt een land zo lang Assad daar zit is het een soeverein land , met een eigen regering en leger . Turkije valt dat land binnen en maakt daar uit wie ze doden of gevangen nemen , dat is een Oorlogs- daad die de wereld niet zou moeten accepteren hopelijk heeft Assad vrienden die hem hier bij gaan helpen .

  Like

 10. skeeter // maart 27, 2018 om 01:33 //

  christ, nato land met amerikaanse basis, kut met peren dus.

  Like

 11. Ik denk dat we ons mogen verwachten aan het ergste, als Rusland zich begint te moeien…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s