Nieuw

Deense minister voor immigratie: “Leer de taal of betaal je eigen tolk”

Foto: De Deense immigratie- integratie en volkshuisvestingsminister, Inger Støjberg. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Arno Mikkor, Aron Urb.

Denemarken – De Deense regering verscherpt opnieuw de eisen aan immigranten in zijn land. In een artikel verklaart de Deense immigratie- integratie en volkshuisvestingsminister, Inger Støjberg, dat als je langer dan drie jaar in het land leeft en nog steeds de taal niet kan, je voor je eigen tolk moet betalen.

De minister voor immigratie, Inger Støjberg, schrijft  in een artikel in BT dat immigranten in Denemarken zich meer moeten inspannen om de Deense taal te leren of anders hun eigen tolkkosten moeten betalen.

De minister wijst op een combinatie van luiheid en afkeer van de Deense samenleving van nieuwkomers als belangrijkste factoren waarom ze niet de taal leren, ondanks dat ze al meerdere jaren in Denemarken wonen. De minister is ook van mening dat Denemarken in onvermogen is gebleven om aanpassingen van nieuwkomers te eisen, wat heeft geleid tot parallelle gemeenschappen.

Støjberg vergelijkt het met het feit dat als ze zelf al meerdere jaren in het buitenland zou wonen, ze hoogst waarschijnlijk geen door de staat betaalde tolk zou krijgen. In de buitenwereld is de verwachting dat men de taal van het land geleerd hebt als je er al meer dan drie jaar woont, dat deze verwachting niet geldt als het gaat om immigranten in Denemarken is volgens Støjberg een grote blunder.

De Deense regering zal daarom de regels zodanig veranderen dat als men meer dan drie jaar in het land woont, je moet betalen voor je eigen tolk als je de taal niet spreekt, wanneer men bijvoorbeeld een dokter bezoekt.

– De taal is een goed begin om de verantwoordelijkheid terug te geven aan de buitenlanders die hier komen: Leer de Deense taal of betaal je eigen tolk, schrijft Inger Støjberg in BT.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6960 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Deense minister voor immigratie: “Leer de taal of betaal je eigen tolk”

 1. Goed begin.Beter nog zou zijn om ze definitief terug te sturen naar het land van herkomst ook al ligt het aan intellectueel onvermogen en misschien zelfs wel juist dan omdat dergelijke migranten nooit iets zullen bijdragen aan de vooruitgang van de samenleving en altijd op sociale voorzieningen zullen moeten terugvallen. We houden geen kostgangers.

  Liked by 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel // maart 26, 2018 om 16:48 //

  Goh op GeenStijl zouden ze zeggen “ik zou haar doen”.
  Dan is het bij ons toch maar behelpen Ollongren, ik voel me bekocht !

  Like

 3. Ik geef 5 reten.

  Liked by 1 persoon

 4. Dat weten we toch dat ze Denemarken en de rest van Europa afschuwelijk vinden,maar de poen hebben ze geen afkeer van
  Waarom zouden ze Deens leren, ze willen dat wij in de toekomst Arabisch moeten praten,dus waarom moeite doen?
  Ik werkte in de horeca en we hadden een Spaans echtpaar die al 20 jaar hier waren ze spraken amper Nederlands en hun eigen tolk betalen gaan ze echt niet doen dan vind 1 of andere idioot wel weer iets te verzinnen dat ze dat niet hoeven te betalen, en trouwens zij betalen het niet, nee daar kunnen de Denen weer voor betalen

  Like

 5. Excuus,het Spaanse echtpaar maakte de zaak schoon

  Like

 6. Pas na drie jaar………?
  Ik zou zeggen na een jaar elke dag leren, zo niet eruit.

  Liked by 1 persoon

 7. Na 3 jaar pas je eigen tolk moeten betalen?
  Onzin.
  Iedereen die wil emigreren naar een ander land moet de taal van het land spreken en schrijven.
  Daar hoeft niet 3 jaar voor gewacht te worden….
  Zijn die indringers ( want dàt zijn het) dan zo bijzonder dat ze toch nog 3 jaar dispensatie moeten krijgen.
  Ik begrijp héél goed waardoor de minister die 3 jaar moest inlassen, maar het blijft natuurlijk pure discriminatie van je eigen volk.

  Liked by 2 people

 8. skeeter // maart 26, 2018 om 20:02 //

  Kan me nog herinneren dat de eerste 6 maand het moeilijkst was met engels, daarna ging het haast vanzelf

  Like

 9. Nergens in het artikel wordt er gesproken over het feit dat het hier islamieten betreft.
  Mocht dit echter wel het geval zijn dan dient men resoluut op te houden met aan de ene kant het ‘pamperen’, en aan de andere kant het in het leven roepen cq opleggen van allerlei softe ‘verplichtingen’ voor een groep als deze die inmiddels ruimschoots bewezen heeft ook maar in de minste zin een positieve aanvulling te zijn voor om het even welke hoogstaande beschaving dan ook.
  Wil Europa zijn verkregen beschaving behouden en uitbouwen dan is er slechts 1 opdracht en die luidt; DE-ISLAMISERING van het continent.

  Er is nl. niet één enkele humane reden te bedenken dit soort volk te tolereren binnen je eigen vreedzame gemeenschap.
  Niet 1 !

  Like

 10. Republikein // maart 27, 2018 om 01:20 //

  Gek mens, opsluiten.
  O nee, kan niet., niks kan.
  K heb ooit, jaren geleden, een paki gekend die Khan heette, zei altijd wat Khan kan kan iedereen.
  Hij bedoelde daar de vette kb mee voor achtergebleven kindertjes.
  Geen controle en gevolg: duizenden Khan’s declareerden voor niet bestaande kindertjes.
  Er waren erbij die wel 10 kindertjes hadden, echt waar, maar ik was en ben racist.
  Dat is wel te bewijzen natuurlijk, dat ik dat ben.

  Like

 11. Deense minister voor immigratie: “Leer de taal of betaal je eigen tolk” Ja dan kunnen ze je toesnauwen in je moeders taal wanneer je berooft, verkracht of vernacheld wordt.

  Like

 12. Laevers Paul // maart 31, 2018 om 12:15 //

  Geweldige reactie,zoals de meeste mensen verwachten en ik hoop dat dit zeker navolging verdient in andere landen,te beginnen in Belgïe !!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s