Nieuw

De zelfoverschatting van Jan Roos

Door: H. Numan

Een paar dagen terug schreef Jan Roos op DDS een nogal vilein stukje dat de PVV een gelopen verhaal is. Dat klopt voor geen millimeter, maar is waarschijnlijk wel het startschot voor de media om op die manier proberen de PVV te beschadigen. Er is best een goede reden waarom Jan dat stukje schreef.

Ga even mee terug in het recente verleden. De heren Bontes en Van Klaveren stapten uit de PVV. Met hun zetels, want dom zijn ze niet. Dus zaten ze gebakken tot de verkiezingen. Het gebeurt maar zelden dat zetelrovers herkozen worden. Geert Wilders begon ook als zetelrover, zijn herverkiezing was een hele grote uitzondering. In vrijwel alle gevallen verdwijnen die zetelrovers stilletjes uit de Kamer.

Beide heren waren niet met voorkeurstemmen gekozen, dus ze moesten een list verzinnen. Mr. Hiddema had zich net verhuurd aan Baudet, dus die viel af. Dan mr. Moszkowicz. Die was (mede) dankzij het Wildersproces uit z’n ambt ontzet. Erg populair, en die kon best wat stemmen trekken. Genoeg om op het pluche te blijven zitten. Alleen trapte Bram er niet in. Je moet van goede huize komen om een advocaat te schofferen, maar het lukte ze. Ze hadden in hun programma gezet dat ze voor de doodstraf waren. Moszkowicz is daar faliekant op tegen, en zei dat hij nooit of te nimmer met ze in zee zou gaan als dat in het programma stond.

“Maak je niet druk,” zeiden de zetelrovers. “Dat is onmogelijk. Europese wetgeving verbiedt het en er is twee derde Kamermeerderheid voor nodig. Die is er niet. We hebben dat enkel in het programma gezet omdat tokkies dat vreten als ware het marsepein. We zetten dat er alleen maar in omdat het stemmen trekt. Levert minstens een paar zetels op. Als we gekozen worden doen we dat toch niet.” Dat vond Moszkowicz net even te veel, en liet de twee voor wat ze waren.

Dus hadden ze iemand anders nodig. Iemand die goed bekend was en veel stemmen kon trekken. In ieder geval niet zo’n principiële zeurpiet als Moszkowicz. Die iemand vonden ze in Jan Roos. Erg ambitieus, veel minder scrupules en dank zij het Oekraïne Referendum razend populair. Jan zei ja. Op dat moment was hij een van de bekendste Nederlanders en hij zou dat wel even fiksen.

Nee dus. De nummer twee van het referendum, Baudet, haalde hem rechts in met z’n eigen partij. Die kwam in de Kamer, met twee zetels. Bonte en van Klaveren niet. Die gingen genieten van wachtgeld. En Jan? Die stond er bij en keek er naar. Die moet nu net als iedereen hard werken om de schoorsteen te laten roken.

Dat doet hem erg veel pijn. Logisch. En wat doet Jan? In de spiegel kijken en zeggen dat hij een beetje dom was? Nee. Jan gaat de schuld bij anderen neerleggen. Bij de PVV. Want schelden op de PVV doet het prima bij DDS en bij politiek correct Nederland.

Nee Jan. Jij hebt een fout gemaakt. Je wist van te voren dat die twee sujetten jou gebruikten om in de Kamer te kunnen blijven. Maar je was verblind door die mogelijke zetel waarop je had kunnen zitten. Jij zou dat wel even regelen. Als je het Oekraïne referendum kan doen, kan je dit ook. Niet dus.

Wij noemen het zelfoverschatting, de Japanners noemden het Victory disease. Kan de beste overkomen. Jan zit nu verbeten stukjes te tikken, en Thierry zit in de Kamer. Dat is niet de schuld van Wilders, Jan. Dat is je eigen schuld. Je stukjes zijn meestal goed. Je weet waarover je praat. Maar als kandidaat was je niet zo eerlijk en niet zo oprecht als je normaliter probeert over te komen. Laten we maar zeggen dat je act even niet werkte. Want je wist donders goed dat die twee zelfs met jou er bij verdomd weinig kans maakten. Je gokte, en je gokte verkeerd.

En nou naar je stukje. De PVV is een gelopen verhaal? Werkelijk? Op grond waarvan concludeer je dat? De politieke boycot? Alle partijen blokkeren alle moties van de PVV. Men gaat zelfs zo ver elke PVV motie automatisch te verwerpen. Ongeacht de inhoud, want PVV. Om diezelfde motie vervolgens woord voor woord over te nemen, als het maar door een niet PVVer aangeboden wordt. Dan maakt het weinig uit of je 1 of 1000 moties indient, ze worden niet toch aangenomen. Dat weet je donders goed Jan.

De media boycot? De PVV komt uitsluitend in het nieuws als het slecht nieuws is. Of als het niet te vermijden is. Anders nooit. Iedere journalist weet dat. Dus ook jij, Jan Roos. Daar schrijf je niet over, en dat maakt je ietwat onoprecht. Net zo onoprecht als een journalist die onplezante waarheden negeert omdat daar een Kamerzetel aan vast zit.

Gebrek aan democratie dan? De roep om meer democratie is terecht. Jammer alleen dat die binnen de PVV kwam van Brinkman, Bontes en van Klaveren. Die wilden niet meer democratie, maar meer Brinkman, Bontes en van Klaveren. Buiten de PVV komt die oproep grotendeels van niet zo heel erg democratische mensen die alleen minder PVV willen. Bij voorkeur geen PVV.

Domme promotie filmpjes? Zekers, als je het budget hebt van D66, de PvdA of de VVD kan je je wat permitteren. Of een filmpje door een student binnen 15 minuten gemaakt kan worden is niet zo belangrijk. Dat die film minuten na publicatie het debat volledig beheerst wel. Dat doen studenten filmpjes meestal niet. Die van de PVV wel. Fitna was filmtechnisch een wangedrocht. Zelf ik had het beter kunnen maken. En ik kan helemaal geen films maken… Maar de film sloeg in als een ISIS bom. Dat is wat telt. Overigens, die peperdure gelikte producties van D66, PvdA en de VVD doen het bij lange niet zo goed als die simpele clips van de PVV, maar dat ter zijde.

Ik blijf je stukjes graag lezen. Maar nu wel met een paar korreltjes zout. Want als puntje bij paaltje komt, dan ben je te huur voor de meest biedende. Als het maar schuift. En dat is een beetje jammer, want verder lijk je me een prima vent.

H. Numan

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8179 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

20 Comments on De zelfoverschatting van Jan Roos

 1. VarAway // maart 26, 2018 om 21:26 //

  Hamer, spijker, kop!
  Perfect stukkie Hr.Numan, helemaal raak.
  Het zal Jan pijn doen, maar zo is het leven.
  Gegokt en verloren. Oei.

  Ik blijf ook zijn stukjes lezen, maar wel met minder plezier.

  Liked by 2 people

 2. Dat was het jaar dat elke gepenkop ineens overtuigd was dat hij/zij ook maar is politicus moest worden. Zelfs die gekken van Geen Stijl en die rare negerin deden een gooi.

  Liked by 3 people

 3. Jan Roos is mijns inziens naast dat hij zichzelf structureel blijft overschatten uiteindelijk ook een (crypto) deuger. Ergens begrijp ik het ook wel. Bij Jan moet de schoorsteen ook blijven roken.

  Like

 4. @Rommel,
  Je hebt helemaal gelijk maar leer nu eens het verschil tussen ‘is’ en ‘eens’.
  ‘ maar EENS politicus moest…..’

  Like

 5. Esperanza // maart 26, 2018 om 22:28 //

  Ach,een provocerend kop boven je stukkie doet ’t altijd goed. Daar weet onze Rommel ook van mee te praten. En we zien Numan happen.
  Op zich lijkt me er niet al te veel af te dingen op wat Roos debiteert over de PVV en het probleem om degelijke kandidaten te vinden.
  Numan die maffia maatje Moszkowicz in tegenstelling tot Roos minder scrupules en principes toedicht getuigt van een korte memorie.
  Overigens wel duidelijk dat Roos een opportunist maar dat heeft ie dan gemeen met merendeel der politici.

  Liked by 2 people

 6. Esperanza // maart 26, 2018 om 22:37 //

  Foutje hierboven 22:28

  ‘meer’ scrupeles moet dat zijn,dus:

  Numan die maffia maatje Moszkowicz in tegenstelling tot Roos meer scrupules en principes toedicht, getuigt van een korte memorie.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // maart 26, 2018 om 23:36 //

  Heb bij Jan Roos altijd het idee gehad dat hij Bart de Graaf imiteerde, dat mislukte echter, Bart had werkelijk gevoel voor humor en dat was echt. Bij Jan Roos was het teveel van tevoren bedacht en daarom niet spontaan. Bart kwam er dankzij zijn postuur mee weg om met gekke petjes te lopen, maar Jan Roos met een matrozenpetje….net even te vergezocht.

  Like

 8. Walther Woortman // maart 27, 2018 om 00:15 //

  Jan Roos lijkt wel op Peter R de Vries, als je maar betaald maakt hij er wel een zoetsappig verhaaltje van.

  Liked by 1 persoon

 9. jochemjaarsma // maart 27, 2018 om 12:01 //

  Jan Roos was als interviewer voor GeenStijl zeer vermakelijk, kostelijk zoals hij deze en gene Haagse rat te kijk zette. In aanloop naar de verkiezingen kwam hij in rechtstreekse debatten echter te kort, dat was totaal niet zijn pakkie an.

  Zijn mening dat het met de PVV een aflopende zaak is deel ik ten dele. Mijns inziens zou Wilders het stokje over moeten dragen aan Martin Bosma, nu al de grote denker achter de schermen, met als tweede gezicht op de voorgrond Fleur Agema. Maak Wilders dan maar erelid voor het leven, maar de partij zou kunnen opklimmen naar eenzame hoogte.

  Liked by 1 persoon

 10. “Grote schoonmaak ? Hebben jullie ook de bash artikelen van Fubar gelezen , om Forum te beschadigen , Hiddema ,Naninga Baudet kwamen allen aan de “beurt , ik heb hem daar over benadert via een privê bericht , omdat ik hem en zijn mening”respecteer maar , hoeveel jr “timmert Geert al aan de weg ,”en wat heeft hij bereikt , dat door zijn onnodige en domme “kopvodde tax ,en kwajongens vraag , minder minder , alle PVV stemmen ,tot nul waarde zijn gereduceert , Martin Bosma zou meer en vaker als woordvoerder ingezet moeten worden , hij is scherp , pakt de tegenstander aan op hun eigen woorden ,en valse belofte,s op een fantastische ,niet schofferende wijze , hij kan wel “verloren stemmen terug halen !

  Liked by 2 people

 11. bp633livenl // maart 27, 2018 om 12:29 //

  Of nou Bosma, Agema of Wilders voorman is…het maakt geen flikker uit want de PVV heeft
  al sinds de oprichting een cordon sanitaire aan hun broek, weet u nog?
  Het is nog altijd vechten tegen de bierkaai.

  Like

 12. Mooi artikel, uit het leven gegrepen.

  Like

 13. paulzwueste // maart 27, 2018 om 15:01 //

  Uitstekend geschreven weer Heer Numan!

  Like

 14. Liked by 1 persoon

 15. @zwartschakel // maart 27, 2018 om 12:11
  “Grote schoonmaak ? Hebben jullie ook de bash artikelen van Fubar gelezen , om Forum te beschadigen , Hiddema ,Naninga Baudet kwamen allen aan de “beurt ,
  ————-

  Dat was niet bashen om het bashen. Hiddema is hier vaker positief dan negatief gepresenteerd. Veel van zijn filmpjes zijn hier geplaatst zonder commentaar. Hiddema zijn grote fout was zijn opmerking over ‘integratie onder de lakens’, daarmee geef je aan niets van islam te begrijpen.

  Hetzelfde geldt voor Nanninga en de partij als geheel:
  https://fenixx.org/2018/03/11/de-moskeeenbouwers-van-fvd-hebben-een-deradicaliseringsplannetje-bedacht/

  Ze kunnen het trouwens beter weer gewoon de VVD noemen:

  Like

 16. Lord of Hosts // maart 27, 2018 om 16:57 //

  Als Hiddema rassenvermenging propageert als mogelijke vorm van integratie, dan verliest hij zijn geloofwaardigheid. Dat zou betekenen dat de wereld in sneltreinvaart islamiseert. Als dit de toekomstdroom van een rechtse denker is…
  Annabel Nanninga is al langer geleden haar geloofwaardigheid verloren, lijkt steeds meer op een linkse mol.
  Ik was dan ook zeer verbaast dat ze met veel trompetgeschal bij FVD binnengeloodst werd.

  En dan Jan Roos, zo zielig trappen naar de man die al zo lang beveiligt moet worden tegen linkse leugens en links geweld.
  Zou Jan Roos vergeten zijn hoe het was toen op Nieuwjaarsdag (2014 of 2015) een YouTube filmpje in de media gedeeld werd waarop te zien was hoe hij lallend en laveloos, met een nat kruis, op de grond lag te jammeren….
  Ja Jan, dat gebeurt er met iemand die zich richting rechtse zijde manoeuvreert. Dan wordt je maatschappelijk te kijk gezet. En als ze niets vinden, dan verzinnen ze wel wat…

  Het moraal van dit verhaal; Jan Roos is net zo smerig bezig als degene die dat walgelijke filmpje heeft verspreid. Gelukkig voor Jan dat hij zonder beveiliging zijn smerigheid kan verspreiden.

  Like

 17. Esperanza // maart 27, 2018 om 23:16 //

  Andere Janneman die ook met Geert te doen heeft.

  http://media.tpo.nl/column/briefje-jan-aan-geert-wilders-2/

  Like

 18. Ik heb Jan Roos aardig wat keren ontmoet bij de Pim Fortuyn Herdenkingen. Hij liep dan met een microfoon en een cameraman mijn schilderijen van Pim Fortuyn af te kraken. De meeste mensen van de Pim Fortuyn Herdenkingen gingen hem uit de weg en wilde niet met hem praten…

  Like

 19. Republikein // maart 28, 2018 om 05:36 //

  Geef mij maar een lekkere zwarte snol, een fijn snolleke.
  Goed stuk van die ex-voetballer.
  Of was het Arthur, zijn broer?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s