Nieuw

Waarom verliezen Zweedse verkrachtingsslachtoffers hun recht op sociale bijstand?

In Zweden heerst een verkrachtingsepidemie, daar is iedereen met zijn ogen open het wel over eens (de anderen verwijten het aan de zogenaamde toegenomen aangiftebereidheid). Zeer weinig verkrachters worden veroordeeld, de rechters zijn vaak mild en slechts weinig buitenlandse verkrachters worden gedeporteerd. Van dit alles zijn de meeste mensen op de hoogte. Wat veel mensen niet weten, is dat verkrachtingsslachtoffers niet zelden het recht op sociale bijdragen verliezen.

Door: John Gustavsson – Vertaling: ‘Rommel’

Hoe kan dat? Sociale bijdragen zijn gebaseerd op inkomen en beschikbare middelen. Simpel gezegd betekent dit dat als je een van beiden hebt, je geen recht hebt op socialezekerheidsbijdragen.

Beschouw nu de volgende situatie: Een meisje wat van de sociale bijstand leeft, en misschien om die reden in een van de “arme” (en vaak meer “multiculturele”) delen van de stad woont, wordt verkracht. Gelukkig is er bewijs, misschien zelfs getuigen die bereid zijn om naar voren te komen, en de verkrachter wordt veroordeeld tot  gevangenisstraf en een schadevergoeding van 10.000 euro. Daarnaast zijn er middelen beschikbaar die in beslag kunnen worden genomen, zodat de schadevergoeding gemakkelijk uitbetaald kan worden. Heb je het dan over een geluk bij een ongeluk… of?

Het probleem is dat deze 10.000 euro nu wordt berekend als spaargeld, dat het meisje moet uitgeven voordat ze weer recht heeft op socialezekerheidsbijdragen. En het is niet zo dat ze dat geld in een week geld kan opmaken, maar moet in gedeeltes geconsumeerd worden, en moet voor een tijdsperiode voldoen waar de sociale dienst over beslist – wat zeer subjectief kan zijn! Eventuele bijkomende kosten (bijvoorbeeld therapie) moeten worden geregistreerd en gemotiveerd, en iedereen die ooit met de sociale dienst te maken heeft gehad, weet dat hun oordeel zeer subjectief en onbetrouwbaar kan zijn! Deze schadevergoeding kan dus betekenen dat het slachtoffer langer dan een jaar zonder een sociale bijdrage zal zijn en nooit echt een schadevergoeding krijgt.

Dit geldt natuurlijk ook voor andere misdaden. Vooral droefig is het als de dader wordt veroordeeld tot een schadevergoeding en geen activa heeft: U als sociale bijstand trekkende misdaadslachtoffer krijgt in praktijk vrijwel geen inkomensgroei als een “pleister op de wonde”, en dader hoeft geen schadevergoeding te betalen, omdat de overheid daar al voor zorgt. Welke stimulans zorgt ervoor dat de overtreder zijn misdaad niet weer begaat? En waarom zou u de misdaad zelfs melden, u krijgt toch geen geen echte schadevergoeding. Dit geldt met name delicten die moeilijk zijn te bewijzen en waar de rechtszaak zelf traumatisch voor het slachtoffer kan zijn (zoals seksueel misbruik).

Ja, sociale bijstand is een “laatste vangnet” en niemand mag het lichtvaardig aanvragen, maar zou het echt ons land zoveel kosten om barmhartigheid te tonen aan de slachtoffers van misdaden? Wat doet het ertoe als een verkrachtingsslachtoffer zijn geld mag houden en therapie kan aanvragen, op vakantie gaat of wat ze nu wil? Zou het echt leiden tot een dergelijke sterke verslechtering van de prikkel om te werken?

Gemeentes hebben tegenwoordig een grote eigen zeggenschap over de regels inzake sociale bijstand, wat geheel in orde is, en sommige gemeentes zijn “aardiger” tegen de slachtoffers van misdaden dan anderen. Hier zijn echter nationale bindende richtlijnen vereist, zoals reeds bestaat op gebieden als bijvoorbeeld studiebeurzen en bezit van niet-liquide activa (worden niet meegenomen in de beoordeling).

Geen enkel slachtoffer van een misdrijf, in het bijzonder van zulke ernstige misdrijven zoals verkrachting, zou zonder schadeloosstelling en compensatie als “pleister” moeten gaan. Het zijn wij zelf als maatschappij die de misdaadgolf door een onverantwoordelijke immigratie- en criminaliteitsbeleid hebben gecreëerd, en we hebben de plicht om ervoor te zorgen dat de slachtoffers zich zo snel mogelijk kunnen herstellen. De Zweden Democraten zouden deze kwestie in alle gemeentes moeten aansturen, vóór de verkiezingen in de herfst! Geen enkele gemeente (OK, misschien Malmö) heeft zoveel slachtoffers van misdrijven dat dit een grote kostenpost zou zijn. Door een schadevergoeding met een behoeftetest te elimineren, is smartengeld voor slachtoffers van misdrijven niet langer een klasse probleem. En het is zeker de moeite waard om voor te vechten!

Bron:

https://samnytt.se/varfor-forlorar-valdtaktsoffer-ratten-till-socialbidrag/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Waarom verliezen Zweedse verkrachtingsslachtoffers hun recht op sociale bijstand?

 1. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 2. Zo iets flikken ze hier ook, maar dan met holocaust overlevenden.
  Krijg je een kleine vergoeding voor het leed, ben je je toeslagen kwijt.

  Een – bescheiden – belastingvrije vergoeding die zo’n 150 Joodse oorlogsslachtoffers door Duitsland krijgen uitgekeerd, blijkt in Nederland toch voor een hogere belastingaanslag te zorgen.

  De groep mensen krijgt sinds 2014 een vergoeding van maximaal 300 euro per maand voor kinderarbeid die ze destijds moesten verrichten in een getto in Amsterdam. Duitsland hangt daar een belastingtarief aan van 0% en dat doet de Nederlandse fiscus – op basis van EU-regels – ook. Echter, de fiscus in ons land telt de vergoeding wel op bij het inkomen en daardoor komen mensen in sommige gevallen nèt in een hogere belastingschaal terecht. Zo wordt de uitkering alsnog belast.

  Bovendien, zegt Flory Neter, hebben door die maatregel sommige mensen hun huursubsidie verspeeld.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1831766/fiscus-belast-vergoeding-holocaust-toch

  Liked by 2 people

 3. Tijl Uylenspiegel // maart 25, 2018 om 11:45 //

  Kennelijk zijn de regels voor bijstand in Zweden strakker dan hier. Waarschijnlijk zou een schadevergoeding wel gekort worden op de uitkering maar dan wel verspreid over een periode, het recht op bijstand blijft dan wel overeind. Best verrassend, je zou denken dat decennia van socialisten aan de macht in Zweden ook geleid zou hebben tot een uitgebreid sociaal vangnet.

  Like

 4. Nee Tijl, het is op ze minst net zo erg, zo niet erger.
  Al zou je iets via marktplaats verkopen verwachten ze nog dat je het opgeeft.
  Komen ze er achter, ben je de lul.
  Ik heb het over verkoop van een b.v. een oude kast, niet een handeltje die je op marktplaats er wekelijks op na houd van hele partijen.
  Geef niet 10 euro te weinig op bij de bijstand, en je hangt.
  En welke sanctie jij dan krijgt, dat hangt af van de bui van de medewerker.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s