Nieuw

Nieuw onderzoek toont aan: het christendom sterft uit onder jongeren in Europa

Jezus huilt.

Het christendom had voorheen een bloeiend bestaan ​​op het continent, waar het eeuwenlang dominant is geweest. In plaats daarvan is nu de islam in opkomst.

Tsjechië is het minst religieuze land van Europa. Daar zegt 91 procent dat ze niet in een religie geloven. Daarentegen is het naburige Polen het meest religieus, en 83 procent zegt dat het christelijk is. Nederland is dichter bij de Tsjechische Republiek en daar zegt 72 procent van hen dat men geen religieuze overtuiging heeft.

Dit zijn enkele van de bevindingen van een Britse enquête, waarvan de resultaten zijn gerapporteerd in de Daily Express. De cijfers zijn van toepassing op jongeren tussen de 16 en 29 jaar, waaruit blijkt dat jonge Europeanen zich grotendeels als niet-religieus identificeren.

Professor Stephen Bullivant van de St. Mary’s Universiteit in Londen heeft het onderzoek uitgevoerd en is van mening dat de trend naar een meer seculiere samenleving waarschijnlijk zal voortduren.

Moslims worden meer

– Het christendom als standaard, als norm, is verdwenen, en waarschijnlijk voor goed verdwenen – of in elk geval voor de komende honderd jaar, zegt hij.

In Groot-Brittannië wordt verwacht dat het aantal moslims onder jongeren in afzienbare tijd groter zal zijn dan het aantal Anglicanen. Professor Bullivant wijst op de relatief hoge geboortecijfers van moslims als oorzaak, en dat zij in veel grotere mate de religie van hun ouders behouden.

Voor Nederland toont het onderzoek aan dat 19 procent zichzelf als christenen identificeert, terwijl 9 procent een andere religie aanhangt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6928 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

37 Comments on Nieuw onderzoek toont aan: het christendom sterft uit onder jongeren in Europa

 1. Wat een ontzettend goed nieuws zo op de zondag, op de dag van de heer.
  Als we nou maar geen evangelisten aantrekken, die nog even proberen om de boel nog wat te rekken.
  Want die zullen er wel de tering in hebben vandaag.
  Dat wordt extra hard bidden vanavond, begin er maar vroeg mee dan vandaag.

  Liked by 1 persoon

 2. “Voor Nederland toont het onderzoek aan dat 19 procent zichzelf als christenen identificeert, terwijl 9 procent een andere religie aanhangt.”

  Als je reageerders bij b.v. Bron of Xander leest, heb je het idee dat zo’n 80% er nog mee bezig is.

  Like

 3. Ach ja, ze mogen het graag uitdragen. Ze maken het goed voor die andere ongelovige 72 procent.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // maart 25, 2018 om 12:44 //

  Ook in Nederland hebben we al decennia te maken met een leegloop van de kerken, in eerste instantie leek het erop dat mensen vaak wel gelovig waren maar dachten dat ook zonder kerkbezoek te kunnen zijn. Op de lange duur blijkt dat dus niet waar te zijn, het gekke is dat men wel de christelijke waarden en normen waardeert. Wat het vervolg gaat worden ? Geen hond die het weet, het lijkt erop dat naarmate mensen beter leren zelfstandig te denken en om hun eigen mening te vormen ze daar minder een godsdienst bij nodig hebben. Dat kan nog héél lang duren voordat niet-westerse immigranten zo ver komen (if ever).
  Dat blijkt ook wel, één oproep van een imam en er zijn altijd wel volgelingen die het opvolgen, geen kritische vragen maar gewoon doen wat je opgedragen wordt.

  Like

 5. Het onderzoek is gedaan bij jongeren, en die staan anders in het leven.

  Like

 6. En die leven ook langer.

  Like

 7. Onzin dat je een kerk nodig heb.
  Mijn opa was zo gelovig als de pest, en beweerde altijd, god is altijd bij je als je dat wilt.
  Hij zit achterop je fiets of naast je op de bank, of waar jij maar wilt.
  Kerken zijn er om je bij te kletsen als je twijfelt over jezelf en je geloof.

  Like

 8. polderboy // maart 25, 2018 om 13:18 //

  In Englandistan is het in ieder geval einde oefening.

  Mijn dochter die er laatst was, was er voor het laatst.
  Enthousiast gemaakt door de zwaar verouderde inhoud van de schoolboeken en de sprookjes verteld door leraren, die nog menen dat er Kelten wonen, kwam ze zwaar gedesillusioneerd thuis van haar trip naar het Midden Oosten.

  Like

 9. Wachteres // maart 25, 2018 om 13:38 //

  BertG en Rommel geven de voorkeur aan de islam. 😛

  Like

 10. Krijgen we dat soort slap geouwehoer weer.
  Ben je tegen een geloof, dan zal je wel voor de islam zijn.
  Een zwakzinnige had het nog niet kunnen bedenken.
  Want tenslotte moet je dan toch ergens voor zijn, zonder een geloof bestaat immers niet in de ogen van een gelovige.

  Liked by 1 persoon

 11. Zit ik net een heel verhaal over mijn opa op te schrijven, en geloven ergens in, en dan toch nog even proberen om het te verdraaien.

  Liked by 1 persoon

 12. Von Puffelen // maart 25, 2018 om 13:49 //

  Christendom en romeins-katholicisme hebben niets met elkaar te maken behalve dat in de 3e eeuw een romeinse keizer zich paus is gaan noemen en het oorspronkelijke christendom heeft gekaapt en er met wat knip- en plakwerk een nieuwe religie mee heeft gekneed.

  Like

 13. Scrutinizer // maart 25, 2018 om 15:00 //

  Van de heilige Ayn mag ik geen ander aanbidden… ;-D

  Like

 14. Esperanza // maart 25, 2018 om 16:16 //

  Ondanks geloofsgekkies in beide kampen doe mij dan toch maar liever Christendom dan islambarbarij.

  Like

 15. Zal wel niet met 120Km. per uur zijn geweest dat ze tegen een paal aan reed.
  Anders had ze het geweten, of ie bestond.
  Lullig om je kinderen dan mee te sleuren in je waanzin.
  Maar zover kan het gaan bij sommige christenen.

  Like

 16. Wachteres // maart 25, 2018 om 16:52 //

  Jij en ik weten dat de islam hoe dan ook binnen komt, BertG. En als de christenen nog échte christenen wren geweest en groot in aantal, dan hadden ze daar fel tegen geprotesteerd.

  Like

 17. boorzalf // maart 25, 2018 om 16:54 //

  Men zegt vaak dat we het andere geloof moeten respecteren, maar heel veel zaken zijn niet respectabel. Denk daarbij aan eer-moord, liegen en bedriegen. De islam staat altijd apart van de gastcultuur. Dat is nooit anders geweest tijdens de 1400 jaar dat deze godsdienst bestaat. Als het de cultuur binnen dringt gaat dat eerst onderhuids, daarna gaat men zich openlijk verzetten. Op dit moment is het lijdzame verzet in ons land voorbij.

  Like

 18. boorzalf // maart 25, 2018 om 17:20 //

  De Joden zijn verdreven en de ‘christenhonden’ worden steeds meer gehaat, wie Christus wil volgen en daarbij aangeeft ook nog de Thora als leidraad te hebben, behoort wel tot een hele kleine minderheid waar men niet mee kan praten.

  Like

 19. Wachteres, dus als er maar genoeg christenen waren geweest (toen het mis ging), en in voldoende aantal aanwezig, dan had het nog goed kunnen komen.

  Like

 20. Je hebt ook hele militante christenen hoor:

  Liked by 1 persoon

 21. Dat is de KKK ook.

  Like

 22. skeeter // maart 25, 2018 om 17:35 //

  Wachteres // maart 25, 2018 om 16:52 // zegt

  Jij en ik weten dat de islam hoe dan ook binnen komt, BertG. En als de christenen nog échte christenen wren geweest en groot in aantal, dan hadden ze daar fel tegen geprotesteerd.

  Prachtig om zulke onzin eruit te kramen, als christenen in holland niet zo laf waren had je misschien nog een land, het zijn bijkant de grootste verloochenaars die er rond lopen.

  Like

 23. Esperanza // maart 25, 2018 om 18:04 //

  De tijd dat een paus kruisvaarders opriep om het moslimrapalje uit te wissen ligt erg ver achter ons.
  Nu is het bukken voor de islam wat de klok slaat.

  ‘Ik groet u en dank u allen hartelijk, beste vrienden van andere religieuze tradities: ten eerste de moslims, die de enige levende en genadige God aanbidden en Hem aanroepen in gebed,’ begon de paus zijn toespraak. ‘Ik zie een tastbaar signaal van de wil om te groeien in wederzijdse achting en samenwerking, voor het algemene welzijn van de mensheid.’

  Svp even klikken op de link voor een schrijnend plaatje.
  http://www.katholiekforum.net/2017/08/22/judaskus-bergoglio/

  Liked by 1 persoon

 24. Esperanza // maart 25, 2018 om 18:13 //

  Like

 25. an dernot // maart 25, 2018 om 19:04 //

  de grootste prestatie van de duivel is de moderne mens van deze tijd te doien geloven dat God en duivel niet bestaan.

  Like

 26. Esperanza // maart 25, 2018 om 19:12 //

  Like

 27. Wachteres // maart 25, 2018 om 22:28 //

  @Skeeter, als ik zeg wat jij zegt, dan sla ik onzin uit? En jij natuurlijk niet.

  Like

 28. skeeter // maart 25, 2018 om 23:08 //

  Wachteres, heb in mijn leven helaas vaak de lafheid van christenen rechtstreeks moeten ondervinden. Jij mag het onzin vinden, voor mij is het realiteit. Christenen protesteren niet, die kijken het liefst weg.

  Like

 29. Ja BertG. Wees er maar blij en trots op hoor, geen christendom in Nederland. Mede door de afkeer van God maakt de islam nu grote stappen in Nederland. Gefeliciteerd ermee. Je zou bijna denken dat het een straf is. Nederland is beter af met het ware geloof, het Christelijke geloof.

  Like

 30. Republikein // maart 26, 2018 om 01:45 //

  Geef mij maar een neut.

  Like

 31. Republikein // maart 26, 2018 om 02:14 //

  https://www.trouw.nl/home/de-levenslessen-van-harcourt-klinefelter-breng-je-kinderen-groot-in-een-gekleurde-omgeving~a60a1bb1/
  Op 4 april is het vijftig jaar geleden dat Martin Luther King jr. werd vermoord. De Amerikaan Harcourt Klinefelter (80), die inmiddels alweer 45 jaar in Nederland woont, was toen zijn pr-man.

  Like

 32. scherpschutter1943 // maart 26, 2018 om 15:59 //

  De christenen zijn het slachtofgfer van hun eigen religie. Ze laten zich liever op hun bek slaan dan terug te vechten met alle middelen. Dat was in wo2 ook zo. Moesten buitenlanders aan te pas komen om ons te bevrijden. NL wist niet hoe snel ze zich moesten overgeven aan de duitsers

  Like

 33. scherpschutter, en in WO2 liepen er toch niet massaal atheïsten rond die overal tegen aan schopten.
  Het merendeel was zo gelovig als de pest in die tijd.
  Dus dat verhaaltje gaat ook niet meer op dan.
  Over het gebrek aan christenen, die dan wel ineens strijdvaardig zou moeten zijn.
  Het blijft gewoon een laf soort mens, gelovigen.
  Ik heb ze ook nooit anders mee gemaakt dan skeeter.
  Weg kijkers en altijd kiezen voor hun eigen ploeg gelovigen.

  Like

 34. Vreemd verhaal Scherpschutter. Veel christenen waren actief in het verzet. En veel geallieerden waren gelovig. Laf volk volgens BertG.

  Like

 35. Joost, waar het om gaat is dat er mensen beweren dat als er maar genoeg christenen waren, dat het nooit zo uit de hand was gelopen, en dat ze wel even alle mossels er uit zouden werken als “samenwerkende” christenen.
  Wat nu dus niet meer kan omdat er niet genoeg christenen zouden zijn omdat voor mekaar te krijgen.
  En zo telkens weer een nieuwe variatie om nou eenmaal alle atheïsten de schuld van alle ellende te kunnen blijven geven.
  Want zelf kunnen ze daar nooit schuldig aan zijn.
  En dat noem ik laf en wegkijken.

  En als ze dan zo actief in het verzet gezetten zouden hebben, waarom hebben ze dan nooit iets gewonnen.
  Toen konden ze de Atheïsten er nog niet de schuld van geven, want die waren er nauwelijks.

  En dat begint een beetje vervelend te worden, altijd maar naar andere wijzen.
  Zodat ze zelf overal buiten blijven w.b. een oorzaak in alle ellende waar we nu in zitten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s