Nieuw

‘Hoe kun je 21 migrantenkinderen in een klas van 25 integreren?’ Onderwijs in Wenen stort in elkaar

Foto ter illustratie.

Susanne Wiesinger werkt 25 jaar als onderwijzer in op een middelbare school in de wijk Favoriten in Wenen en is actief voor de sociaaldemocratische vakbond voor leraren. In Favoriten is 43% van de bevolking van buitenlandse afkomst. In heel Wenen is de helft van alle leerlingen van buitenlandse komaf.

Geen muzieklessen meer op school
Op Wiesingers school zijn bijna alle 300 leerlingen van buitenlandse afkomst. Wiesinger waarschuwt in een reportage van Addendum dat op veel scholen geen goede controle meer mogelijk is. In klassen met 25 kinderen zijn 21 migrantenkinderen. Wiesinger: ‘waar moeten we die kinderen in integreren?’ De moslimkinderen interesseren zich helemaal niet voor het lesprogramma. Wiesinger: ‘het verschil tussen hun thuissituatie en onze school is te groot. Voor veel van mijn leerlingen is de sharia belangrijker dan het lesprogramma’.

Nieuw Religieus Peil >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9264 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

11 Comments on ‘Hoe kun je 21 migrantenkinderen in een klas van 25 integreren?’ Onderwijs in Wenen stort in elkaar

 1. polderboy // maart 25, 2018 om 17:57 //

  Aan het einde blijkt dat ze 300!! psychologen tegen die kleine sharia jihadistjes op scholen in gaan inzetten.
  Maar goed, dan heb je ook wat bataljons Jeugdzorg nodig voor het thuisfront, naast een legerdivisie om de moskeeën te bedwingen, de zich mobiliseren wegens de aanval op de islam.

  Daar is de poen niet voor, dus de slag om Wenen is inmiddels ook verloren.

  Liked by 2 people

 2. an dernot // maart 25, 2018 om 18:59 //

  in 1453 werden de musselmannen voor de poorten van WENEN verslagen tijdens hun poging tot invasie van Europa. koste veel westers bloed evenwel. laat hun bloed niet tevergeefs vergoten zijn.

  Liked by 2 people

 3. paulzwueste // maart 25, 2018 om 19:29 //

  Het probleem is nu wel dat Wenen geen poorten meer heeft.
  Iedereen kan zomaar naar binnen.
  Dat gebeurt dus ook.
  Dan moeten we ook niet gaan zitten zeuren over 21 immigrantenkinderen tegenover 4 blanke kinderen.
  Die blanke kinderen hebben namelijk niet de taak om die 21 immigrantenkinderen te laten integreren.
  Die taak hebben die 21 immigrantenkinderen in de eerste plaats zèlf.
  En de overheid heeft die taak even zozeer.
  En als die overheid het niet kan, moeten die 21 immigrantenkinderen zo snel mogelijk het land uit.

  Het werkelijke probleem is dat wij zo graag de dingen verkeerd omdraaien.
  Maakt niet uit, alles komt in orde.

  Liked by 3 people

 4. templars2017 // maart 25, 2018 om 19:47 //

  Duidelijk niet? het hele systeem in Wenen ,en op alle andere plaatsen, faalt en de bevoegde raden vegen het ,soms hardhandig ,onder de mat uit angst dat het publiek zou bekend worden.
  Ze proberen met alle macht de geest in de fles te houden ,tot nu toe lukthet min of meer maar hoe lang nog?
  Dit is een aangroeiend probleem en zal ,zoals vele andere problemen met een zelfde achtergrond, vroeg of laat uitbreken en dan??????
  Ook op dit niveau wordt minimaliseren ,doodzwijgen en wegkijken hoog in het vaandel gedragen door de regerende partijen, het is niet alleen in Wenen zo doch in heel Europa dat met een migratieprobleem zit.
  Het zijn deze dhimmy-achtige creaturen die door niets te doen op het gestelde ogenblik de hele samenleving in gevaar brengen ,en je mag er niets van zeggen…………………

  Liked by 3 people

 5. Duchesne // maart 25, 2018 om 20:08 //

  Het is hier in Nederland ook het geval,vooral in platsen met veel allachtonen. Wie een opleiding en een toekomst wil moet zich tussen totaal niet geinterreseerde figuren recht houden, de pesterijen en de achterlijkheid ondergaan en hopen dat de leerkracht niet instort.
  Wie wil nog lesgeven als niemand wil leren….

  Waar ik woon zijn bedrijven begonnen om leercontract (BBL) trajecten te doen, in de hoop gemotiveerde mensen te krijgen en die in eigen huis op te leiden. Voor vele werkgevers is het de enige optie nog werknemers te krijngen, want de vanuit de overheid verplichte sollicitaties maken dat veel bedrijven enkel sollicitaties krijgen om aan de verplichting van solliciteren te voldoen. En dus daar tijd en geld in moeten steken, een totale verliespost.
  Feitelijk is verplicht solliciteren diefstal, de overheid belast bedrijven met iets dat tot niets leidt…

  Mijn advies voor de jongeren: wie nog wil leren, probeer een bedrijf te vinden en leer daar, laat je opleiden en leer, tussen allachtoon volk zitten dat nul motivatie heeft en een diploma krijgt doordat de eisen ervoor dusdanig zijn verlaagd in het kader van gelijke kansen zodat iedereen kan slagen is geen winst, het is in en in triest.

  Het Nederlandse systeem van diploma’s aanpassen en personeel voor de overheid werven lijkt wel op het plan van de zuid Afrikaanse minister van financieen, om iedereen geld te geven en miljoeniair te maken en zo de armoede te bestrijden door geld te drukken, een en dezelfde koker van achterlijkheid.

  Iemand met allachtone achtergrond een diploma geven om een kans op werk te hebben…..waarom nog onderwijs?

  Liked by 2 people

 6. Claudia M. // maart 25, 2018 om 20:51 //

  Q; “De moslimkinderen interesseren zich helemaal niet voor het lesprogramma.”

  Dit geeft onder andere aan waarom het in die landen zo’n tyfuszooi is. Mijn vader zaliger (RIP alweer een kwart eeuw) zei het al; “als ze wat minder zouden bidden en meer aan het werk, kon er misschien nog iets van terecht komen”.

  Ik was als puber uitermate geschokt, dat mijn vader zoiets kon zeggen! Nu weet ik net als hij, beter!

  En dan nog even wat; ik interesseerde me als kind ook niet voor het lesprogramma, maar had geen keus en kreeg origineel straf als ik het in mijn hoofd haalde dwars te liggen! Misschien een idee iets dergelijks toch opnieuw in te voeren, anders komt er geen reet van terecht!

  Liked by 2 people

 7. @An Dernat. 1683 was dat, 1453 betreft de val van Constantinopel.
  Overigens ben ik van mening, dat Constantinopel nog steeds moet worden bevrijd.

  Liked by 1 persoon

 8. In veel -grote- steden in NL is het al niet anders. Zowel in het basis- als in het lagere segment van het voortgezet onderwijs.
  Waar de onderwijzers en leraren zich ipv leerkrachten zichzelf steeds meer zien als medewerker van de plaatselijke Zoo met als opdracht de apenpopulatie een kunstje bij te brengen.

  Het feit dat het ‘aanmodderen en wegkijken’ in deze sector zolang heeft plaatsgevonden is voor het overgrote deel te wijten aan het feit dat het onderwijs per definitie is vergeven van de linksche minkukels.

  Men kan de realiteit blijven negeren, vraag is hoe lang de realiteit U blijft negeren.

  Liked by 1 persoon

 9. antiislamnu // maart 25, 2018 om 22:49 //

  Hier gaat het op sommige scholen ook niet best aan toe

  Liked by 1 persoon

 10. Tijl Uylenspiegel // maart 26, 2018 om 00:04 //

  Het is allemaal zo simpel, een leraar moet het niveau van zijn lessen aanpassen aan het gemiddelde van zijn klas, hoe lager het gemiddelde hoe langzamer er geleerd wordt en hoe lager de uiteindelijke uitkomst.
  Als je een klas hebt met 30 leerlingen die gemiddeld een zeven scoren en je plaatst er twee nieuwkomers tussen die zelfs de taal niet goed machtig zijn en al een forse achterstand hadden dan gaat het gemiddelde niet naar zes zoals je misschien zou denken maar eerder naar een vijf. Eind van het liedje is dat de oorspronkelijke leerlingen niet met een zeven maar hooguit met een zes naar buiten komen, de twee nieuwkomers eveneens want je mag ze natuurlijk niet achter stellen, dat zou discriminisme zijn nietwaar ?
  Hulp van de ouders ? Die hebben zelf nog nooit een school van binnen gezien en kunnen niet eens lezen of schrijven, alles dat hun kroos beter ‘presteert’ dan zij vinden ze al heel wat. Huiswerk ? Hoezo, ze leren toch alles op school ? Moeten zij daar toezicht op houden ?
  Ouders hebben dat zelf ook drommels goed in de gaten en proberen op hun beurt hun kinderen op een zo blank mogelijke school te krijgen, je wilt natuurlijk de best mogelijke kansen aan je kinderen geven. Loop langs het dichtstbijzijnde VMBO en je zult zien dat daar alleen getinte kinderen zitten met zo heel nu en dan een blank kind ertussen dat de boot gemist heeft.

  Like

 11. Ja, het is heel zielig dat die 21 kindertjes, waarvan de ouders zelf hebben gekozen om naar Wenen te gaan, niet integreren.
  Maar niemand vindt het zielig voor de vier blanke kinderen, waarvan de families al honderden jaren in Oostenrijk wonen en hebben opgebouwd, een veel te laag onderwijs niveau krijgen.
  Nee, dat zou racistisch zijn.
  Stelletje racisten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s