Nieuw

De moordenaar nader bekeken

Gek eigenlijk, iedereen kan binnen een seconde vertellen wie de moordenaar van Pim Fortuyn was, veel minder weten ze echter van zijn achtergrond. Kort na de moord hebben velen bezworen dat hij het er niet levend vanaf zou brengen.

Die dure eed vervaagde kennelijk bij het verstrijken der jaren en Volkert loopt vrolijk fluitend verder door zijn armzalige leven. Hij heeft zijn “straf” uitgezeten en dat is het wel zo’n beetje. Hij heeft een huis in Apeldoorn maar brengt veel tijd door bij zijn vriendin in Harderwijk, het huis is alleen noodzakelijk voor zijn bijstandsuitkering, hij weigert te solliciteren “want” dat is volgens hem toch maar dwangarbeid. Hij zegt zich met zijn uitkering van € 900,= een miljonair te voelen, hij heeft niet meer nodig en er wordt hem weinig of eigenlijk niets in de weg gelegd.

Peter Siebelt heeft hem in zijn boek Eco Nostra beter bekeken en om mij onbekende reden is dit boek geen bestseller geworden. Volkert van der Graaf werd geboren op 9 juli 1969 inchemist-309922_640 Middelburg en hoopt dus dit jaar 49 te worden. Zijn vader was biologiedocent in Roosendaal (een ritje van zo’n 75 km !!). Volkert volgde na de basisschool het atheneum, hij kon goed leren en was een soort alternatieveling die a-sportief was. Zijn fanatisme ontstond al vroeg, zo weigert hij thuis op de leren bank te zitten en weigerde hij vlees te eten wat vaak tot ruzies thuis leidde. Hij werd lid van de jongerenbeweging van het Wereld Natuur Fonds en als 15 jarige gaat hij als vrijwilliger werken bij de Vogelopvang Walcheren. Lang duurde dat niet want er viel niet met hem te werken. Hij ligt constant in de clinch met de leiding, zo protesteert hij heftig tegen de plaatsing van muizenvallen omdat deze het vogelvoer opvreten.

Met name bij milieu actiegroepen worden allerhande doemscenario’s gepreekt die globe-907709_1280meestal niet door harde feiten worden ondersteund en die kunnen bij geestelijk instabiele figuren al snel leiden tot de overtuiging dat geweld de enige oplossing is. Keus zat; ammoniakuitstoot, zure regen, klimaatverandering, de ozonlaag en noem maar op. De leermeester van Volkert, de milieuprofessor Lucas Reijnders, maakte het helemaal bont, hij vergeleek de mogelijke gevolgen van de bio- en gentechnologie met het gevaar van radioactieve stoffen of chemicaliën, het zou het equivalent van Tsjernobyl kunnen overtreffen ! Toe maar jongens !

In 1987 begint Volkert zijn studie aan de Landbouw Universiteit Wageningen, als buitenstaander ben je al snel geneigd te denken dat studenten daar worden opgeleid voor het boerenbedrijf in Nederland. Mis ! Je kunt het beter zien als een onderafdeling van Ontwikkelingssamenwerking en Milieuzaken, ze zijn goed voor ontwikkeling eldershuman-2625779_640 op de wereld maar uitgesproken slecht voor de agrarische sector in Nederland. Je zou het nog ’t best kunnen omschrijven als een Groen-Links bolwerk, dermate socialistisch ingesteld dat het flink tegen communisme aanleunt. Wie daarbij denkt aan niet al te fris ogende idealistische jongeren die met bloemen in het haar en onsamenhangende spandoeken actie voeren komt bedrogen uit. Er zijn onder de studenten van de LUW vele actiegroepen die elkaar vaak overlappen.

Een aantal van die zogenaamde actiegroepen zijn echter vele malen radicaler dan de gemiddelde Nederlander denkt, ouderen zullen zich de “acties” van Rara nog wel herinneren, van het doorsnijden van slangen bij Shell stations tot en met het tot de grond toe afbranden van Makro vestigingen. Dat waren acties die breed in de media kwamen. Peter Siebelt heeft maar liefst 26 pagina’s nodig voor een beknopte beschrijving van de misdaden van de verschillende groepen van 1979 tot 2003.

De schade die zij daarbij veroorzaakten loopt in de vele miljoenen zo niet miljarden en dat nog los van het persoonlijk leed dat zij aanrichten. Volkert is actief geweest in meerdere van die groepen, vaak verdachte geweest maar het is nimmer tot een veroordeling gekomen. Vreemd genoeg blijven veruit de meeste van hun misdaden ergens in de achterpagina’s van de dagbladen steken, niet schokkend genoeg kennelijk.

Ook Tijl heeft lange tijd gedacht dat het met die misdaden wel losliep, hoe naïef !!firefighters-115800_640 Voorbeeldje dus maar, weinigen van u zullen zich bijvoorbeeld 25 maart 2001 herinneren, het Dieren Bevrijdingsfront stichtte op die dag brand in de varkensslachterij van Dumeco in Boxtel, het bedrijf is grotendeels verwoest, schade; vele tientallen miljoenen, het vuur sloeg over van een in brand gestoken vrachtwagen, de 900 inwoners van het nabijgelegen kerkdorpje Lemmisheuvel moesten hun huis uit vanwege vrijgekomen asbest en het risico voor het vrijkomen van 7000 liter ammoniak. De meeste van hun misdaden zijn echter “kleiner” en halen niet of nauwelijks “het Nieuws” ! Wat echter niet wil zeggen dat ze minder ernstig zijn. En er zijn maanden dat er meerdere van deze aanslagen worden gepleegd. Denk vooral niet dat het bij een paar geïsoleerde gevallen blijft, allesbehalve.

burglar-308858_640Maar bijvoorbeeld het inbreken bij een pelsdierfokkerij en de aanwezige dieren ‘vrijlaten’ dat doet weinig stof opwaaien, dat zo’n fokker daarna een faillissement zelden kan voorkomen is klein bier, dat die ‘bevrijde’ dieren een zekere en trage dood tegemoet gaan ook niet, ze zijn echter in gevangenschap geboren en niet in staat zichzelf in leven te houden, wat rest is een langzame hongerdood, in vrijheid dat wel…

Volkert hield zich geregeld bezig met bezwaar maken tegen uitbreiding van agrarischelawyer-151335_640 bedrijven, dat lijkt onschuldiger dan het is, bedrijven zien zich vaak genoodzaakt om te groeien om te kunnen overleven, door allerhande bezwaarprocedures kan dat vele jaren vertraging opleveren en soms zelfs leiden tot het faillissement van het betrokken bedrijf. De Volkerts van deze wereld zijn daar erg bedreven in. Nee dat komt niet in de krant maar als je weet dat de bezwaren nergens op gebaseerd zijn en behalve vertraging geen enkel doel hebben dan werpt dat toch een ander licht op dat handelen.

Wat maakte nou dat zo’n milieu en dierenrechten activist zo’n bloedhekel aan Fortuyn had. Nou Fortuyn had weinig op met hun geneuzel, hij was ervan overtuigd dat Nederland een stadstaat zou worden waarbij bepaalde gedeelten ingeruimd moesten worden cq blijven voor de agrarische sector. Hij had het grootste vertrouwen in de sector en inmenging in hun bedrijfsvoering geen taak van de overheid.social-work-2356024_640 De activisten daarentegen vinden zo’n beetje alle technologie die Nederlandse boeren ter beschikking staat een vorm van valse concurrentie tov derde wereldlanden. Tja zo lust ik er nog wel een paar ! Dat is een soort “weg met ons” in het kwadraat. Bedenk daarbij dat veel van de groeperingen aan het subsidie infuus van de overheid hangen terwijl niet of nauwelijks zichtbaar is waar het geld aan besteed wordt. Dat dit mogelijk is komt doordat we het niet over domme jongens hebben, na hun activistische jeugd komen ze vaak in posities waaruit ze dan vanuit de bovenwereld de schimmige wereld van de activisten steunen. Aan geld geen gebrek dus. Het is ook deze verwevenheid van onder en bovenwereld die hen beschermt in het geval dat er iets mis gaat. Zolang je niet uit de school klapt staat een heel leger aan juristen en advocaten tot je beschikking, gratis wel te verstaan.

Afijn het is niet de bedoeling dat ik hier een boek ga schrijven maar er is nog veel meer te vertellen dus laat ik maar afsluiten met; Wordt vervolgd. 

boredom-1977519_640Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

21 Comments on De moordenaar nader bekeken

 1. boorzalf // maart 25, 2018 om 17:50 //

  guth…. we hebben het over groen links.

  Liked by 2 people

 2. Niet onvermeld mag blijven dat de loco-burgemeester van Wageningen (GroenLinks uiteraard) de organisatie waar Volkert werkte, tipte over de moord op Fortuyn. Deze zorgde dat belastende informatie van Volkert’s computer werd verwijderd.
  http://linksekerk.jouwweb.nl/groenlinks

  Liked by 3 people

 3. Claudia M. // maart 25, 2018 om 19:24 //

  Dank wederom voor de altijd verhelderende artikelen! Deels was ik op de hoogte, maar het inzicht van derden, met hersens, is altijd bijzonder welkom. Ik bewaar dit linkje maar weer eens.

  Like

 4. antiislamnu // maart 25, 2018 om 20:46 //

  Hier nog zo’n griezel

  Jeugd, studie en activisme Bewerken
  Samsom groeide op in het Friese Leeuwarden, waar zijn vader als internist (gespecialiseerd in nierziekten) verbonden was aan een plaatselijk ziekenhuis. Zijn moeder werkte als fysiotherapeute. De familie woonde aan de Harlingerstraatweg. In zijn middelbareschooltijd was hij een fanatiek waterpoloër.[1] In 1989 behaalde Samsom zijn gymnasium-diploma aan het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden.

  Hierna studeerde hij van 1989 tot 1997 technische natuurkunde (afstudeerrichting kernfysica) aan de Technische Universiteit Delft, waar hij zijn ingenieurstitel behaalde. In zijn studententijd was hij lid bij OJV de Koornbeurs waar hij in 1990 tot 1991 vicevoorzitter van was. Voor hij in de Tweede Kamer belandde, was Samsom onder andere actief als activist en campagneleider bij Greenpeace. Bij verschillende acties werd hij naar eigen zeggen in totaal tien keer aangehouden, zonder hieraan een strafblad over te houden.[2] Als bestuurslid van de Delftse studentenvakbond VSSD was hij ook actief bij de Landelijke Studentenvakbond en stelde hij een jaargang van het Poenboek samen. Hij was bij de Tweede Kamerverkiezingen 2002 al kandidaat voor de Tweede Kamer, maar werd door het grote verlies van zijn partij niet gekozen.

  Samsom was enkele jaren actief als campagneleider en activist bij milieuorganisatie Greenpeace. Hij was daarna kortstondig directeur van groenestroomleverancier Echte Energie, totdat hij bij de verkiezingen in 2003 in de Tweede Kamer werd gekozen.

  En kijk hier Greenpeace speelt voor watertaxi
  https://www.artsenzondergrenzen.nl/nieuws/reddingsoperatie-ege%C3%AFsche-zee-azg-en-greenpeace

  Liked by 1 persoon

 5. templars2017 // maart 25, 2018 om 21:45 //

  Inside informatie is altijd nuttig , we hebben er hier ook zo enkele rondlopen ,voorlopig toch nog……

  Like

 6. De ervaring leert dat al die milieuclubjes en activisten heel gevaarlijk zijn geworden voor de Staat.
  Maar aangezien de Staat zelf belangen heeft om het land naar de knoppen te helpen is de winst van Groen Links een startup om nog sneller allerlei zaken erdoor te krijgen.

  Liked by 1 persoon

 7. Tijl Uylenspiegel // maart 25, 2018 om 23:31 //

  Dat is juist zo verneukeratief Guardia, GroenLinks zelf doet niks, ze faciliteren alleen, je kunt ze achteraf nooit ergens van beschuldigen. Datzelfde gebeurt met de professoren of hoogleraren in Wageningen, ze geven de denkrichtingen aan maar ze doen niks. Als een ander daar gevolgtrekkingen aan verbind en vervolgens een politicus uit zijn sokken schiet dan wassen zij hun handen in onschuld. De leermeester van Volkert Lucas Reijnders heeft nooit een dag niet gewerkt door de moord, hij is verschillende keren op tv geweest waarbij hem dan vragen werden gesteld over Volkert en daar verdedigde hij hem nog net niet maar kwam wel met een soort excuses voor zijn gedrag, “er moest iets vreselijk mis zijn gegaan in zijn hoofd”. Nou er ging niks mis, hij deed wat u suggereerde dat er gedaan moest worden, maar ja, niemand van het journaille die dát dorst te zeggen, je hebt het uiteindelijk wel over iemand die wél gestudeerd heeft nietwaar ?

  Like

 8. Republikein // maart 26, 2018 om 01:01 //

  Gekke geniaal of geniale gek, wie weet het verschil.

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // maart 26, 2018 om 01:40 //

  In geval van Volkert geloof ik niet dat hij geniaal noch een gek was. Hij heeft een bizar wereldbeeld voor ogen en was bereid tot het uiterste om dat doel dichterbij te brengen. De straf had dus gewoon voor moord met voorbedachte rade moeten zijn en dus vele jaren langer dan hij uiteindelijk heeft uitgezeten. Men beweerde dat het risico dat hij het nogmaals zou doen verwaarloosbaar was, ik ben overtuigd dat dit niet zo is. Als er morgen een tweede Fortuyn opstaat die eveneens voet aan de grond dreigt te krijgen doet hij het all over again. Daarbij had de moord op een te verwachten invloedrijk politicus waanzinnig vergaande gevolgen en dat had mee moeten wegen bij de strafmaat.

  Like

 10. Republikein // maart 26, 2018 om 01:59 //

  Hij heeft Pim niet vermoord, was in opdracht van de Staat door huurmoordenaar.
  Enfin, dat is mijn mening slechts.

  Liked by 1 persoon

 11. Tijl Uylenspiegel // maart 26, 2018 om 02:10 //

  Hij heeft Pim wel degelijk vermoord en daarbij maakt het niet uit of hij het uit eigen beweging of in opdracht deed. Ben er ook nog steeds heilig van overtuigd dat hij niet alleen was. Zelfs niet of hij de enige was die geschoten heeft. Pistoolschieten blijkt razend moeilijk te zijn, hij wist een bewegend doel met alle schoten op vitale delen te raken, dan ben je een soort Bruce Willis. (En zo zag hij er tijdens de moord ook uit trouwens, kaalgeschoren en met een bomberjack aan, wijs mij maar een tweede milieuactivist aan in zo’n outfit)

  Liked by 1 persoon

 12. Republikein // maart 26, 2018 om 02:16 //

  Nou, laten we niet debatteren hoe of wat, ‘k respecteer ieder zijn mening.

  Like

 13. Republikein // maart 26, 2018 om 02:22 //

  En dat we in een mooie tijdspanne leven, beweren anderen, nou zeg, ik vind het meer een aards tranendal.

  Like

 14. Republikein // maart 26, 2018 om 02:36 //

  Soms is er ook wat leuks, zo heeft Trump beloofd om deze week met de bouw van de muur te beginnen.
  Amerikaanse lente.

  Like

 15. Mooi geschreven en ik heb alleen een enkel punt, ik woon in de Gelderse Vallei oftewel foodvalley en ik fiets daar ook heel veel. Je moest eens weten hoeveel stalbranden er zijn door schurftige boeren die het verdommen een sprinkler installatie te plaatsen. Activisme is niet altijd fout, ik zou zelf wel eens van de fiets willen afstappen om verhaal te halen bij zo,n boer. Die hebben echt aan alles schijt.

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // maart 26, 2018 om 11:43 //

  Dat is juist zo vervelend Teun, zo nu en dan hebben actievoerders gewoon gelijk alleen het simpelweg gelijk hebben maakt nog niet dat het toepassen van geweld is toegestaan.
  Voorbeeld, Lekker Dier heeft een tijdlang “geprotesteerd” tegen de verkoop van paté froie gras daarbij werden klanten van slagerijen agressief benaderd als ze de winkel in of uit wilden en talloze sloten volgespoten met lijm, het lijkt zo klein maar het heeft voor de betrokkenen best impact.
  Gaat een slager door het lint tegen het ongewassen schorem voor zijn deur dan staat dat de volgende dag met chocoladeletters in de krant en hebben ze precies wat ze willen; publiciteit.
  Hetzelfde met “Bont voor Dieren”, je bent tegen de pelsdierfokkerij maar dat geeft je nog niet het recht mensen met bont aan hun kleding met een spuitbus verf vol te spuiten, dat is geen heldendaad maar terreur.
  En zo zijn er talloze voorbeelden.
  Demonstreren ? Prima, maar de grens ligt bij geweld in welke vorm dan ook.

  Like

 17. jochemjaarsma // maart 26, 2018 om 12:48 //

  En dan is er nog de moord op de Nunspeetse milieuambtenaar Chris van de Werken. Zou mij niks verbazen als er een deal is geweest: jij vermoordt Fortuyn, dan vergeten we “dat andere akkefietje”.

  https://www.digibron.nl/search/detail/012dca408fd1d38902e2c7a8/justitie-worstelt-met-moord-nunspeet

  Liked by 1 persoon

 18. Voor wie zelf achter het boek an wil dat Tijl aanbeveelt de internationale boeknummergegevens:

  Eco Nostra – Het netwerk achter Volkert van der Graaf, Peter Siebelt, Uitgeverij Aspekt B.V. 2003, ISBN 9789059112872

  Liked by 1 persoon

 19. Tijl Uylenspiegel // maart 27, 2018 om 00:13 //

  Sorry Sjun, ik had zelf zo slim moeten zijn om het erbij te zetten maar vergat het. Bedankt dus.

  Like

 20. De regering was blij toen Pim vermoord werd, ze lieten het alleen niet blijken. Zou niemand weten waar Volkert nu woont?

  Like

 21. Ben ik dan zo dom.
  Ik ben ook tegen dierenleed en als ik dierenleed zie en ik krijg degene te pakken,
  dan breek ik iets van diegene.
  Misschien zou Gewoon Link mijn partij moeten zijn.
  Om te begrijpen dat Nederland klein is en dat er maar een beperkt aantal mensen hier kunnen rond lopen, daarvoor hoef je ook geen professor voor te zijn.

  Niet alleen is Gruwelijk Laf er voor om de wereldbevolking hier op te vangen.
  Met offerfeesten hebben ze ook geen probleem.

  Ik wil neuken godverdomme!
  Als er iets lichamelijk nog goed functioneert, is het dat rechte ding tussen mijn kromme benen!
  Maar shit, ik ben ook realistisch.
  Ik heb zorg nodig, ik kan geen kind letterlijk & figuurlijk onderhouden.
  Kinderen moeten vreten. Hoeveel dieren dat kind zal gaan kosten, ik weet dat niet.

  Niet alleen vreten de “huidige bezetters” ons vee op,
  ze vinden het ook nog nodig om dieren te martelen omwille van hun sprookje.
  En ze planten zich voort als konijnen.
  Ik zie een overeenkomst tussen een sprinkhanenplaag en de vluchtelingenstroom.
  Domweg kinderen nemen, vind ik een misdrijf.

  Als milieuactivist kan men zich daar toch niet mee verenigen.
  Aan Groen Links zit niks Groens en niks Links, zo link als de tering.
  Met de moord Fortuyn is het sprinkhanen effect alleen maar toegenomen.

  Maak van Volger de Graaf niks bijzonders.
  Het is zoals een moslim zijn vrouw bedekt uit angst of uit de wetenschap dat anders andere moslims mannetjes zijn vrouw bespringen omdat ze zo achterlijk zijn, dat ze geen respect kunnen hebben of af kunnen dwingen en te laf zijn om hun vrouwtjes te beschermen.

  Ik ben tegen dierenleed, ik vind Dion Graus wel wat.
  Ik ben tegen fascisme, ik vind Geert Wilders wel wat.
  Ik ben zorgafhankelijk, ik vind Fleur Agema wel wat.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s