Nieuw

Een aanslag is geen aanslag meer

Tenminste als ik zo de nieuwsmedia volg, het NOS Journaal vond tenminste drie andere onderwerpen kennelijk wereldschokkender en pas daarna kwam als een soort “oh ja voor we het vergeten er is een “gijzeling geweest in Frankrijk”.

Zo sterk zijn we kennelijk al afgestompt, we willen het geen aanslag noemen, dat schept alleen maar onrust, laten we het maar afdoen als een gijzeling, dat klinkt een stuk onschuldiger. En ach er vielen tot nog toe maar drie doden dus laten we het niet groter maken dan het is. Althans ik kan me voorstellen dat de discussie ongeveer zo is geweest op de grote persbureaus die vervolgens gewoon nagezwateld worden door wat hier voor journalist wenst door te gaan. Inmiddels blijkt dat er waarschijnlijk meer doden zijn maar die lagen elders, de een schijnt de eigenaar te zijn van de auto die hij even confisqueerde namens de IS en een ander lag een stukje verderop. Ach peanuts volgens de pers, mag geen naam hebben. Aanslag…. nou nee niet echt joh, het heeft wat overeenkomsten maar verder, welnee joh een storm in een glas water. Pagina vijf of zes is goed genoeg, de voorpagina moeten we maar bewaren voor echt nieuws want Trump heeft….

sleeping-man-1131497_640

Nou het interesseert me op dit moment geen zak wat Trump nou weer al dan niet heeft gedaan of gezegd, er is verdomme weer een aanslag gepleegd. Na een tijdje van relatieve rust laait het weer op en de media smijt het ergens op een achterpagina. Zijn jullie onderhand niet helemaal doodziek van jezelf eigenlijk daar bij die media, kunnen jullie jezelf nog wel aankijken in de spiegel of walgen jullie inmiddels ook van jezelf ?

En voor ik het vergeet; de dader was in beeld bij de veiligheidsdiensten (waar heb ik dat toch eerder gehoord, of nee hoe vaak heb ik dat al gehoord) Wat een geruststelling zal dat zijn voor de nabestaanden, wat zal dat ook een troost zijn voor de vrouw van de heldhaftige agent die nu ergens in een ziekenhuis vecht om te overleven.

Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

16 Comments on Een aanslag is geen aanslag meer

 1. En die aanslag op een legerbasis in de States en die aanslag in San Fransisco hebben ze maar helemaal buiten beeld gelaten.

  Liked by 1 persoon

 2. Scrutinizer // maart 24, 2018 om 01:26 //

  “Drop the Dead Donkey”, is tegenwoordig op redacties vervangen door “Drop the Dead white victims of terror”.
  Leuk weetje: het satirische programma zou oorspronkelijk “Drop the dead Belgians” heten maar toen gebeurde er een ramp in Belgie (ben niet meer zeker of het om het Heizeldrama ging of de rampe met de Herald of Free Enterprise of waren het de Dutroux slachtoffertjes?) en toen besloot men ter elfder ure toch maar een andere titel voor het programma te kiezen.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // maart 24, 2018 om 01:27 //

  Ja dat schept alleen maar onrust nietwaar, en dat motten we niet hebben denken de Ruttes de Merkels de Macron en nog een heel legertje bobo’s.

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // maart 24, 2018 om 01:29 //

  By the way, kijk even op je emigratieprojekt Fub

  Liked by 1 persoon

 5. Dezelfde Merkel, Rutte, Macron en May die nu dus zonder een flintertje bewijs Rusland weer veroordeeld hebben. Zijn net papegaaien, ze lullen elkaar allemaal na, want stel dat ze anders met benoemingen buiten de boot vallen. Het lijken de gehersenspoelde kiezers van Nederland wel.

  Liked by 1 persoon

 6. Michigan was ook nog een aanslag, dat zijn er drie alleen al in de States vandaag.

  Like

 7. Horatius // maart 24, 2018 om 10:19 //

  De dader was in beeld bij de veiligheidsdiensten en was ook nog een Marokkaan?

  Dat is een hele geruststelling dat die veiligheidsdiensten dag en nacht in touw zijn om onze veiligheid te garanderen.

  Alleen het effect is blijkbaar minimaal en daar moeten we maar aan zien te wennen en je kan ook niet ieder verdacht individu preventief in hechtenis nemen. En al helemaal geen Marokkanen, want dat zou een slag betekenen voor de economie als al die creaturen uit het arbeidsproces worden gehaald.

  Volgens het NOS journaal was het een verwarde crimineel die op zijn allerlaatste moment door wilde gaan als een strijder van de IS, dus geen echte terreuraanslag door een volgeling van Allah.

  Een betreurenswaardig incident en we gaan weer over tot de orde van de dag en dat is die akelige Donald Trump en die aardige Jesse Klaver die in Amsterdam een frisse wind laat gaan waaien door misschien wel Femke Halsema als burgemeester te laten benoemen.

  Maar ons land is nog nooit getroffen door een terreuraanslag, dus ons diversiteitsmodel schijnt toch wel te werken, volgens de linkse goedmens.
  Geen wonder, want met Femke als burgemeester wordt Amsterdam de hoofdstad van het beoogde Europese Islamitische Kalifaat en je gaat toch je eigen nest niet bevuilen?

  In Mekka heeft nog nooit een terreuraanslag plaats gevonden, dus we zitten hier relatief veilig.

  Alleen nog even die populisten uitschakelen…

  Liked by 2 people

 8. Het is een grof schandaal dat er bijna geen aandacht meer is voor islamitische terreur aanslagen.
  In feite kijken we alleen nog maar naar het NOS journaal om ons groen en geel te ergeren.

  Liked by 1 persoon

 9. arme agent, ruilt met een ander en hij heeft voor die rotzakken die alles in Europa verpesten zijn leven op het spel gezet,
  Lisa het journaal kijk ik al lang niet meer en Nieuwsuur met die kakker Marielle Tweebeeke ook niet, ik krijg een kokhals reflex als ik haar zie, en Joost Karhof is helaas te vroeg en te jong niet meer onder ons

  Like

 10. @Fubar // maart 24, 2018 om 02:10

  En er was ook nog een aanslag in Florida. Erg druk maar je hoort er niets van:

  Like

 11. Het “Beirut” syndroom.

  Like

 12. Net als de vele meldingen van autobommen die voorbij komen, wordt je murw geslagen met alweer een autobom en tig doden uit Afganistan en Irak.

  Like

 13. Esperanza // maart 25, 2018 om 01:22 //

  Like

 14. Esperanza // maart 25, 2018 om 01:46 //

  En dan dit staaltje policor logica:
  ” De burgemeester hield de roof stil omdat ze het niet persoonlijk nam. “Ik stond simpelweg op het verkeerde moment op de verkeerde plek.”

  https://denhaagfm.nl/2018/03/23/burgemeester-krikke-beroofd-in-de-schilderswijk-ik-ben-geschrokken/?utm_campaign=burgemeester-krikke-beroofd-in-de-schilderswijk-ik-ben-geschrokken&utm_medium=twitter&utm_source=twitter

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // maart 25, 2018 om 03:14 //

  De verkeerde plek dat klopt wel, alleen het maakt niet uit wanneer je daar staat, je bent gewoon je leven niet zeker.
  Ben een paar keer met de trein ’s nachts gearriveerd op het station Hollandsch Spoor (voor de vernieuwing van de wegen en haltes) en daar wil je alleen maar zo snel mogelijk weg.
  Dat zijn geen plekken waar een normaal mens zich op z’n gemak voelt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s