Nieuw

De Britse stand-upcomedian Ricky Gervais hoont in zijn nieuwe show ”Humanity” het huidige debatklimaat en durft het politiek correctisme uit te dagen.

Screenshot YouTube.

Ricky Gervais heeft zijn eerste show sinds zeven jaar gemaakt. Stand-up, alleen op het podium voor iets meer dan een uur. Het is te zien op Nexflix. Gervais brak door met de BBC-komedie The Office, dat een wereldsucces werd. Hij won 11 BAFTA Awards, twee Emmy, drie Golden Globe en de Rose d’Or uit 2006.

Hij is altijd een specialist geweest in het bespotten van menselijk gedrag en tekortkomingen. Maar wat hem uniek maakt, is dat hij als komiek alles durft te beschimpen. In de mainstream media wordt hij, uiteraard, bekritiseerd omdat hij in zijn nieuwe show grappen maakt over transgenders, allergieën, kinderlozen, adopties en verslaafden.

Soms wordt hij echt vulgair. Maar door zijn gezichtsuitdrukking ziet men dat hij het publiek graag uitdaagt en plaagt, die hem vergevingsgezind is. Het is de taak van een komiek en satiricus om uit te dagen. Het is een taak die de meeste komieken zijn vergeten en daarom zo saai en oninteressant zijn.

Gervais neemt enkele politiek correcte posities in, zoals het tegen de Brexit zijn. Maar hij zegt iets interessants over het heersende klimaat in het politieke debat. Hier is een fragment:

– Zo is de wereld. Wanneer mensen iets horen dat ze niet leuk vinden, willen ze dat het stopt, in plaats van hun eigen gevoelens te hanteren. Ze willen dat we net zo veel om het geven als zij. Dat is de reden waarom de wereld steeds erger wordt.

– Begrijp me niet verkeerd, ik denk dat ik 50 jaar lang het beste van de mensheid heb ervaren, het hoogtepunt van de beschaving. Voor alles. Voor tolerantie, vrijheid, communicatie, medische wetenschap. Maar nu gaat het de andere richting op. In de afgelopen jaren. En ik geef er de sociale media de schuld van.

– Daar was het dat het idiote idee zich verspreidde en voet aan de grond kreeg: het is belangrijker om populair te zijn dan gelijk te hebben. Iedereen schreeuwt om “like” markeringen.

– Er zijn slechts twee modi: “Vind ik leuk!” Of “Ik ben het er niet mee eens, dus ik blokkeer je!”

– Nu in het tijdperk van de post-waarheid, geven mensen niet om argumenten. Ze luisteren niet naar argumenten, maar zeggen: “Wie beweert dat?”

– Nee, ze staan ​​niet aan onze kant. Dus hebben ze het verkeerd.

– Dit alles is krankzinnig.

– Het heeft ook een belachelijke mening versterkt die we altijd hadden. Mijn mening is net zo waardevol als uw mening. Maar nu hebben we iets ergers, nu is mijn mening evenveel waard als uw feiten, wat onzin is.

– Men mag een eigen mening hebben, maar je mag niet je eigen feiten hebben.

Vandaag de dag zien we een enorm gebrek aan respect voor ervaring en kennis. En men deelt mensen op in “goed” en “kwaad”, “wij” en “hun”. Dit geldt vooral voor de ouwe media. Waar de toon in eerste instantie is gezet, en dit denken zich tot in de hoogste graad bevind.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on De Britse stand-upcomedian Ricky Gervais hoont in zijn nieuwe show ”Humanity” het huidige debatklimaat en durft het politiek correctisme uit te dagen.

 1. Like

 2. Esperanza // maart 25, 2018 om 00:54 //

  Heeft wel een punt die Gervais: ‘Men mag een eigen mening hebben, maar je mag niet je eigen feiten hebben’.

  Like

 3. Claudia M. // maart 25, 2018 om 10:58 //

  Hij heeft nog wel meer zinnigs te vertellen…

  Ik ga nog eens verder grasduinen…, prettig persoon om naar te luisteren ook.

  Like

 4. Ricky zijn serie Extras zit ook vol met politiek incorrecte grappen. Het kijken waard.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s