Nieuw

Culturele verrijking – 500.000 meisjes en vrouwen hebben in Europa geleden onder genitale verminking

Wereldwijd hebben meer dan 200 miljoen meisjes en vrouwen te lijden gehad van genitale verminking van vrouwen, waarvan er 500 000 in Europa wonen, zo schat de Wereldgezondheidsorganisatie. Wereldwijd lopen naar schatting 3 miljoen meisjes en 180 000 meisjes en vrouwen in Europa elk jaar een risico.

Het aantal meisjes en vrouwen dat in Europa heeft geleden of gevaar loopt, neemt dramatisch toe als gevolg van het hoge aantal migranten die aankomen uit landen waar genitale verminking (FGM) bij vrouwen normaal gesproken plaatsvindt. Deze praktijk komt veel voor in sommige moslimmeerderheidslanden, ondanks het feit dat de koran nergens gewag maakt van genitale verminking.

Genitale verminking van vrouwen omvat alle procedures die de vrouwelijke geslachtsorganen om niet-medische redenen wijzigen of verwonden en wordt internationaal erkend als een schending van de mensenrechten van meisjes en vrouwen.

verspreiding FGM (Based on GAMS Belgium map, data from UNICEF, 2013)

Het wordt beschouwd als een soort sociale conventie, gemotiveerd door overtuigingen over wat als aanvaardbaar seksueel gedrag wordt beschouwd. Het beoogt de voorhuwelijkse maagdelijkheid en de huwelijkse trouw te verzekeren. FGM veroorzaakt ernstige bloedingen en gezondheidsproblemen, waaronder cysten, infecties, onvruchtbaarheid en complicaties bij de bevalling. FGM is een schending van de mensenrechten van meisjes en vrouwen.

Ouder zijn, minder onderwijs hebben en moslim zijn werden in verband gebracht met een hogere kans op een dochterbesnijdenis, zo onthult de WHO.

Genitale verminking van vrouwen is in alle EU-lidstaten een misdrijf.

Bron:

http://europeanpost.co/500000-girls-and-women-have-suffered-from-female-genital-mutilation-in-europe/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9289 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s