Nieuw

Zweedse rood-groene regering probeerde totaalverbod op kindhuwelijken te stoppen

De Rijksdag stemde in met ontwerpresoluties tegen kind- en polygamie huwelijken - ondanks dat de Sociaal Democraten, Linkse Partij en Milieu Partij tegen hebben gestemd. © politik.in2pic.com

De Alliantie-partijen en de Zweden Democraten hebben nee gestemd tegen kindhuwelijken en veelwijverij. “Schandalig dat de regering voor bepaalde situaties de kindhuwelijken wil behouden! Ze laten de meisjes in de steek!”, schrijft de liberaal Robert Hannah op Twitter.

Afgelopen woensdag hebben de Alliantie-partijen en de  Zweden Democraten de rood-groene partijen afgeserveerd in de vraag over kindhuwelijken en polygamie.

De Moderaten, Christen-Democraten, Liberalen, Centrum Partij en de Zweden Democraten hadden een voorstel ingediend om de Zweedse wetgeving te wijzigen en een totaalverbod op kindhuwelijken te onderzoeken.

Het voorstel werd in de Rijksdag aangenomen.

“De Rijksdag is van mening dat de huidige wetgeving met betrekking tot buitenlandse kindhuwelijken niet voldoende is. Daarom dient het parlement een kennisgeving in waarin het de regering oproept om met een wetsvoorstel te komen dat inhoudt dat kindhuwelijken in Zweden nooit erkend zullen worden als een van de partijen jonger is dan 18 jaar als een van hen naar Zweden komt”, kan men nu lezen op de website van Rijksdag.

Maar de regering, de Sociaal-Democraten en zowel de Milieupartij als de Linkse Partij, wilden geen totaalverbod. In plaats daarvan probeerden ze het voorstel te stoppen door tegen te stemmen.

In een bezwaarschrift hadden de rood-groene partijen geschreven dat “het niet geheel kan worden uitgesloten dat er zich situaties kunnen voordoen waarin een buitenlands kindhuwelijk door Zweden moet worden erkend om te voldoen aan zijn internationale verplichtingen”, Samhällsnytt wijst erop dat een verandering in de wetgeving, de Roma (red: zigeuners) zou kunnen verhinderen naar Zweden te komen, omdat kindhuwelijken in die groep gebruikelijk is.

De regering probeerde ook zijn tegenstem voor een verbod op kindhuwelijken te motiveren.

– We hebben meisjes en jongens in Zweden, Zweedse burgers die met elkaar samenwonen, die seks hebben met elkaar, samen leven en samen kinderen hebben, zei de de Sociaal-Democratische parlementariër, Hillevi Larsson.

Wat de liberaal Robert Hannah ertoe bracht om te reageren:

– Ik vind het schandalig dat u jonge mensen die vrijwillig hebben ingestemd om samen te wonen vergelijkt met meisjes die in hun thuislanden worden uitgehuwelijkt. Want dat is wat er gebeurd: ze worden in hun thuislanden uitgehuwelijkt. Het vergelijken van deze situaties is zeer betreurenswaardig, en ik hoop echt niet dat dit de lijn van de sociaaldemocraten is, barstte hij uit.

De Rijksdag vond ook dat de huidige wetgeving over buitenlandse polygamie huwelijken onvoldoende is. Er zijn tegenwoordig meer dan 150 mensen in Zweden die met meer dan één persoon zijn getrouwd.

“De Rijksdag doet daarom ook een oproep aan de regering om te onderzoeken hoe de wetgeving kan worden aangepast om ervoor te zorgen dat polygamie huwelijken in Zweden niet worden erkend”, staat het op riksdagen.se.

Maar de rood-groene regering wil liever geen enkele wet zien om het polygamie-huwelijken ongeldig te maken, veelwijverij, die in het buitenland gesloten worden.

In de mainstream media is er nauwelijks aandacht besteed aan de stemming in de  Rijksdag, behalve een zeer kort en nietszeggend Aftonbladet-artikeltje. Maar op de sociale media zijn de mensen woedend over de stelling van de regering.

“Een geweldige liberale overwinning. Vandaag liep de Alliantie frontaal over de Sociaal-Democraten, V (Linkse partij) en Mp (Milieupartij). Wij eisen een volledig verbod op kindhuwelijken. Beschamend dat de overheid voor bepaalde situaties de kindhuwelijken wil behouden. Ze verraden de meisjes!”, schrijft Robert Hannah op Twitter.

“Wanneer zullen @SVTOpinion @svtnyheter (Zweedse staatstelevisie) berichten dat de regering kindhuwelijken wil toestaan?”, schrijft Kim Nilsson, die actief is in de Moderaten.

“Ik ben blij dat de Alliantie-partijen hun gedachten over het totaalverbod voor kindhuwelijken veranderd hebben. Het is alleen jammer dat ze dit inzicht niet hadden in 2015, toen de Zweden Democraten het wetsvoorstel indiende, hadden ze ons toen gesteund, hadden we die wetgeving reeds nu kunnen hebben”, schrijft Felix Bystrom (Zweden Democraten).

Bron:

http://www.friatider.se/regeringen-f-rs-kte-stoppa-f-rslag-om-att-totalf-rbjuda-barn-ktenskap-blev-verk-rd-av-riksdagen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6926 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s