Nieuw

Why mass immigration explains the housing crisis

It’s the one reason for this worsening problem that blinkered liberals choose to ignore

Ever since Theresa May’s clarion address of the UK’s housing shortage (and how many successive PMs have embarked on the same brave heave-ho?) countless comment pieces have addressed the real problem that drives the disjunction between supply and demand. Nimbyism. Complex, protracted planning permission. Developer land banking. Rich Chinese and Russians investing in unoccupied properties as three-dimensional bank accounts. Excessive protection of green belts. Second homeowners. Empty properties the state should confiscate. The catastrophic sell-off of social housing. A wilful confusion about what the word ‘affordable’ means.

Yet when two statistics are out of whack, it behoves us to look at them both. All the above dysfunctions regard supply. Which suggests there’s something awkward about looking instead at demand.

The Spectator >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9267 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s