Nieuw

Voor het geld hoef je het niet te doen

Deel uitmaken van een Gemeenteraad daar ga je in elk geval niet rijk van worden zoveel mag wel duidelijk zijn.

vintage-1370186_640

Het AD kwam met een interactief kaartje waar je dat per gemeente kunt bekijken, in de drie grote steden Amsterdam Rotterdam Den Haag ontvangen € 2352,29 (bruto) verdienen maar naast de echt grote dondert het snel naar beneden; Utrecht € 1932,14 en dat is toch ook bepaald geen dorp.

Vlissingen dan ? 1248,42.

Cuijk € 958,92

Grave € 396,33 !!

En daar moet dus nog belasting vanaf !

Dat doet de vraag rijzen hoeveel uur ze daarvoor geacht worden te werken want zelfs de portier bij het stadhuis staat ze financieel uit te lachen.

vintage-1060202_640

Zoek uw eigen gemeente maar even op;

https://www.ad.nl/politiek/dit-gaan-kersverse-raadsleden-in-jouw-gemeente-verdienen~a33e7ebb/

Er zijn hobbyisten die meer aan hun hobby verdienen ! have-money-3020814_640Mocht u dus ooit op het idee komen om met uw raadslid te overleggen in de plaatselijke kroeg bied dan wel aan dat u de rekening voor u neemt want als de goede man dat ook nog moet betalen dan bestaat de kans dat u hem financieel ernstig in de problemen brengt.

Met zo’n schamele vergoeding mag het nog een wonder heten dat er raadsleden zijn die zich niet om laten kopen, de schoorsteen moet toch blijven branden nietwaar ? Nee het heeft mij de ogen geopend. Gesteld dat ik ooit een raadslid tegenkom zal ik hem ook niet aanspreken met “geachte afgevaardigde” maar eerder met “geachte armoedzaaier” ! 😀

clown-hat-3169286_640 Tijl Uylenspiegel

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

5 Comments on Voor het geld hoef je het niet te doen

 1. LOL! Net als wij dus…

  Liked by 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel // maart 22, 2018 om 17:43 //

  Ja maar wie schrijft die blijft Zeepert ! 😀

  Liked by 1 persoon

 3. Vergeet niet de toeslagen. Onder andere voor elke raadsvergadering die ze bezoeken,
  En eigenlijk is elke cent te veel aan die uitvreters.

  Liked by 1 persoon

 4. jackvanderveen // maart 22, 2018 om 18:46 //

  Alle andere emolumenten mag men zeker niet vergeten!!! Met een beetje mazzel komt men met louter aanwezig zijn en wat nekkletsen aan een extraatje van 1.000 euro per maand in de kleine steden. Maar ja men moet daarvoor wel the Fugitive, Payton place, Bonanza, Rhowide, Dynasty missen en misschien zelfs Frits van Turenhout met StudioSports van de NOS.

  Like

 5. Duchesne // maart 22, 2018 om 18:58 //

  Het word vergoeding genoemd…. en het is niet dat geld wat de waarde heeft, maar bij iedere wisseling van de gemeenteraad is er ook een banen caroussel die meedraait. Functies in directies bij woningstichtingen, waterschappen, regionale tv, schouwburgen, bibliotheken etc…. en dat is wat zichtbaar is…. Van een zetelwinst eten velen, niet enkel hij of zij die op de zetel zit. Gelders of eender welk ander landschapsstichting, er is veel beheer van zaken die geld opbrengen, en politiek word veel intern bepaald, door rechten en benoemingen. Werken bij de gemeente? Niet zonder kruiwagen, nergens !
  Die zetels zijn op zich niet veel, maar wat ze kunnen bepalen…..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s