Nieuw

Stichting Maria Ladenburger opgericht – voor openheid naar de wereld, tolerantie en nieuwsgierigheid naar alles wat nieuw is

Ter nagedachtenis aan Maria Ladenburger, een Freiburgse student geneeskunde, overleden op 16 oktober 2016 (red: verkracht en vermoord door een Afghaanse asielzoeker), richtten haar ouders en zusters samen met de Vereniging van Vrienden van de Universiteit van Freiburg e.V. een stichting op ter ondersteuning van studenten van de Universiteit van Freiburg, in het bijzonder de Medische Faculteit.

Stichting Maria Ladenburger ondersteunt studenten met een handicap, plotselinge ziektes of moeilijke leefsituaties en buitenlandse studenten bij hun integratie in de universitaire omgeving. Het ondersteunt ook ontwikkelingshulpprojecten, bijvoorbeeld door verplichte stages in de medische wetenschappen.

De ouders van Maria, Friederike Ladenburger en Dr. Clemens Ladenburger, lichten de redenen voor de oprichting van de stichting toe: “Maria studeerde met enthousiasme, toewijding en levensvreugde geneeskunde om er als arts voor haar medemens te zijn. Ze was en blijft het zonnetje voor haar familie, voor haar vrienden. De stichting wil het geschenk van haar leven doorgeven aan studenten en een teken van menselijkheid in haar naam.”

Prof. Dr. Hans-Jochen Schiewer, rector van de Universiteit van Freiburg, benadrukt hoe belangrijk deze stichting voor de universiteit is: “Maria Ladenburger ondersteunde andere studenten en onderwijsprojecten in andere landen tijdens haar studie. Het staat voor alles wat onze universiteit onderscheidt: Openheid naar de wereld, tolerantie en nieuwsgierigheid naar alles wat nieuw is. We zijn er erg trots op dat Maria – net als haar ouders en grootouders – studeerde aan de Universiteit van Freiburg en hier betrokken raakte. Deze stichting is een ontroerend en groot gebaar van haar familie, waarvoor ik haar namens de hele universiteit wil bedanken.

Prof. Dr. Kerstin Krieglstein, decaan van de Medische Faculteit, beaamt dit: “Maria Ladenburger maakte de juiste keuze voor haar studie geneeskunde: ze wilde voor mensen zorgen en hen helpen – net zoals ze haar medestudenten tijdens haar studie ondersteunde. Deze royale stichting van de familie raakt ons allemaal zeer”.

Het vermogen van de stichting bedraagt 100.000 euro. Het werk van de Stichting Maria Ladenburger kan worden ondersteund met fiscaal aftrekbare schenkingen of giften.

Verkondiging van de universiteit van Freiburg.

Bron:

http://www.pr.uni-freiburg.de/pm/2018/maria-ladenburger-stiftung-gegruendet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6960 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Stichting Maria Ladenburger opgericht – voor openheid naar de wereld, tolerantie en nieuwsgierigheid naar alles wat nieuw is

 1. Maatschappelijk gezien bevoordeelde en goed bedoelende mensen met enorme oogkleppen op.
  Meer woorden maak ik er niet aan vuil.

  Liked by 1 persoon

 2. templars2017 // maart 22, 2018 om 23:38 //

  Je kan de islam niet helpen ,dat systeem behelpt zichzelf.
  Weerom een foute keuze van hoogopgeleiden die het gevaar nog altijd niet willen zien,ze hebben hun dochter moeten afgeven aan zo een parasiet en nog zijn ze ziende blind en naief ,zolang deze mentaliteit niet veranderd gaat er nog veel bloed vloeien …………

  Liked by 1 persoon

 3. Ik heb ergens gelezen dat diezelfde vader tijdens de begrafenis van zijn dochter geld collecteerde voor asielzoekers. Er zit duidelijk een steekje los bij die man.

  Like

 4. Duchesne // maart 22, 2018 om 23:40 //

  Ik hoor steeds het deuntje van M.A.S.H. In mijn oren…..”the game of life is hard to play, Your gonna lose it anyway…..and suïcide is painless, i brings on many changes….

  Liked by 1 persoon

 5. skeeter // maart 23, 2018 om 01:09 //

  WTF is nodig om ze uit hun natte droom te ontwaken??? een vermoord dochtertje hier en daar hoort er gewoon bij.

  Like

 6. Marhammed // maart 23, 2018 om 08:03 //

  Ziekelijke mensen die het oprichten, ziekelijke mensen die het steunen !

  Like

 7. Celis Ben // maart 23, 2018 om 10:49 //

  Wat baten kaars en bril als de uilen niet zien en willen. Tot 10 mei ’40 waren er ook velen in Duitsland die dachten dat het nog goed zou aflopen. Hebben blijkbaar niets geleerd uit de geschiedenis, dus zal zij zich herhalen.

  Like

 8. jochemjaarsma // maart 23, 2018 om 14:31 //

  En dan word je middels de moord door een asielparasiet op dochterlief -die in haar vrije tijd asielparasieten vertroetelde in het plaatselijke asielzoekerscentrum- als EU-idioot direct getroffen door de door jou zo gekoesterde ongebreidelde moslim-import, en dan nóg ….

  http://www.independentsentinel.com/top-eu-official-solicited-for-refugees-at-funeral-of-daughter-brutally-rapedmurdered-by-migrant/

  “ If you think her learned to be more cautious, you would be wrong. At her funeral in Brussels, Belgium, her father solicited donations for two charities, one for Muslims in Bangladesh, the other for local Muslim refugee illegals inside Germany.”

  Al deze foute West-Europese dwazen zullen zich t.z.t. voor volkstribunalen dienen te verantwoorden.

  Liked by 1 persoon

 9. En “voor alles wat nieuw is” ….. nou dat systematisch verkrachten èn vermoorden door moslim ratten is NIEUW, prachtig toch!

  Like

 10. Dit soort lui leven in hun eigen ‘bubble’. Een bubble waar de dagelijkse realiteit -als deze al doordringt- op zijn best als hinderlijk wordt ervaren.
  En mocht in voorkomende gevallen voornoemde realiteit dan slachtoffers eisen (?),…..wel, het zij zo.
  En, daar het voor een hoger doel is én de goede zaak, absoluut niet de minste reden om het zelfgekozen dwaalspoor te heroverwegen.
  (alleen de gedachte hieraan is al een gruwel)

  Conclusie; er is voor ieder normaal en weldenkend mens niet de minste reden zich te bekommeren om dit soort lui.
  Dat doet de ‘realiteit’ wel…………

  Like

 11. Idiocy and suicidal
  Total lost cause
  They want to get fucked:case closed

  Like

 12. polderboy // maart 24, 2018 om 13:13 //

  Haar vader is een hoge Reichsführer in Brussel, die zelf een fanatiek aanhanger is van de ideologie van das Vierte Reich, en de voltooiing van das vierte Reich ook zelf leidt vanuit de Brusselse Reichstag:
  http://european-convention.europa.eu/EN/cv/cv4472.html?lang=EN&MemberID=31&Content=CV
  https://lebenswege.faz.net/traueranzeige/maria-ladenburger/48305520

  Ideologie zit bij dat soort gasten vaak diep, naast dat die hoge EU ambtenaren er zelf buitengewoon goed van vreten natuurlijk, wat de zaak aanmerkelijk verzacht.
  Anders gaan ze wel nadenken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s