Nieuw

Schooldirectrice in Malmö verbood haar personeel om de media over moslim seksaanvallen tegen scholieren te vertellen

Foto: Johannesschool in Göteborg. Bron/Auteur: Samhällsnytt.

De bedrijvigheid op de Johannesschool in Göteborg wordt al lange tijd gekenmerkt door misstanden die voornamelijk verband houden met scholieren met een asielgerelateerd immigrantenachtergrond.

Reeds op 6-jarige leeftijd worden schoolmeisjes onderworpen aan seksuele intimidatie en mishandeling. Meisjes die zich niet genoeg naar islamitische maatstaven bedekken, worden de kleding afgerukt en met verkrachting bedreigd. Nu blijkt dat de directrice van de school, in strijd met de grondwet, haar leraren en andere werknemers een zwijggebod had opgelegd -niemand mocht de media vertellen over wat er op school aan de hand was.

Het dagblad Sydsvenskan heeft kennis genomen van een interne mededeling die de directrice van de Johannesschool, Maria Berben Lidén, aan al haar werknemers had verzonden, waarin ze hen verbiedt om met journalisten te praten over immigranten- en islamgerelateerd wangedrag. De brief begint met: “We hebben enkele ouders die niet tevreden zijn met het werk dat wordt uitgevoerd in klassen met de lagere leeftijden. Ze proberen de pers en tv ertoe over te halen dit in de publiciteit te brengen. Het volgende is van toepassing:”

Daarna volgt een nalevingsbevel dat niemand anders dan de directrice zelf met de media mag spreken:

“De rector is de communicatieverantwoordelijke – dus u verwijst journalisten naar de rector en spreekt u niet uit over een vraag. Soms proberen ze een aantal ontwapenende vragen te stellen om u over te halen. Antwoord dan dat u geen commentaar hebt of, eventueel, dat u volledig vertrouwen heeft in het werk dat al het personeel hier op de Johannesschool verricht. Op school ben je een ambtenaar en daarmee volg je bovenstaande.”

De brief vormt een schending van de fundamentele vrijheid van communicatie. Dit bevestigt de vrijheid van meningsuiting expert Nils Funcke, die Sydsvenskan vertelde dat hij zich niet kan herinneren dat hij eerder zo’n grove inbreuk in zwart op wit heeft gezien.

– Dit is een van de meest ruwe blafbrief formuleringen die ik ooit heb gezien. In het algemeen wordt dergelijke druk op werknemers mondeling uitgevoerd, in het verborgene, en dan is het meestal woord tegen woord als de zaak wordt uitgezocht, zegt Funcke.

Wanneer Sydsvenskan contact opneemt met rector Maria Berben Lidén, blijft ze in eerste instantie bij haar bewering dat haar werknemers zich niet mogen uitspreken omdat zij de communicatieverantwoordelijke op school is. In een later interview met de krant en na overleg met juristen, erkent ze dat ze ongelijk had.

Bron:

https://samnytt.se/rektor-i-malmo-forbjod-anstallda-att-beratta-for-media-om-muslimska-sexovergrepp-mot-elever/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Schooldirectrice in Malmö verbood haar personeel om de media over moslim seksaanvallen tegen scholieren te vertellen

 1. Johan P // maart 22, 2018 om 20:20 //

  Ik kan wel een ellenlange reactie geven, maar zal me beperken tot deze quote:

  “The test of the morality of a society is what it does for its children.”
  ― Dietrich Bonhoeffer (theoloog, priester, 1906-1945)

  Zweden is duidelijk al lang geen land meer met enig moreel besef.

  Liked by 1 persoon

 2. templars2017 // maart 22, 2018 om 22:42 //

  Weten die kompels dat dan niet “zwijgen is toestemmen”………….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s