Nieuw

De Kater

Nog niet alle stemmen zijn geteld maar het is wel heel waarschijnlijk dat er een trend duidelijk is geworden. GroenLinks komt op zeer veel plaatsen als overwinnaar uit de bus.

De PvdA is nog altijd niet in staat de dalende lijn te keren en is op sterven na overleden. Oh wees gerust er zullen heus nog wel de nodige stuiptrekkingen komen en heel misschien is de nu terminale patiënt nog in staat een tijd door te strompelen maar vooralsnog lijkt hun rol uitgespeeld. Goed nieuws ? Ja in zekere zin wel, het kan een signaal zijn naar de andere partijen dat macht niet voor eeuwig is ondanks de euforie waarin die andere linkse partij zich nu bevind. Maar GroenLinks neemt hun troon over dus ja of je nou door de hond of de kat gebeten wordt, die zijn van hetzelfde laken een pak en wellicht zelfs nog een haartje erger. De grote spindoctor op de achtergrond, tevens de leermeester van de Jessias, voormalig Rara terrorist Wijnand Duyvendak kwam ook nog per ongeluk even bij de NPO in beeld en was daar zichtbaar niet blij mee.

Ook de VVD wint licht en als je daarover nadenkt is dat wel logisch, het Kabinet van Rutte IV (of eigenlijk Pechtold I) neemt vele impopulaire maatregelen maar laat anderen de kastanjes uit het vuur halen, het aftreden van Halbe Zijlstra heeft voor de verkiezingen weinig effect gesorteerd. D66 verliest over de hele linie wel en dat is weliswaar verheugend maar Tijl had gehoopt dat de kiezer harder zou straffen. Vooralsnog blijft dat uit.

Ook het CDA zit enigszins in de luwte, ze zitten dan wel in de nieuwe coalitie maar veel wapenfeiten heeft dat nog niet opgeleverd, en dat lijkt tot gevolg te hebben dat de eeuwig vaal en grauw ogende Buma met zijn partij heeft standgehouden en hier en daar iets gewonnen heeft.

En dan de PVV….. Helaas ze hebben het niet goed gedaan, zoals ik in een reactie al schreef, in Den Haag was de klap te verwachten maar hij pakt zelfs zwaarder uit dan ik gevreesd had. Niet zo gek als je weet dat na de winst in 2014 zeven zetels werden behaald maar al snel liepen twee raadsleden weg met medeneming van hun zetel, met de vijf resterende zetels hebben ze geen potten kunnen breken, ze werden buiten de coalitie gehouden en ze bleven mede daardoor onzichtbaar. In aanloop naar deze verkiezingen werden vijf leden plots op een onverkiesbare plaats gezet en die waren daar zo boos over dat ze de partij verlieten. Dat is om het voorzichtig te zeggen niet handig en nu resten er nog slechts twee armzalige zeteltjes zoals het er nu naar uitziet.

Richard de Mos (voormalig PVV Kamerlid) heeft het buitengewoon goed gedaan. Gelukkig maar voor de stad ! De Mos heeft vier jaar lang gewerkt als een paard, hij heeft daarmee een grote aanhang weten te werven die met hem dwepen. Velen daarvan zijn voormalige PVV stemmers en ze zijn meer dan bereid hun nek uit te steken voor de Mos, ze deden dat onder andere door letterlijk overal te verschijnen met teams die liepen te flyeren en krijgen nu loon naar werken.

Dat is zorgelijk. De PVV kan in tegenstelling tot de Mos nagenoeg nergens flyeren want ze zouden hun leven niet zeker zijn, de Mos heeft dat stigma (nog) niet en dat trekt kennelijk. Best bijzonder; de Mos profileert zich nauwelijks mbt de islam.

Iets anders dat zich toch steeds duidelijker aftekent is dat de PVV er last van krijgt dat ze geen leden heeft. Dat Wilders dat altijd heeft tegengehouden was gezien de LPF een logische keus maar nu zijn we zoveel jaar verder en begint dat beleid zich tegen hem te keren. Juist doordat er geen bijeenkomsten zijn waar leden hun ei kwijt kunnen dient zich ook geen eventueel politiek talent aan. Van ellende moeten ze dus werven, mensen moeten zich aanmelden en dus eigenlijk solliciteren. En wat doen mensen die solliciteren, die stellen zich beter voor dan ze zijn. Door een gebrek aan voldoende aspirant-leden kun je ze ook niet langzaam laten groeien en bijvoorbeeld eerst op de achtergrond wat mee laten lopen. Ook de succesvolle manifestatie op de Koekamp heeft geen navolging gehad, waarom daar nou geen jaarlijks terugkerend fenomeen van gemaakt ?

Of zich dat ook landelijk zijn gevolgen gaat hebben ? Nou dat is speculeren maar het zou zomaar kunnen. Mensen zien dat de PVV op gemeentelijk niveau ronduit slecht presteert en in het parlement zeggen ze vaak rake dingen maar daar schieten we verder niet zoveel mee op. De boel wordt zo nu en dan flink opgeschud, partijen worden met de neus op de feiten gedrukt maar wat schieten we daar verder mee op ? Men draait zich om en doet wat men op voorhand al van plan was. Het commentaar van de PVV daar vegen ze hun achterwerk mee af.

Leuk voor wat krantenartikelen en wat YouTube filmpjes en dan hebben we het wel zo’n beetje gehad.

Vandaar dat het geheel een gevoel geeft van een flinke kater.

 Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

18 Comments on De Kater

 1. Geert Wilders wilde in 60 gemeenten meedoen. Dat werden er 30. De resultaten vielen gisteren tegen.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/03/gemeenteraadsverkiezingen-bewijzen-de-pvv-kan-nederland-niet-veroveren-zonder-leden/

  Liked by 1 persoon

 2. In het parlement zeggen ze vaak rake dingen maar daar schieten we verder niet zoveel mee op.
  https://sdproducties.wordpress.com/2015/12/23/wat-beloofde-en-hoe-stemde-de-pvv/

  Rake dingen zeggen is nogal nutteloos als blijkt dat ze voor zo’n 90% altijd met de VVD meestemmen.
  Als al die PVV fans dat beginnen door te krijgen, kunnen ze het helemaal verder wel schudden.
  De PVV is feitelijk een onderdeel van de VVD.

  Liked by 1 persoon

 3. antiislamnu // maart 22, 2018 om 11:34 //

  Liked by 1 persoon

 4. Helpt allemaal niet meer, zelfs de ondersteuningspartij van de PVV in Nijmegen, OPA/Hart voor Nijmegen, kreeg geen poot aan de grond. Doe de sprookjesboeken maar dicht mensen, we krijgen hier EUSSR-tijden.

  Like

 5. Motiveert me alleen maar meer om nog meer actie te voeren en bekendheid te geven aan de pislam tereur en onderdrukking en uitbuiting van de autochtone Nederlander .

  Like

 6. De PVV is gecontroleerde oppositie, de eerst volgende keer gaat mijn stem naar de FvD. Fuck GroenLinks, ik wil kerncentrale,s.

  Like

 7. polderboy // maart 22, 2018 om 13:12 //

  Ach, islam predikt toch ook over God en christus, en noemt het Boek, onze bijbel nog wel.

  Trouwens, met Hitler, een katholiek, is het ook goed gekomen door met bruggenbouwers te verbinden en het open debat met hem aan te gaan.
  Daar begonnen we op D Day in Normandië mee.

  Wat dat betreft hebben onze intellectuelen gelukkig alle kennis in huis, en hebben ze van de geschiedenis veel geleerd.

  Like

 8. Ik vind dat de PVV het juist boven verwachting heeft gedaan. Ik had eerder verwacht dat ze in veel gemeentes niet eens in de raad zouden komen maar overal waar ze mee deden hebben ze minimaal 2 zetels behaald en dat is opzicht helemaal niet slecht In sommige gemeentes valt het tegen dat wel. Zeker als je je bedenkt dat de campagne van de PVV alles behalve vlekkeloos verliep. Een hoop gezeik en dat begon al voor de campagne überhaupt opgang kwam. Ik zie precies het tegenovergestelde. Ik zie de PVV toch groeien en groter worden. Ze zijn met een opmars bezig. En wat dat voor de toekomst betekend is afwachten.

  Liked by 1 persoon

 9. In en in triest dat een communistische partij GroenLinks veel heeft gewonnen, vooral door toedoen van jongeren. Dit laat de infiltratie bij de jeugd zien, van ons nu totaal linkse onderwijs. Deze jeugd heeft geen idee hoe het was nog maar 30 jaar geleden in landen als de USSR, DDR etc.. Hiervoor moeten we toch echt de PvdA bedanken, dus kan er geen traan om laten dat ze weggevaagd zijn.Hieruit blijkt dat het communisme toch de overwinning heeft behaald, zie o.a. Brussel. Men noemt het niet zo, maar zo voel ik het wel omdat ik dat oude communisme nog heb meegemaakt. Het zal nu net zo gaan als in Iran, waar de communisten de islamisten aan de overwinning hielpen en als dank hiervoor allemaal vermoord werden. (Zie ook wat men flikt met de Koerden) Want communistisch Klavertje is wel degelijk een moslim, maar niemand vraagt het hem. Aangezien zijn vader een moslim Marokkaan is, is zijn zoon ook moslim, maar dat verbergt hij heel handig. Dus nu allen vol op het orgel om die Taqiyah huichelaar onderuit te halen.

  Like

 10. Totaal geen behoefte om liod te worden van de PVV of wat voor een partij dan ook. Stem sinds de oprichting van de PVV op de PVV. Gezien de constante tegewerking lokaal en landelijk van andere partijen en organisaties tegen de PVV, vind ik het buitengewoon goed dat de PVV toch in vele gemeentes mee gaat doen. Denk aan een linkse stad Utrecht, ongewoon dat een PVV daar toch een zetel haalt, misschien wel twee, uitslag Utrecht nog niet bekend ( ? ). Ik zie beslist niet dat de PVV het slechter doet, men zoekt ook in andere lidstaten van de EU bondgenoten, dus zowel een uitbreiding op Europees niveau als gemeentelijk niveau. Rome is ook niet op een dag gebouwd. Wat mij heel erg verontrust is dat DENK ( de immigrant van elke generatie!!) of ‘de vluchteling’ zetels behaalde in gemeenstes, hoe moet zich dat straks landelijk vertalen, DENK in de regering?!! Ik geef de schuld aan de sms, riooljournalisten en EU dictaat en laffe eurofiele regering en menig krant dat de waarheid over het gevaar van de EUen islam niet waarheids-getrouw weergelegd wordt, ook de NPO doet daar aan mee…monden die over die onderwerpen kritiek durven te geven worden massaal genoerd. Daar is de PVV niet schuld aan maar bovenvermeldde instanties. De EU heeft mbv onze regeringen afgelopen jaren een coup in Nederland gepleegd…….waar zijn al die advocaten?? Op een andere partij stemmen heeft totaal geen nut. FvD laat me niet lachen, die zijn net zo islam-lover als de rest…………..
  PVV……….steun hen…………achter de coulisse wordt er hard gewerkt aan bewijslast tegen EU, regering en financiele stromen die islamisering mogelijk maakt………………
  we worden alleen zo verrotte tegengewerkt……………

  Like

 11. Jo, je zal toch maar in Rotterdam wonen en daar je stem aan de PVV gegeven.
  Dan voel je jezelf toch ook behoorlijk in de zeik genomen.
  Hebben ze eindelijk een zetel, stoppen ze er al mee nog voordat ze begonnen zijn.
  Dan had je toch beter op iets anders kunnen stemmen als je dit van tevoren wist.
  Dit noem ik gewoon, kiezertjes in de zeik zetten.
  https://www.ad.nl/dossier-gemeenteraadsverkiezingen/pvv-stapt-uit-overleg~a2353a30/

  Like

 12. BertG, zou jij gaan praten met iemand die je met een nazi vergelijkt en geen excuses wil aanbieden? Die Eerdmans geeft de islam teveel ruimte….daarom krijgt die ook geen cordon sanitair zoals de PVV…………

  Like

 13. Nee, dat schiet wel op, weg lopen.
  Natuurlijk blijft het moeilijk om met dergelijk tuig te praten, dat snap ik.
  Maar weg lopen is wel zo een verschrikkelijk zwakte bod.
  Anders konden ze nog wat inbrengen, dat is nou ook afgelopen.
  Weet je zeker dat je helemaal niks meer in te brengen heb.
  Hebben ze weer een reden om 4 jaar te mopperen dat ze niet mee mogen doen.

  Like

 14. @jowitteroosblog. precies heb ik ook. Ik stem PVV maar heb totaal geen behoefte om lid te worden. Ook al zou hij een ledenpartij worden dan nog steeds zou ik geen lid worden. Het probleem is ook niet dat de PVV geen ledenpartij zou zijn maar het gegeven mensen die voor de PVV de politiek in willen hun carrière op het spel zetten. Wat met een beetje pech vind je nooit geen werk meer, ook je sociale leven kan daardoor onder druk komen te staan. Als je bij de PVV zit wordt toch al snel aangewezen als racist, nazi en noem maar op Dat veranderd niet als de PVV een ledenpartij zou worden. Veel mensen hebben heus wel sympathie voor Wilders en zijn standpunten maar om ook daadwerkelijk politiek actief te worden dat is toch een stapje hoger en moet je goed overwegen. Een ledenpartij lost dat probleem niet op.

  Liked by 1 persoon

 15. BertG ik snap de frustratie, althans zo vertaal ik je comment. Weglopen heeft in mijn ogen wel zin, als de andere optie over je heen laten lopen is en/of ‘smanwerken’met de vijand.

  Liked by 1 persoon

 16. polderboy // maart 22, 2018 om 16:23 //

  Trouwens, die gozer van Denk had gelijk.
  Die PVV video over islam was Goebels het helemaal mee eens.

  Hitler, maar ook Himmler die de voortrekker van de nazi moordmachine was, waren idolaat van islam. Goebels zou dol op die PVV video geweest zijn.
  Mede door hun kennis en inzicht van islam hebben ze tienduizenden waffen SSers onder de moslims kunnen werven, die graag van heinde en verre kwamen om mee te helpen de schone taak van de nazi’s te volbrengen.

  Liked by 1 persoon

 17. BertG.Dat is strategie van de PVV die kiezen voor de oppositie. wat tevens ook beter is. Vanuit de oppositie kunnen ze meer. Laat Leefbaar maar lekker regeren met D66 of Groen Links. dat zal hem niet in dank afgenomen worden. En dan kan de PVV over 4 jaar toeslaan.

  Like

 18. Een kater gaat weer over Tijl, echter verdere doorzetten van islamiseren en uitbreiding is realiteit. De koppijn daarvan is veel erger.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s