Nieuw

Zweedse links-groene regering gaat eindelijk de verkrachtingsepidemie bestrijden – met nieuwe “toestemming” wetgeving

Pixabay.

Ondanks massale kritiek gaat de regering door met haar zogeheten “toestemming voor seks” wetgeving . Onder andere worden onachtzame verkrachting en onachtzame seksueel misbruik gecriminaliseerd.

De regering heeft bij de Rijksdag een wetsontwerp ingediend met het voorstel voor een nieuwe wetgeving inzake zedendelicten op basis van de zogeheten toestemming voor seks. Is de seks niet “vrijwillig”, moet het illegaal zijn, meent de regering.

“De seksmisdaden stijgen in Zweden en jonge vrouwen zijn daar voornamelijk het slachtoffer van. Ondertussen worden er te weinig van deze misdaden aangemeld. Om deze negatieve trend te keren is er zowel een nieuwe wetgeving als een gedragsverandering nodig”, schrijft de regering in een persmededeling vandaag.

Dit bericht komt op dezelfde dag dat Expressen meldt dat 42 van de 43 groepsverkrachters een buitenlandse achtergrond hebben.

Maar de regering gaat deze seksmisdaden dus stoppen met een zogeheten toestemmingswet. Het is daarom niet langer vereist dat een dader geweld of bedreiging gebruikt, of een kwetsbare situatie van een slachtoffer misbruikt, om hem te veroordelen voor verkrachting.

Het voorstel omvat ook de introductie van twee nieuwe misdaden, onachtzame verkrachting en onachtzame aanranding. Beiden met een gevangenisstraf van maximaal vier jaar. Onachtzaamheid handelt zich om de omstandigheid waar de andere persoon niet “vrijwillig” deelneemt. Dit betekent dat er in vergelijking met vandaag meer mensen zullen worden veroordeeld voor seksmisbruik, schrijft de regering, bijvoorbeeld wanneer men “het risico moet inzien dat iemand niet vrijwillig deelneemt, maar toch een seksuele handeling met die persoon uitvoert”.

Toen de Orde van Advocaten, die als expert in het onderzoek van de overheid deelneemt, commentaar gaf op het wetsvoorstel wees men er onder ander op dat een man bij gemeenschap verplicht zal zijn om toestemming van de vrouw te krijgen voor elk “nieuw moment” tijdens de geslachtsdaad. Dit deel van de wet zullen echter veel mannen missen, volgens de Advocaten Orde, en dan kunnen ze voor verkrachting worden veroordeeld tot maximaal vier jaar gevangenisstraf.

“Overeenstemming dient vóór elke nieuwe stap of fase van de seksuele daad worden verkregen. Wat een nieuwe stap of fase is, wordt echter niet duidelijk uit het rapport”, schrijft de bondsvoorzitster, Anne Ramberg, in een reactie op de regering, en vervolgt:

“Deze rechtsonzekerheid betekent dat een persoon een langdurige gevangenisstraf riskeert omdat hij of zij niet heeft begrepen dat er een overgang naar een nieuw moment is geweest.”

De Orde wees er ook op dat de toestemming voor het uitvoeren van een seksuele daad moet worden verkregen “door woorden of handelingen”, waaruit blijkt dat het van de vrouw haar kant vrijwillig gebeurt. Maar in de praktijk zal een uitdrukkelijke instemmingsovereenkomst vereist zijn voor elke nieuwe seksuele daad.

“Volgens de opvatting van de Orde van Advocaten maakt het wetsvoorstel het noodzakelijk dat een koppel elkaar mondeling of schriftelijk naar vrijwilligheid vraagt, om het risico van het plegen van een strafbaar feit te voorkomen. Als degene in plaats daarvan begint met een seksuele handeling met de bedoeling de andere partij zijn vrijwilligheid uit te drukken, bestaat met het huidige voorstel een duidelijk risico dat de bevoegde persoon zich schuldig maakt aan een misdaad”, aldus de orde van advocaten.

Volgens de Orde van Advocaten schendt dit de manier waarop Zweedse mensen meestal seks hebben, wat betekent dat de wet gewone seks illegaal zal maken.

De Orde heeft ook kritiek geuit op de wet omdat deze te onduidelijk is en omdat het niet mogelijk is van tevoren te weten wat een illegale handeling is. De Orde vroeg zich ook af of de wet überhaupt wel nodig was.

In de wettekst is nu een addendum bijgevoegd dat als volgt luidt: “Bij de beoordeling van de vraag of deelname vrijwillig is of niet moet bijzondere aandacht worden besteed aan woorden, daden of andere handelingen die vrijwilligheid uitdrukken”.

Het is nog steeds aan de officier van justitie om de acties te bewijzen, en eventuele problemen zullen blijven bestaan.

Minister van Justitie Morgan Johansson (Sociaal Democraten) heeft op dinsdag tegen TT gezegd dat de nieuwe toestemmingswet “een zeer preventieve boodschap” zal uitdragen, dat wil zeggen de boodschap dat seks vrijwillig moet zijn.

De wetswijziging zal waarschijnlijk op 1 juli 2018 in werking treden, de wet zal naar verwachting door het parlement worden aangenomen.

Bron:

http://www.friatider.se/regeringen-g-r-vidare-med-h-rt-kritiserad-samtyckeslag-inf-r-oaktsam-v-ldt-kt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6960 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Zweedse links-groene regering gaat eindelijk de verkrachtingsepidemie bestrijden – met nieuwe “toestemming” wetgeving

 1. Like

 2. Volkomen geflipt en voor allerlei uitleg vatbaar en daarmee onwerkbaar.
  Persoonlijk geloof ik meer in de Russische aanpak, “het is een vrouw geoorloofd haar belager om te brengen”.

  Liked by 1 persoon

 3. Ach, het is allemaal weer symboolpolitiek. Alsof verkrachters zich van deze wetgeving iets zullen aantrekken. En zo suddert de ellende maar door.

  Liked by 1 persoon

 4. Republikein // maart 21, 2018 om 01:13 //

  Voor het zingen de kerk uit.

  Like

 5. Johan P // maart 21, 2018 om 01:15 //

  Ochutteguttegut, Zo-iets hebben ze een aantal jaren geleden ook in de VS geprobeerd.
  “ik ga je nu aanraken, is dat goed?”
  “ik ga nu je borst strelen, is dat ok?”
  “ik wil je kussen, mag dat?”
  “ik wil nu je benen strelen, vind je dat nog steeds ok?”

  Zo moest dat ongeveer gaan, ja, dat gaat echt helpen met een beetje een intiem moment hoor.
  En als de man zich er niet aan hield kon die worden veroordeeld voor aanranding.

  Allemaal onzin, ze vinden wel een andere reden om die ‘zielige immigranten’ niet te hoeven veroordelen of zelfs maar te vervolgen. Maar de inheemse man, ja, die moet en zal het ontgelden

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s