Nieuw

Wethouder Froukje de Jonge (CDA), Almere: Het zijn geen ingenieurs, ze pikken onze huizen in en nog geen 3% werkt

immigratie, screenshot You-Tube, foto slechts ter illustratie

Zó, hoor je het ook eens van een ander.

‘Ik heb het dan over de 700 vergunninghouders (erkende vluchtelingen, red.) die we toegewezen hebben gekregen.

In het begin krijgt elke vergunninghouder een bijstandsuitkering, dat is logisch. Maar na 5 jaar zitten ze daar nog steeds in, en na 10 jaar nog steeds. Tot nu toe is de uitstroom twintig personen op de groep van 700 mensen, dat is maar drie procent en dat moet echt veel beter.’

De wachttijd voor een sociale huurwoning is in Almere acht jaar. Jaarlijks komen er circa 1.300 sociale huurwoningen in onze gemeente beschikbaar. We kunnen er omheen draaien, maar 700 vergunninghouders – dat leidt gewoon tot verdringing.

Voor deze groep zijn wel speciale maatregelen getroffen.

We hebben extra woningen bijgebouwd, containerwoningen neergezet, kantoorgebouwen omgekat.

Voor Nederlanders werd dat niet gedaan.

Het gesprek met grote groepen Nederlanders durfde de wethouder niet aan:

Dus hebben we bijeenkomsten georganiseerd met groepen burgers van ongeveer vijftien.

Die kunnen we makkelijk door de ME in elkaar laten rossen als ze in opstand zouden willen komen.

Tijdens één van deze bijeenkomsten werd een mevrouw heel emotioneel, ze vroeg me: “Als er al jaren zo’n lange wachtlijst is, waarom worden jullie dan pas creatief met oplossingen zoeken als er een groep uit Verweggistan komt?” Ik weet niet wat jullie dan zouden zeggen… Maar ik zat met mijn mond vol tanden.’

Je mag blij zijn dat je tanden nog in je mond zitten en er niet uitgemept zijn, dunkt me.

Het ligt niet aan ons.

‘Het ligt niet aan de inspanning van de gemeenten, die doen erg hun best en steken er ook eigen geld in.

Eigen geld, mehoela. Geld dat je belastingdienst van de burgers geroofd heeft zul je bedoelen.

Nee, nee, en nog eens nee:

Mensen zijn geen machines, ze moeten de tijd krijgen voor acceptatie.’

Geen acceptatie, maar remigratie. Ze moeten terug. 80% van Syrië is weer veilig.

We zijn bedonderd en voorgelogen:

In het publieke debat spreekt men van hoogopgeleide Syriërs, maar die zijn niet hier in Almere en ook niet in de andere steden die ik spreek. Uit een assessment die wij doen blijkt dat slechts één tot twee procent HBO/WO-niveau heeft.’

Ze vallen niet ‘cultureel te integreren’:

We laten een inburgeringsverklaring tekenen maar dat is alleen maar papier en raakt niet het hart. Iemand tekent makkelijk een papiertje dat iedereen hier voor de wet gelijk is en dat homoseksualiteit daarbij hoort, maar laat iemand maar eens twee zoenende mannen zien… Daarover praten, dat doen we helemaal nog niet en dat hoort er wel bij. Deze mensen hebben niet alleen een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook tot het leven hier.’

Ondanks dat er met deze groep niks aan te vatten valt, wil mevrouw wel meer geld (omdat het woord ‘remigratie’ niet in haar woordenboek voorkomt):

‘Alleen meer geld gaat het niet oplossen. Al is het wel zo dat we per 1 januari het opvangen van vergunninghouders uit gemeentelijke middelen moeten betalen, en dat begrijp ik niet. Er wordt toch iets bijzonders van gemeenten gevraagd? Maatwerk bieden en aandacht geven kost ook geld, het is niet eerlijk om tegen gemeenten te zeggen: haal dat maar uit je gemeentebudget.

60% van de groep is totaalhopeloos en gaat ze niet eens proberen wat mee te doen:

Ik heb zelf aan mijn gemeenteraad een voorstel moeten schrijven waarin staat dat we alleen de meest kansrijke 40 procent gaan bemiddelen. Om een idee te geven: we hebben de laatste drie jaar 1,4 miljoen euro extra besteed aan opleiding en bemiddeling naar werk.’

En dan hebben er 20 van de 700 werk gevonden. 1.4 miljoen uitgegeven om 20 man aan het werk te krijgen. Ze wil met 40% iets doen, dat zijn er 280 en is dus nog eens 14 x 1.4 = 20 miljoen. Zonder garantie. En dan te bedenken dat Dijkhoff er 330.000 heeft binnengehaald om ons te verrijken. Om u een hartaanval te besparen zal ik daar geen rekensommetje op los laten.

WE ARE FUCKED !

Maar Froukje de Jonge doet er graag nóg een schepje bovenop:

Je kunt makkelijk zeggen: we moeten iedereen op de vlucht voor oorlogsgeweld opvangen, maar we moeten kijken naar wat we mensen dan bieden. Alléén veiligheid, alléén een dak boven je hoofd en alléén een minimaal inkomen – we moeten echt meer doen.’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9267 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

15 Comments on Wethouder Froukje de Jonge (CDA), Almere: Het zijn geen ingenieurs, ze pikken onze huizen in en nog geen 3% werkt

 1. bp633livenl // maart 21, 2018 om 18:06 //

  Remigratie en niks anders helpt.

  Like

 2. antiislamnu // maart 21, 2018 om 18:23 //

  Echt oprotten met die rotzooi mensen het sociale stelsel is voor de werkende mensen bedacht net zoals sociale huurwoningen voor de minst bedeelde zijn in de Nederlandse samenleving.
  Wat nu gebeurt is dat we alles weggeven en aan wat vieze asielparasieten die scheit aan ons hebben en ons naar de kloten willen helpen met het geloof van de pedofiel.
  Met al dat geld wat dit kost hadden we het eigen risico kunnen afschaffen en de energie belasting kunnen verminderen.
  Laat iedereen die voor asielparasieten is de kosten via speciale nep vluchtelinge belasting betalen.
  En wie tegen is betaald niets aan deze shit

  Like

 3. Het NL sociale stelsel is opgebouwd voor autochtone Nederlanders, niets meer, niets minder.
  Het stelsel is opgebouwd rondom eerlijkheid en solidariteit, solidair zijn met de landgenoten, waarbij het geluk niet langs komt. De werkende Nederlander doet dit vanuit haar/zijn cultuur.
  Iedere HAVO-econöm voelt aan, dat de huidige status onhoudbaar is en was. Het aantal werkenden is gelijk, maar het aantal bijstandstrekkers is meer dan verdubbeld. Niet van twee naar vier. Het gaat om meer dan 250K extra personen, die hier aan de ruif hangen. Zij zijn nu al in het paradijs.
  Wat betekent dit? Hogere belastingen voor de werkenden, lagere uitkeringen, bezuinigen op de zorg, ouderen, defentie etc. etc.. En dit alleen maar omdat we het kaf niet van het koren kunnen of willen scheiden. De echte vluchtelingen is ca. 5% van de huidige aantallen.

  Like

 4. Claudia M. // maart 21, 2018 om 19:25 //

  Ik dacht aanvankelijk nog dat ze het licht gezien had, maar ietsjes verder lezend, zonk die gedachte rap richting het uiterste puntje van mijn kleine teen.

  De enige oplossing ligt niet hier, niet in Nederland. Deze mensen moeten terug en de grenzen moeten hermetisch worden gesloten voor alles wat nog meer aan de andere kant van de Middellandse Zee en overige arme meer oostelijke landen staan te trappelen om hier onze zorgvuldig opgebouwde honingpotten leeg te vreten.

  Ze raken ook leeg, het is voor werkend Nederland niet op te brengen al deze mensen blijvend in het levensonderhoud hier te voorzien! Daar is ons belastinggeld niet voor bedoeld! Straks kan werkend Nederland tot hun 80ste werken om dit allemaal te kunnen bekostigen!

  Like

 5. Ik ken mensen die moslim knuffelaars zijn,zijn geen vrienden van mij laat dat duidelijk zijn maar o wee als ze naast hun komen wonen of dat ze moeten betalen
  We hadden het over verhuizen ik wil naar een flat zei een vrouw waarom doe je dat niet,maar ik wist dat die meneer de vluchtelingen geweldig vind,ik zei ik wacht nog poosje ik heb geen zin om ergens te wonen tussen al die nieuwkomers zei hij dat zijn toch ook mensen
  Ja hoor maar er zelf tussen of naast wonen dan hoor je hem niet meer
  En idd dat eigen risico vind ik belachelijk, ik ben er al in een paar maanden doorheen,welke gek dat heeft bedacht? Was zeker de schijnheilige Hoogervorst die erna een vet betaalde baan nam

  Like

 6. Een ieder weet, op een ‘nette manier’ gaan we niet verlost worden van dit soort volk. Het enige waadoor ze vertrekken lees; vluchten is een oorlog.
  En laat dat nou net datgeen zijn waarop we in Nederland in vliegende vaart op afstormen………

  Like

 7. Vandaag 4 stembureaux in Amsterdam bezocht.
  Overal hoofddoeken, die je proberen te sturen.
  Het is godgeklaagd waar komt dat volk vandaan?. In Bos en Lommer en Oost bepalen turken wat je moet gaan stemmen.
  Rutte, waarom laat je NL verkrachten door turkse fascisten?.,

  Like

 8. templars2017 // maart 21, 2018 om 21:45 //

  Wel het is niet dat ze het niet weten ,die politiekers ,ze weten het verdomd goed ,maar ,en het is overal zo, ze hebben er geen oren naar.
  Om het beter te begrijpen is er een interview met een zekere lord Pearson ,die heel duidelijk stelt waar het op staat, het is opgenomen in Engeland ,doch heel de Europese politiek is in het zelfde bedje ziek.
  overtuig U zelf…….

  Like

 9. Dit noemt de gewone Nederlandse burger…………sjieke verneuktaal van de elite.

  Like

 10. En in de grote steden heeft groen links er zetels bij gekregen of zelfs de grootste geworden, en die partij wil nog meer van dat vullis binnen halen.
  De mensen willen waarschijnlijk in de minderheid komen in eigen land, echt ongelofelijk!!
  En waarom kunnen die mohammedanen niet lekker in die opvangcentra`s blijven zitten, als het allemaal weer goed gaat gaan ze toch weer naar hun eigen land, toch!!!!!
  We staan erbij en we kijken ernaar en we laten een islam knuffelaar de grootste worden in de steden,wanneer is het eens genoeg bij de Nederlanders!!

  Like

 11. Eigen geld, mehoela. Geld dat je belastingdienst van de burgers geroofd heeft zul je bedoelen.

  Nee dat geroofd geld via de belasting beleggen ze daar krijgen ze rente over en dat noemen ze eigen geld , maar is eigenlijk ook gewoon van de belasting betaler .

  Like

 12. skeeter // maart 21, 2018 om 23:53 //

  “we moeten echt meer doen.”
  Heeft een tik gehad van de socialisten knuppel

  Like

 13. Als ze zouden werken, dan pikken ze ook nog de banen in, want positieve discriminatie ?

  Like

 14. Engineer wordt iha foutief vertaalt als ingenieur. De correcte vertaling is technicus. En ik ben het beide met papiertje. Dat zullen die lui wel niet kunnen tonen, want de meeste kunnen niet eens lezen

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s