Nieuw

Surinamers zijn lui en komen geen stap verder

© Pixabay

Dit is mijn bevinding

Als geboren Surinaamse heb ik jaren in Suriname gewoond en gewerkt en ik kom tot de teleurstellende conclusie dat Surinamers niet in staat zijn om hun land op te bouwen. Ik heb deze mensen jarenlang geobserveerd, ben ook Surinaams en ken ze van alle kanten. Het is jammer dat ze zo een mooi land als Suriname in handen hebben, maar ze weten er geen raad mee. In al die jaren heb ik ontdekt dat Surinamers slechts in 1 ding goed zijn: geld maken (zakken vullen). Voor de rest niet veel. Ze kunnen misschien lekker koken, zijn goed in feest vieren en de liefde bedrijven, maar dat is ook alles. Ze weten geen land op te bouwen.

Dit zijn hun grootste manco’s

Surinamers hebben geen discipline en ze hebben geen doorzettingsvermogen. Ze kunnen iets wel bouwen, maar ze weten het niet te onderhouden en in stand te houden. Surinamers leven te veel voor uiterlijk vertoon. De drang om groots te leven en indruk te maken op anderen is sterk aanwezig in Surinamer. Daardoor is er veel corruptie omdat iedereen snel rijk wil worden om anderen jaloers te maken. Strey-libie noemen ze dat. Je ziet het ook bij Surinamers die in Nederland leven. Als ze op vakantie naar Suriname gaan sluiten ze grote leningen af, alleen maar om in Suriname de rijke piet of tante uit te hangen.

Lees verder:

http://www.nieuws-suriname.nl/surinamers-zijn-lui-en-komen-geen-stap-verder/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Surinamers zijn lui en komen geen stap verder

 1. VarAway // maart 21, 2018 om 11:09 //

  Uitstekend stuk en HELEMAAL waar.
  Hetzelfde verhaal voor de ABC antillen.
  Daar is het nog een pietsje ERGER.
  Leuke mensen, maar lui en corrupt tot op het bot.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik heb iets soort gelijk gehoord van een Surinamer.
  Toendertijd nogal een Bouterse fan.
  Hij beweerde dat Bouterse iets aan de infrastructuur wilde veranderen door wegen aan te liggen om de dorpen te verbinden.
  Volgens hem liet hij overal bergen straatstenen en zand achter om het aan te liggen.
  Wat er gebeurde is dat alles gestolen en verkocht werd en verder werd er helemaal niks aangelegd door de bewoners.
  Ze hadden er geen zin in om dat zelf te doen en verwachten dat er personeel kwam om het aan te liggen.
  En vervolgens gingen ze weer klagen dat er geen wegen/ paden waren.

  Liked by 3 people

 3. Republikein // maart 21, 2018 om 11:42 //

  GUP= in slapende toestand, met groeten uit Langetabbetje wordt het een moeilijk verhaal.

  Like

 4. Claudia M. // maart 21, 2018 om 18:38 //

  Ik sprak ooit een Surinamer die exact hetzelfde vertelde en ik weet zeker dat dit niet deze anoniem is geweest. Heel terecht dit anoniem te plaatsen, want ik vrees dat anders de stront de ventilator wel eens met vrachtwagens vol zou kunnen raken…

  Ik heb overigens ook wel eens van overwinteraars met een leuk huisje in Spanje verhalen gehoord dat je daar ook geen afspraken kunt maken met bijv. de loodgieter en aanverwanten. Ze zeggen dat ze komen, maar komen doen ze niet of komen rustig twee weken later.

  Het ligt misschien aan de daar geldende temperaturen, maar ik neig ernaar dit voor mezelf ook maar eens te gaan invoeren; wij werken gewoon veel en veel te hard en naar nu blijkt, feitelijk voor niks.

  Like

 5. ook op de Canarische eilanden. geen mens die op de bananenplantages wil werken, allemaal illegale afrikanen werken er …. die eilanden leven van de subsidies uit Brussel, over lui zijn gesproken …..!!!!!!!

  Like

 6. .dit verhaal is waar. maar niet elke surinamer is zo. er wordt telkens weer iedereen over 1 kam geschoren en dat vindt ik zo triest. niet elke surinamer zo achterlijk en dom.

  Like

 7. niet elke surinamer is zo achterlijk en dom

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s