Nieuw

Collectief mesjogge

Gisteren zei Geert Wilders in het debat dat meer dan de helft van de mensen in de bijstand niet-Westerse allochtonen zijn en dat dit 3 miljard euro per jaar kost.

Nu blijkt dat NRC dat heeft nagekeken en dat het klopt, het is zelfs nog een graadje erger, GeenStijl heeft het NRC nog eens nagerekend en zegt;  Overigens klopt de factcheck van NRC niet helemaal. De meest recente cijfers over bijstand zijn van december 2017. Van de bijstandsontvangers tot de aow-leeftijd is 51,4 % niet-westers allochtoon, niet 50,6%. Als je de bijstandsontvangers boven de aow-leeftijd meeneemt is het zelfs 53,4%.

Als Wilders zoiets zegt dan hoor je Linksch Nederland acuut verzuchten; “ah dat mag jehat-591973_640 niet zeggen…!” Onzin, de waarheid mag gezegd, ook als de uitkomst ongewenst is of je niet zo goed uitkomt.

Daarbij komt dat dit nog niet de hele waarheid is, want het valt nog hoger uit dan alleen die uitkering, daar komt ook nog eens bij; huursubsidie, zorgtoeslag, kinderbijslag etc. etc. Gaan we even terug naar een artikel van de Volkskrant uit 2015.

Die hadden destijds twee voorbeelden;

Alleenstaande bijstandsmoeder met twee kinderen

Bijstandsuitkering: € 960,83

Huurtoeslag: € 238

Zorgtoeslag: € 78,49

Kindgebonden budget: € 406,08

Kinderopvangtoeslag: € 613,10

Kinderbijslag: € 127,76

Totaal: € 2.424,26

cow-44702_640

En;

VMBO-lerares met twee kinderen

Netto loon: € 1.700

Huurtoeslag: € 77,96

Zorgtoeslag: € 0

Kindgebonden budget € 363,01

Kinderopvangtoeslag € 2.729,55

Kinderbijslag € 127,76

Totaal: € 4.998,28

horses-1348383_640

Beide voorbeelden zouden toch voldoende reden moeten zijn om chronische uitslag van te krijgen ! Om te beginnen zou de bijstandsmoeder wel gek zijn als ze zelfs maar overweegt om een betaalde baan te zoeken. Nu helpt ze ’s morgens in ochtendjas de kinderen de deur uit en duikt nog even terug tussen de vette lappen. Dat is in een klap over als ze een baan aanneemt en financieel schiet ze er niet of nauwelijks wat mee op. Dat gaat dus niet gebeuren.

Maar er zit nog wat geks in die berekeningen. De VMBO lerares verdient netto €1700 per maand maar de overheid betaalt maar liefst € 2729,55 aan  Kinderopvangtoeslag ! We zijn dus meer kwijt aan het opvangen van haar kinderen dan dat ze met haar baan verdient ! Nou lekker dan, daar gaat mijn (en uw) belastinggeld…

Geen wonder dat we in dit land een belastingdruk van meer dan 50 % hebben, je zou je haast gaan afvragen of ze daar wel mee uitkomen als ze het zo ruimhartig lopen uit te delen.

Nou denkt u misschien dat Tijl dit allemaal uit zijn duim zit te zuigen maar u kunt het zelf op uw gemak nalezen;

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/krijgt-een-bijstandsmoeder-echt-2-300-euro-per-maand~a4087620/

Er kwamen in het debat van gisteravond nog meer cijfers voorbij en ook die zijn gecheckt door het NRC en die hebben het in een filmpje verpakt dat u hier kunt nazien;

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/20/terugkijken-alle-factchecks-van-het-verkiezingsdebat-a1596469

Nee niet alle cijfers komen overeen met de werkelijkheid, zo stelt Lillian Marijnissen (SP) bijvoorbeeld dat er elke dag 119 sociale huurwoningen verdwijnen en dan wordt er gesteld dat dit niet waar is “want dat was onder het vorige beleid”. Nou mooi, maar als dat er dan nu geen 119 maar bijvoorbeeld 100 zouden zijn is dat nog altijd zeer ernstig te noemen. En dat wordt er dan weer even niet bij vermeld.

appartment-building-835817_640

Het hebben van een normaal inkomen wordt in ons sociale stelsel gewoon bestraft ! Ga maar na; Tijl woont in een 55+ woning en hij heeft de afgelopen jaren een hogere huurverhoging gekregen omdat hij boven de inkomensgrens zit. Hij betaalt dus voor dezelfde woning als zijn buren meer omdat hij net wat hogere inkomsten heeft dan zij. Tijl wordt dus gestraft voor een arbeidzaam leven en het opbouwen van een pensioen. Mensen die dat niet of in mindere mate gedaan hebben worden bevoordeeld door een lagere huurverhoging en als ze helemaal nooit iets voor hun oude dag hebben gedaan krijgen ze ook nog eens huursubsidie als het even mee zit.

Zit Tijl er dan erg ver naast als hij zegt dat we collectief mesjogge zijn geworden in dit land?

stagger-2612514_640 Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

18 Comments on Collectief mesjogge

 1. Klopt Tijl, zit ook af en toe met de oren te ‘klapperen’. Wij hebben ook al verschillende bovengemiddelde huurverhoging gehad ( door nieuwe cv en dubbele beglazing) maar 2 x extra door het zogenaamde scheefwonen.je verdient opeens teveel…………..
  Wat dat aangaat hadden verschillende lijsttrekkers wel gelijk toen ze aangaven dat nu voor de middenklasse bouwen ( huur tussen de 700 en 100 euro, zo werd gezegd) over een paar jaar zou inhuouden, gezien de huurverhogingen en hun vrije marktwerking, dat deze middenklasse huren binnen de kortste keren ‘vrije sector huren zullen gaan worden of tewel bovenklasse huur ( vanaf 100 euri’s)
  De Nederlandse economie blaast zichzelf van binneuit op…………….

  Like

 2. bovenklasse huur…………oeps moet boven de 1000 euri’s zijn……….

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2018 om 14:11 //

  Huren boven de € 710,= worden gezien als vrije sector Jo.
  Het vervelende, althans in de Randstad is dat de vrije sector niet of nauwelijks huurhuizen tussen de 700 en 900 heeft, het begint zo’n beetje vanaf € 1000,= per maand en is dus nauwelijks op te brengen. Voor een hypotheek kom je niet in aanmerking dus tel uit je winst !

  Like

 4. Die Hans de Boer van het Volkskrant linkje is wel een smerige leugenaar. Om het inkomen van de werkende vrouw onder dat van de uitkeringstrekkende uit te laten komen telt hij bij de een wel de Kinderopvangtoeslag er bij op en bij de ander niet.

  Waar is de R.A.F. als je die nodig hebt om werkgeversvoorzitters in de kofferbak van een auto weg te laten rotten ?

  Liked by 1 persoon

 5. Probleem in deze sommetjes zit hem in de Kinderopvangtoeslag. Als diezelfde werkgevers vrouwen niet aan het werk gedwongen hadden onder het mom van emancipatie, om tweemaal zoveel slaven te hebben en tweemaal zoveel belasting te kunnen stelen, was dit niet geweest.
  Dan hadden vrouwen thuis voor de kids gezorgd, hadden we geen krimpende bevolking en zodat diezelfde klootzakken als Hans de Boer nu niet bezig zijn ons te vervangen door barbaren.

  Dood aan de werkgevers !

  Vroegâh konden gezinnen gewoon rondkomen van één inkomen.

  Liked by 1 persoon

 6. Scrutinizer // maart 21, 2018 om 15:33 //

  Kindditte, kinddatte, kinddeze bij elkaar opgeteld voor de lerares ruim 3200 per maand.
  Dus voor het hebben van kinderen vangt zij bijna 2x wat ze aan nettoloon verdient. Ongelooflijk.
  ’t Ware wel leuk geweest om te weten wat ze bruto verdient immers een groot cadeau krijgen nadat je eerst flink beroofd werd, verdient nuancereing i.t.t. de bijstandsmoeder die alleen maar ontvangt en niets bijdraagt.

  Like

 7. Scrutinizer // maart 21, 2018 om 15:40 //

  @Fubar
  Inderdaad. De totale subsidiekost van de bijstandsmoeder is 2424 en van de lerares 3298 minus wat zij aan loonbelasting kwijt was. Als dit niet meer is dan 874, dan kost de lerares uiteindelijk meer dan de bijstandsmoeder. Belachelijk.
  En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vraag of het loon van de lerares in een vrije markt wel even hoog zou zijn als in een overheidssector met sterke vakbonden. Wellicht is ook een deel van haar bruttoloon nog verkapte subsidie afgedwongen door stakingen uit het verleden.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2018 om 16:30 //

  Nou vakbonden of niet, ik vind een nettosalaris van € 1700,= voor een lerares op het VMBO nou niet bepaald een vetpot.

  Like

 9. Oei, en de gaskraan gaat ook al dicht.
  Iemand zal er gaan bloeden.
  En allemaal willen ze gaan bouwen in het dichts bevolkte land. (muv stads-staaten)

  in 1900 waren er 1.7 miljard mensen, nu 7.1 miljard op aarde.
  De witte neushoorn (mannetje) is gisteren uitgestorven.

  Like

 10. @ Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2018 om 16:30

  Ze zouden geen loon moeten krijgen maar gevangenisstraf voor het met links gedachtegoed indoctrineren van onschuldige kindertjes.

  Liked by 1 persoon

 11. antiislamnu // maart 21, 2018 om 18:40 //

  Vroeger kon iedereen die werkte of je nou vuilnis man was of weet ik veel gewoon ieder weekend zijn biertje drinken in de kroeg de arbeider had of een caravan op de camping of ging een keer per jaar naar Spanje.
  Dat was de tijd dat Nederland nog van de Nederlanders was en we nog onze eigen guldens hadden en de achterbuurten nog bewoond werden door nederlanders want buitenlanders waren er nog niet zo veel.
  Kijk wat we nu hebben niets sociale stelsel en sociale huurwoningen weggeven aan de asielparasieten.
  En als dank worden we geterroriseerd door de islam.

  Liked by 3 people

 12. Duchesne // maart 21, 2018 om 20:34 //

  Ik vraag me af of een bijstandsmoeder wel kinderopvang toeslag krijgt, ze werkt immers toch niet…..
  Andere vraag die ik heb: heeft iemand er al bij stilgestaan hoe de gasrekening eruit ziet bij de eindafrekening dit jaar voor een bijstandsmoeder……ik zal even voorrekenen….
  Gasprijs is enkele malen omhoog gegaan, veel koude dagen dit jaar, belasting is omhoog gegaan, en de eindafrekening word afgeroomd met een energie heffing die gebaseerd is op het verbruik en de btw……wat voor de schatkist dit jaar enkele miljarden gaat extra gaat opbrengen.
  Mijn schatting is dat door de energiebelasting een gezin rond de 80% meer kwijt is voor gas en stroom dit jaar dan vorig jaar, vooral door de “energiebelasting”…. wat zeer waarschijnlijk voor een paar honderduizend mensen in Nederland betekend dat ze hun vakantiegeld volledig aan gas en stroom kwijt zijn, als ze het al niet gebruiken om de gaten te vullen.
  Die klap komt nog, straks….

  Wist u dat er een heleboel regels zijn qua belastingaangifte en aftrekposten die u niet te zien krijgt met elektronische aangifte maar wel via papieren aangifte. Dat elektronisch aangifte doen kost u als burger miljarden……en de staat weet dat maar al te goed, waarom denkt u dat ze het u zo makkelijk maken….Iedere burger in dit land laat geld liggen door onwetendheid van “hulp” bij aangifte en de eigen onbekendheid met het systeem. Zelfs het personeel bij de belastingdienst weet het niet, in elk geval niet hen die u te spreken krijgt.
  Wist u dat er voor transitie vergoeding een formulier is dat ervoor zorgt dat uw huurtoeslag niet word verrekend…..maar als u erover belt met de belastingdienst weet niemand iets want het behoort niet tot de vragen voor welke een sjabloontje is dat de telefoon downie voor zicht heeft.

  We zijn collectief niet enkel mesjogge maar ook totaal de weg kwijt, incluis de regelaars van het geheel. Automatisering en call centers zijn voor de burger funest maar leveren de staat ieder jaar een “meevallertje” op, een die ze zelf hebben gecreëerd door misinformatie en het uit elkaar slaan van kennis van zaken.

  Mijn advies, begin met ruilen en handelen en laat de reguliere winkels en zaken zoveel mogelijk buiten spel, en betaal alles contant, ga vooral niet meer pinnen. Pinnen is uw eigen ondergang.

  Heeft u enig idee hoeveel instanties uw bankrekenigen kunnen inzien, en hoeveel bedrijven….
  En wat ze daar mee doen…..waarom moet u eigenlijk aangifte doen als de overheid al uw gegevens al heeft voordat u ze hebt? Daarmee ligt de verantwoording namelijk bij u, dus ook het laten liggen van geld waar u recht op hebt volgens hun regels.

  Ik ben gisteren tot de ontdekking gekomen dat door mijn onwetendheid en het dom houden door de belastingdienst ik een hoop ellende heb gehad die niet hoefde.

  Liked by 1 persoon

 13. Waanzin. Even overdrijven (hoewel): onder het vervloekte marxisme in de USSR verdiende een vuilnisman evenveel als een arts. Ben ik nou gek of zie ik hier overeenkomsten opduiken?

  Like

 14. Vroeg of laar springt de Anglo-Saxon uit zijn vel en hebben we een ‘omgekeerde genocide’ die zijn weerga in de geschiedenis niet kent. Dan zijn de rapen goed gaar want dan zal geen allochtoon worden gespaard. Watch my words. Het is een kwestie van tijd.

  Like

 15. laar = laat

  Like

 16. antiislamnu // maart 21, 2018 om 22:50 //

  Wat ook zo grappig is aan de energie rekening dat je btw over je energie belasting betaald!,,
  Hoeveel kan je nog genaaid worden btw over je energie belasting fucking hell wat een schande nou de asielparasieten zijn dit jaar weer betaald

  Like

 17. Marhammed // maart 22, 2018 om 06:45 //

  In Europa zijn ongeveer 60 milj moslims , 80% leeft van één of andere uitkering , kostprijs voor de EU ong 1200 miljard, plus extra beveiliging, kosten medische zorgen , kosten vandalisme, kosten gerecht voor criminaliteit enz…..een hele verrijking dus !

  Like

 18. Karel Dokter // maart 22, 2018 om 12:35 //

  Wilders heeft gelijk. Lees de twee citaten uit JIHAD IN DE POLDER op deze pagina.
  http://web.archive.org/web/20130518213445/http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index631f.php?pagina=7085

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s