Nieuw

Tijl heeft voor u gekeken

Naar het verkiezingsdebat wel te verstaan. Nee dat is een beetje flauw, Tijl was zelf ook wel nieuwsgierig wat men te vertellen dacht te hebben mbt. de Gemeenteraadsverkiezingen.

En is, zal ik er maar direct aan toevoegen, teleurgesteld, mensen die werkelijk nog niet wisten wat en of ze eventueel zouden gaan stemmen zijn hier niet wijzer van geworden. En om eerlijk te zijn, mensen die nu nog niet weten waar ze op zouden moeten stemmen die moeten gewoon thuisblijven, zeg dan maar gewoon eerlijk dat het je geen flikker interesseert.

Opnieuw blijkt dat de NOS niet in staat is een behoorlijk debat op de buis te brengen. Wat gaat er mis ? Nou een hele hoop, maar het meest in het oog springend is dat mensen door elkaar heen gaan kakelen waardoor niemand meer is te verstaan. “Ja” zullen sommigen zeggen “maar dat ligt niet aan de NOS.” Fout, dat ligt wél aan de NOS. Hoe moeilijk kan het zijn de sprekers iets verder uit elkaar te zetten en alleen degene die spreektijd krijgt zijn microfoon aan te zetten, roep je er iets tussendoor dan staat je microfoon uit en hoort niemand je ! Probleem verholpen !

Daarbij is het natuurlijk van de zotte dat je in anderhalf uur zo ongeveer honderd man aan het woord wilt laten, dat kan niet. Mede daardoor staan de gespreksleiders stijf van de stress en willen ze het liefst na twee woorden alweer afbreken om naar de volgende te gaan.

Ronduit beschamend werd het toen de gemeentelijke kopstukken uit Utrecht aan het woord kwamen, er zat een wat oudere man als lijsttrekker van de PVV (met nogal wat zenuwtrekjes in het gelaat om het voorzichtig te zeggen) en het ging over de woningbouw. De goede man kreeg het woord en wilde (waarschijnlijk) iets zeggen over het voorrang krijgen van asielzoekers en/of allochtonen binnen het huidige systeem. Nou moet ik even een slag om mijn arm houden want helemaal zeker ben ik daar niet van. Waarom niet ? Nou simpel, hij had nog geen 5 seconden het woord of hij werd luidkeels onderbroken. En niet alleen dat, hij kreeg ook het woord niet meer terug !

Was het dan alleen maar treurnis, nouuuu…. nee, er was wel een hoogtepunt ! Geert Wilders tegenover Alexander Pechtold. Tijl weet niet eens meer wat de stelling was waar beiden geacht werden over te spreken want na een korte inleiding ging Geert er met gestrekt been in over het penthouse van Alexander en liet zich niet van de wijs brengen, hij sprak ondanks het tegenpruttelen van Twan Huys en Alex luid en duidelijk door en beiden waren behoorlijk uit het veld geslagen ! Vuurwerk ! 1 – 0, nee 2 – 0, nee 3 -0 voor Wilders !

Maar eerlijk is eerlijk, dat was toch maar karig voor anderhalf uur debat. Het is natuurlijk ook wel wat naïef te denken dat je gemeenteraadsverkiezingen met een landelijk debat op weg kunt helpen, er zijn honderden gemeenten met ieder weer hun eigen problemen, dat kun je niet vertalen naar een landelijk geheel. Als ze in Schubbekuttenveen een woonwijk voor 40.000 mensen willen bij bouwen dan snapt de rest van Nederland niet waar het over gaat en waar de knelpunten liggen.

Ook in het Journaal werd nog even geprobeerd de verkiezingen op de kaart te zettenalexi-lamm-1176208_640 door wat voorbijgangers naar hun mening te vragen die ze wonderlijk genoeg nagenoeg geen van allen bleken te hebben.

Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

17 Comments on Tijl heeft voor u gekeken

 1. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2018 om 00:07 //

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2018 om 00:13 //

  Like

 3. Ik zag je titel en wou hem plaatsen.

  Je wordt nog eens sneller dan ik met twitter 😉

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2018 om 00:46 //

  Heb je zelf ook gekeken Fub ?

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2018 om 01:34 //

  Like

 6. Nee.

  Heb een twittertirade gehouden tegen de VVD (en onderweg nog wat onschuldige passanten neergemaaid)

  Liked by 1 persoon

 7. Esperanza // maart 21, 2018 om 01:43 //

  Klopt, Tijl, het was behoorlijk slaapverwekkend met Lilian Marijnissen als meest heldere debater.

  Like

 8. Esperanza // maart 21, 2018 om 01:51 //

  Knappe score dunkt me Fub, wordt tijd dat daar een verdienmodel aan vast komt te zitten. 😉

  http://www.quotenet.nl/Nieuws/Bravo-Dafne-Schippers-sprint-bijna-1-miljoen-bij-elkaar-212533

  Liked by 1 persoon

 9. U bent gewoon een ordinaire graaier Heer Pechtold !!!
  …. en de NOS verdoezeld dit….

  Ik kwam niet meer bij, nu hoorden ook de Gutmenschen dit. Prachtig. Ook Trip stond alleen maar wat schaapachtig te lachen. Wist zich geen houding te geven na deze openbaarmaking.

  Liked by 1 persoon

 10. Tijl Uylenspiegel // maart 21, 2018 om 02:00 //

  Ja die Marijnissen deed het heel niet slecht terwijl ze toch een betrekkelijke nieuwkomer is Esp.
  Viel me trouwens op dat ze een flinke reedt heeft 😀

  Like

 11. Esperanza // maart 21, 2018 om 02:09 //

  Ja ’t is een hele brok, Tijl. Die baas van omroep Max viel d’r ook op.

  Liked by 1 persoon

 12. @Ivan Chapka/Иван Шапка // maart 21, 2018 om 01:57

  Die Trip die kapte het af, de regimejournalist.

  Like

 13. Complimenten voor de header, Tijl. Ik weet hoe moeilijk het is.

  Liked by 1 persoon

 14. “En om eerlijk te zijn, mensen die nu nog niet weten waar ze op zouden moeten stemmen die moeten gewoon thuisblijven, zeg dan maar gewoon eerlijk dat het je geen flikker interesseert.”

  In Amsterdam is het heel moeilijk, wij hebben allen maar slechte partijen hier, jij kan nog kiezen, PVV of De Mos:

  Like

 15. Gekeken, ook het lokale ‘debat’….men wil teveel in een tekorte tijd..komt niet over. Henk van Deun PVV is voor gesprek bij mij thuis geweest.inderdaad zenuwtrekjes, maar waar het om gaat ook bij het ‘debat’gisteravond, is dat zodra men maar iets kritiek uit op de islam, men boe geroep uit het publiek of zelfs de mond gesnoerd wordt, zoals aangegeven door Tijl, bij Henk van Deun gebeurde…………………………dat noemt men debat………Die Marijnnesen kwam goed over omdat ze ruim de tijd kreeg zonder interruptie om haar ding te zeggen……….. De ‘debatten’ worden teveel gestuurd ……………uitsluiten van bepaalde meningen!

  Liked by 1 persoon

 16. Kom op Fub CDA, met die partij is alle ellende in NL begonnen, daar ga je toch niet op stemmen.
  Stem dan op de stem van de straat: Steve Brown, de hadjememaar van de tegenwoordige tijd.
  Misschien geeft ie Yusuf al Aartsen ook wel een schop onder zijn reet, net als Petor bij de melkweg.

  Like

 17. heb niet op CDA gestemd no worries.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s