Nieuw

Franse intelligentsia luidt noodklok over islamisme

Door: Berend Sommer

Honderd intellectuelen vormen in Frankrijk een front tegen de toenemende invloed van de politieke islam in het maatschappelijk debat. De oproep verbindt zowel denkers aan de linkerkant van het politieke spectrum als aan de rechterkant. ‘De politieke islam is uit op zoveel mogelijk terreinwinst.’

‘Nee tegen islamistisch separatisme,’ luidt de kreet in het ingezonden stuk, dat dinsdag werd gepubliceerd in de Franse krant Le Figaro. De brief is ondertekend door honderd prominenten, onder wie oud-minister Bernard Kouchner van de sociaal-democraten, filosoof Alain Finkielkraut en historicus Pierre Nora.

Lees verder:

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/03/franse-intelligentsia-luidt-noodklok-tegen-islamisme-597764/

Doe mee met 8.475 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5013 Articles)
Altijd in oppositie.

9 Comments on Franse intelligentsia luidt noodklok over islamisme

 1. Er komt wat beweging in Frankrijk. Tekenen dat het tij moet keren?

  Liked by 1 persoon

 2. Erwin Blonde // maart 20, 2018 om 20:29 //

  Goh, de oorzaak van het kromme denken,met name het post-modernisme is door zgn Franse intellectuelen op de spits gedreven. Denk aan Derrida, Foucault en Lyotard.

  Liked by 1 persoon

 3. Traag als poppenstront die fransozen.
  Hadden ze in ’68 moeten doen i.p.v. de boel af te breken.

  Liked by 1 persoon

 4. antiislamnu // maart 21, 2018 om 01:08 //

  Geef gewoon toe dat islam geen geloof is maar een ideologie die dood en verderf zaait.
  Kinderen op koranscholen hersenspoeldt en aanzet tot geweld en oproept tot moord en doodslag.
  Onze maatschappij is al doordrenkt met islamitisch gif stop onze ondergang stem wilders

  Liked by 1 persoon

 5. antiislamnu // maart 21, 2018 om 01:14 //

  Islam is kanker

  Like

 6. Duchesne // maart 21, 2018 om 11:57 //

  Je hoort wat vaker dat beroemdheden of vroegere beroemdheden zichzelf half tegen de huidige ontwikkeling van immigratie en Islam uitspreken.
  Of dit het tij gaat keren…… er staat intelligentsia…. dus ik lees; meer en nog meer gelul en geen spijkers om schilderijen aan op te hangen. En zonder podium een onderonsje waarbij iedereen elkaar wil laten zien hoeveel boeken men heeft gelezen.

  Je kunt boeken vullen met theorieen over sex en relaties zoals mijn buurvrouw en een prijs winnen als beste schrijfster van het jaar, maar in alle jaren dat ik haar heb meegemaakt heeft ze twee !!! keer een copulatie gegadigde gevonden, waarvan een verdachte was in molestatie.
  Mijn voordeur werd voor een groot deel van die periode gemiddeld eens in de drie maanden voorzien van verse kleinere voetstappen, om varia redenen. Het spectrum van sex en liefde heeft een hele grote tussenruimte, maar velen maken het tot een zwart wit gebeuren. Opgelegde denkbeelden die men denkt als eigen waarde te hebben gevonden. En dat terwijl het mooiste overal tussen sex en liefde zit, en vaak is het middensegment net het meest spannende en meest intense. Je hele leven lang biefstuk geheel doorbakken eten is jezelf tekort doen en de biefstuk ook. Probeer alle varianten.

  Als je iets wil doen om jou wereld te redden dan moet je ook iets effectiefs doen, en het slimste is anderen die ook een toekomst willen opzoeken en met verstand actie ondernemen.
  Wie even wacht kan straks met een VR bril de wereld redden en dat is prima zolang je in je stoel blijft zitten. Behalve paralelle samenlevingen hebben we straks ook paralelle levens, feitelijk is het schrijven op internet een paralel leven hebben…..

  Ik heb bewondering voor Tanja Niemeijer, voor Norma Miedema, voor Dixie Dancecour, voor dat meisje uit Denemarken die naar Koerdistan vertrok om echt te vechten tegen moordenaars, ik heb respect voor lieden die opkomen voor hun idealen en woord bij daad voegen, op een bepaalde manier zelfs voor Vagania Simmons, iemand die wel wil maar alle realiteit heeft ingeruild voor een Calimero wereldbeeld. De dag dat ze de wereld echt ziet zoals deze nu is krijgt Geert een aanmelding voor lidmaatschap…. of zoiets…
  Op het vlak van opkomen voor je overtuiging heb ik zelfs respect voor sommige “linkse” lieden, hoewel mijn idee over goed en fout totaal in het andere spectrum ligt.
  Maar ze doen iets ! Het neemt niet weg dat velen een nekschot waard zijn.

  Al die lieden die langzaam op de kar tegen Islam kruipen, okee, fijn dat er licht gaat schijnen maar waarom hebben ze niet eerder hun verstand gebruikt?
  De acteur van “Breaking Bad” die Mike speelt en nu in de film RedBad speelt, hij zei op tv enkele maanden geleden iets in de strekking dat we op moesten staan. Maar niet rechtuit, omdat er denk ik teveel persoonlijke en zakelijke belangen zijn en censuur toepassen bij onze tv makers een tweede natuur is.

  Het grote probleem is wat je dan wel kunt doen. Geweld als middel is ook geweld plegen tegen je eigen landgenoten, en dat is een drempel. Zelfs als ze je verraden en anderen binnenhalen die jou dood willen en op termijn jou dood ook zullen trachten na te streven in woord en daad.

  Collaborateurs moeten worden terechtgesteld, maar wat is collaboratie? Is het de vijand binnen de poorten halen en je eigen mensen het zwijgen opleggen, is het het hulpeloos maken van je eigen bevolking door ze het recht zichzelf te beschermen te ontzeggen en ze feitelijk het recht mens zijn te ontnemen. Is collaboratie het verzwijgen van misdrijven omdat ze door allachtonen worden gepleegd?

  Is het misschien ook het toekijken en niets doen…..

  Wat je kunt doen is de collaborateurs uit hun torens halen, ze aanspreken en ze vragen of ze weet hebben van massa verkrachtingen, hoe ze zich voelen als ze lezen dat er in bijvoorbeeld Engeland massaal jonge meisjes worden misbruikt en zelfs vermoord en als KEBAB verkocht door moslims….
  De echte collaborateurs zullen hun hoofd afwenden en ontkennen dat het zo is, of roepen dat overal slechte mensen zijn en jij rascist bent. Moslims zijn nog geen ras, maar onze rechtbank zal binnenkort wel verklaren dat het een ras is.
  Er zijn overal slechte mensen, maar bepaalde groepen steken met vele koppen boven onze samenleving uit, en de oorzaak is het opgelegde denken, een sekteleer en ene levensinstelling dat alles mag worden gebruikt ter eigen nut, ook andere en soms zelfs in het bijzonder andere mensen.

  Een volk welke zijn vrouwen en kinderen niet kan beschermen heeft geen recht op overleven….. HERSTEL !!! Een vol dat zijn eigen kinderen niet kan beschermen heeft geen recht op overleven. In deze tijd kunnen vrouwen net als mannen prima strijd voeren, de Koerdische vrouwen zijn daarvan een heel duidelijk bewijs.
  In de geschiedenis zijn er vele vrouwen geweest die legers aanvoerden, die de strijd aangingen met mes en zwaard, met bijl en boog. Wat dat betreft hebben de vrouwen van tegenwoordig mazzel.

  Er is het gezegde ” God maakte de mens, Samuel Colt maakte ze gelijk”. Wel, dat gezegde gaat ook op voor vrouwen. Maak je eigen kracht, er zijn vele manieren en wegen om daar te komen, maar wacht niet tot iemand het komt brengen. In dit leven komt men enkel de rekening brengen, ook die van een ander.

  Organiseer jezelf, maak jezelf weerbaar, en vooral, ga de discussie aan in je omgeving, vraag mensen even op andere media te kijken en niet enkel aan te nemen wat de NOS en de krant je voorliegt. De waarheid ligt vaak ergens tussen twee visies, maar zonder de mogelijkheid tot een tweede visie is de waarheid weg.

  Heb geen angst voor wat anderen van je denken, heb angst voor het niet opkomen voor je eigen belangen en willoos ergens ooit gechipt worden of een hek moeten binnen open, heb angst voor een toekomst waarin niemand meer een ander durft aan te kijken.

  Het de straat opgaan, cq anderen aanspreken en vragen om eens even op andere media te gaan kijken is een effectieve manier om mensen bewust te maken. En laat dan hun keuze hun keuze zijn.

  Liked by 1 persoon

 7. scherpschutter1943 // maart 21, 2018 om 15:35 //

  Inderdaad Samuel Cold maakte ze gelijk. Helaas staat onze “overheid” niet toe dat burgers zich organiseren en zich zelf gewapenderhand verdedigen tegen de intruders. Zolang Frau Merkel nog applaus krijgt in de duitse bondsdag op haar vermelding dat de islam definitief bij duitsland hoort, zijn wij ook in nederland, als niet moslims ten dode opgeschreven. Rutte en zijn bende lachen zich kapot om onze onnozelheid want wij worden toch geacht te weten dat hij de schoothond van merkel is en alles doet wat Mutti Merkel!

  Like

 8. templars2017 // maart 21, 2018 om 22:50 //

  Je kan de wereld niet veranderen ,ik weet ook wat het is als niemand wil luisteren ,ze weten het allemaal beter en jij met al je gedachten weet niets…….hoeveel keer we dit al mogen horen hebben!!!!
  We zijn er mee op gehouden om de omgeving te proberen bewust te maken van wat aan het komen is ,en hebben de focus gelegd op de organisatie van de groep die wel willen overleven , als je het goed wil doen komt er een hoop planning aan te pas.
  Maar als de nood aan de man komt zal er toch iets kunnen gedaan worden om enkele personen veilig te stellen.
  Het is een spijtige zaak dat de arrogantie de onwetendheid overstijgt ,doch dat is een gegeven dat niet te beheersen valt ,blijkbaar hebben velen nog geloof in het overheidsapparaat dat veel belooft en niets zal geven.
  Ik hoop echt dat we het nooit nodig zullen hebben ,doch de tekenen geven andere voortekenen.

  Like

 9. Kokkelkorn // maart 23, 2018 om 13:39 //

  Het jaar zal aan breken dat Rutte ,Pechtold en die andere verraders berecht worden, en dat zal een Europese feestdag worden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: