Nieuw

‘Facebook wist van dataroof, maar keek bewust de andere kant op’

Een voormalig bedrijfsleider bij Facebook zegt dat de methodes waarmee Aleksandr Kogan in 2014 persoonlijke informatie van 50 miljoen Amerikaanse Facebookgebruikers binnenharkte door ontelbare andere bedrijven worden gebruikt. Honderden miljoenen gebruikers zouden er wereldwijd het slachtoffer van worden. Facebook weet ervan, zegt Sandy Parakilas, maar kijkt de andere kant op. AD >>

Het rommelt bij Facebook: directeur beveiliging aan de kant geschoven, topman Zuckerberg houdt zich stil

‘De mensen wier taak het is om de gebruiker te beschermen, moeten altijd een loodzware strijd voeren tegen de mensen die verantwoordelijk zijn voor het geld verdienen’, aldus ex-Facebooker Sandy Parakilas tegenover de krant. Hij hield zich tot 2012 bij het bedrijf bezig met privacy, maar adviseert nu de nonprofitorganisatie Center for Humane Technology. Deze houdt zich bezig met de (negatieve) invloed van technologie op de samenleving.

Gezien het aanstaande vertrek van Stamos lijkt Zuckerberg aan de kant van de ‘geldverdieners te staan’. In ieder geval is bekend dat de Facebook-topman in zijn jongere jaren niet zo gek veel had met privacy. Mensen die hem zijn gegevens toevertrouwen zijn maar domme idioten, zo liet Zuckerberg zich vele jaren geleden ontvallen in een uitgelekte conversatie met een vriend.

Volkskrant >>

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9308 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s