Nieuw

Anna Campbell’s strijd voor de Koerdische gerechtigheid moet worden voortgezet

Anna Campbell zou haar dood niet belangrijker hebben gevonden dan die van de andere slachtoffers in het moedige verzet door de Koerdische oppositie tegen de onderdrukking in Syrië.

Of het nou de strijd tegen de eens schijnbaar onoverwinnelijke islamitische staat (Isis) was of hordes jihadistische reacties of de ongerechtvaardigde invasie van de provincie Aleppo door Turkije, de Koerdische vrouwenbeschermingeenheden (YPJ) -brigade van Koerdische Volksbeschermingeenheden (YPG) hebben zichzelf onderscheiden aan en op het slagveld.

Campbell is er een van een aantal Britse en Ierse vrijwilligers die de eilanden hebben verlaten om te vechten naast de Syrische Koerden.

Toen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn troepen opdracht gaf om het noordelijke deel van Aleppo in Afrin aan te vallen, reisde ze van Deir Ezzor, waar Isis bijna verslagen is daarheen om daar te strijden tegen de militaire macht van Ankara.

Ze blies haar laatste adem uit in de stad Afrin, samen met haar Koerdische kameraden, bezwijken door luchtaanvallen van Turkse gevechtsvliegtuigen.

Anna Campbell was a very brave English girl who chose to join the YPJ. She has just died attempting to defend Afrin from the bloody Turk’s and their Jihadist onslaught!

Erdogan heeft geen interesse in de gelijkwaardige samenleving die de YPJ / YPG ziet als haar doel in de Rojava-regio in het noorden van Syrië.

Hij is geobsedeerd door de angst dat Koerdische zelfbeschikking in Noord-Syrië zich zal vertalen in aanmoediging voor de onderdrukte Koerdische minderheid van Turkije.

Dat is onvermijdelijk omdat de Koerdische minderheden in Turkije, Irak, Syrië en Iran een gemeenschappelijke geschiedenis delen van gebroken beloften die Groot-Brittannië en Frankrijk hebben gedaan in het kielzog van de Eerste Wereldoorlog en de ontmanteling van het Ottomaanse rijk.

Net zoals Londen en Parijs de Koerden hebben verraden, doet Washington vandaag hetzelfde.

De YPG / YPJ werden, na hun succesvolle verdediging van Kobane tegen Isis en zijn Turkse collaborateurs, ingezet als stoottroepen om de steden Manbij en Raqqa te bevrijden van het jihadistische juk, gesteund door de VS en bij gelegenheid, Russische luchtaanvallen, alvorens door te stoten naar het olierijke Deir Ezzor.

De Amerikaanse luchtsteun waarvan ze afhankelijk waren bij eerdere overwinningen, wordt hen nu ontzegd terwijl ze proberen om Afrin vast te houden.

President Erdogan heeft eerder gedreigd de VS het gebruik van de enorme luchtmachtbasis Incirlik in het zuiden van Turkije te ontzeggen als Washington nalaat zijn NAVO-bondgenoot te steunen.

Dergelijke bedreigingen zijn niet vereist om samenwerking van Theresa May te bewerkstelligen. Het simpelweg in haar handen wrijven voor nieuwe wapendeals is al voldoende en dat is ook bewezen met de invasie door Turkije van Afrin.

Groot-Brittannië en de VS zijn niet de enige landen die blijkbaar onverstoorbaar zijn door de aanblik van de Turkse militaire moloch die over de Koerdische autonome regio rolt.

Terwijl Rusland af en toe YPG / YPJ acties steunde met luchtsteun en Moskou groot uitpakte met de installatie van de meest geavanceerde luchtverdedigingsraketsystemen in het noorden van Syrië nadat Turkije in november 2015 een Russisch oorlogsvliegtuig had neergeschoten, heeft de Turkse luchtmacht het luchtruim nu voor zichzelf bij Afrin.

Rusland verkocht onlangs dezelfde S400-luchtverdediging aan Turkije als eerder al aan Syrië, wat Washington zeker in het verkeerde keelgat schoot.

Is dit weer een geval waarbij de Turken de VS tegen Rusland uitspelen en zowel Washington als Moskou concluderen dat het hebben van Ankara als bondgenoot – en militaire hardwareklant – veel belangrijker is dan de Koerden?

President Bashar al-Assad heeft de Turkse invasie veroordeeld, toestemming gegeven voor regeringsgezinde Koerdische formaties om in Afrin te vechten en Syrische legers opgeroepen om Koerdische troepen te laten reizen om het verzet daar te versterken, maar is hij ‘geadviseerd’ om niet meer te doen dan dat?

Britse vakbondsactivisten en anti-imperialistische campagnevoerders zouden hun steun moeten geven aan het vijfdaagse Defend Afrin Platform-protest in Whitehall.

Ze moeten ook eisen, in naam van Anna Campbell, dat Groot-Brittannië stopt met het verkopen van wapens aan de Turkse dictatuur en erop staat dat Ankara de invasie van Afrin beëindigt.

Morning Star

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

1 Comment on Anna Campbell’s strijd voor de Koerdische gerechtigheid moet worden voortgezet

  1. De Nederlandse regering blameert zich zelf met de steun aan de turkse fascisten.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s