Nieuw

Italië krijgt zijn eerste zwarte senator – van de partij Lega

Foto: Toni Iwobi. Screenshot YouTube.

De eerste zwarte senator in de Italiaanse geschiedenis komt van de Lega-partij. Zijn naam is Toni Iwobi, 62 jaar oud en geboren in Nigeria. Zijn verantwoordelijkheidsgebied is het migratiebeleid van Lega.

Door: Claudia Casparrini – Vertaling: ‘Rommel’

Iwobi heeft een universitaire graad in computerwetenschappen in de VS van de jaren 1970. Hij komt uit een katholiek gezin, een zeer groot gezin, en hij kwam met een verblijfsvergunning naar Italië toen hij 22 jaar oud was om te studeren aan de universiteit van Perugia. Hij huwde een Italiaanse vrouw met wie hij twee kinderen heeft. Hij woont in Bergamo en is sinds 1993 actief in Lega.

Na zijn verkiezing bedankte Iwobi Salvini via Facebook Salvini door hem te beschrijven als “een groot leider die in staat was om Lega de sterkste rechtspolitieke macht van het land te maken”.

Hij concludeerde ook dat “toen ik in Italië aankwam, niemand zonder een verblijfsvergunning kon komen. Zo is het niet langer. Lega is niet tegen immigratie, we willen het gewoon reguleren, onder andere door het helpen van legale immigranten en het beschermen van de waardigheid van degenen die vluchten uit door oorlog geteisterden gebieden. Overigens, als er nationale grenzen bestaan, bestaat er ook illegale immigratie”.

Een van degenen die reageerde op het nieuws dat Toni Iwobi tot Lega-senator was verkozen, is voetballer Mario Balotelli, die zich kritisch uit. Op Instagram schreef Balotelli: “Ik kan blind zijn, of heeft niemand heeft hem verteld dat hij zwart is. Schande !!!”.

Balotelli, die zelf onderwerp was van raciale vooroordelen in voetbalstadions, in de vorm van boegeroep en bananen gooien, ventileert nu dezelfde raciale vooroordelen tegen Iwobi door hem aan te vallen op zijn huidskleur, en beweert dat hij geen senator voor Lege kan zijn omdat hij zwart is.

Al snel kwam er een antwoord van  Salvini op de uitspraak van Balotelli: “Ik heb Balotelli op het voetbalveld nooit goed gevonden. Ik vind hem nog minder daar buiten”.

Bron:

https://samnytt.se/italien-far-sin-forsta-svarta-senator/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6946 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Italië krijgt zijn eerste zwarte senator – van de partij Lega

 1. templars2017 // maart 18, 2018 om 22:40 //

  Huidskleur speelt in de islam geen rol ,het is de ideologie die bestreden moet worden ,helaas zitten er veel rassen in die religie van de haat verweven ,notabene ook blanken ,dus heeft racisme hier geen stelling te verdedigen.

  Like

 2. Scrutinizer // maart 18, 2018 om 23:07 //

  In de jaren ’70 was de VS nog niet doorgeslagen qua policor (met quota, posive action etc.) m.a.w. als de man in die tijd zijn diploma computer sciences heeft behaald, dan is het gewoon in alle objectiviteit een intelligente man. Huidskleur behoort dan ook totaal geen rol te spelen. Laten we afwachten met wat voor beleidsvoorstellen ie komt. Wat ik hierboven las, geeft me alleszins de indruk dat hijzelf de zaken helder ziet. In lijn dus met wat men kon verwachten.

  Like

 3. VarAway // maart 18, 2018 om 23:08 //

  Ik denk dat u een beetje aan het dromen bent?
  Huidskleur speelt GEEN rol in de islam?
  Kleine correctie graag.
  De islamieten zijn onderling juist grote racisten.
  Hoe blanker hoe hoger op de totumpaal.
  Hoe donkerder hoe lager op de meetlat.

  Like

 4. Juist islamieten zijn erg racistisch, met name de arabieren, die ander volken met name zwarten en oost aziaten minderwaardig vinden.

  Like

 5. Zijn de blanke italianen op dan? Ik verbaas me over het feit dat mensen met een dubbel paspoort overal in het parlament of senaat kunnen plaats nemen. Of is dit een volbloed italiaan, ik weet het allemaal niet meer. Is deze man genaturaliseerd tot italiaan en heeft hij zijn nigeriaanse pas en staatsburgerschap ingeleverd ? En neen ik ben geen racist

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s