Nieuw

Referendum Sleepwet – Verkeerde informatie NOS

Op 21 maart 2018 wordt een raadgevend referendum gehouden over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten 2017 [1], in de volksmond de Sleepwet genoemd.

De meeste mensen zullen geen tijd en geen zin hebben de tekst van de wet te lezen. Ze rekenen op de voorlichting, die op radio en TV gegeven wordt.

In het NOS-journaal van 14 maart 2018, 20 uur [2], mag de minister van Binnenlandse Zaken aan het woord komen, die vertelt dat met deze wet “de diensten nieuwe bevoegdheden krijgen, maar ook meer controle en meer toezicht.” Dat klinkt geruststellend, niet waar? [3]

Artikel van Rudo de Ruijter, Onafhankelijk onderzoeker

Vervolgens vertelt de presentator, dat uit onderzoek blijkt, dat “veel mensen geen idee hebben waar deze wet over gaat. Alle informatie over het onderzoek en over deze wet vindt u op de website en op de app.”

Op de website gaat om een tekst, die geschreven is door Joost Schellevis en Roselien Herderschee. [4] Ook zij hadden kennelijk geen tijd, of geen zin, de wet zorgvuldig te lezen. Niettemin hebben zij de taak op zich genomen om u te informeren.

Volledig artikel lezen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

18 Comments on Referendum Sleepwet – Verkeerde informatie NOS

 1. Fransdo // maart 17, 2018 om 14:21 //

  Ik zie niet zo veel kwaad in die wet. De gegevens van kwaadwillenden kunnen wat mij betreft niet vaak genoeg gedeeld worden met de overheden van andere landen, democratisch of niet.

  Citaat uit het artikel:

  ‘Bij dit laatste artikel wordt nog vermeld, dat dit op grond van dringende en gewichtige redenen moet gebeuren, maar wat onder dringend en gewichtig moet worden verstaan vermeldt de wet niet.’

  Inderdaad maar dat gebeurt wel meer. Je kunt nu eenmaal niet altijd een eindeloze opsomming geven van wat wel of niet onder ‘dringend en gewichtig’ moet worden verstaan. De invulling van bepaalde termen wordt dan vaak aan de Rechterlijke macht overgelaten.

  Daar kun je natuurlijk ook wel weer wat van denken maar dat is het enige wat we in Nederland hebben wat in ieder geval dan nog de schijn van onpartijdigheid draagt hoewel soms de D66 geur er van afdruipt.

  Alles overwegende ga ik woensdag voor stemmen.

  Like

 2. Fransdo // maart 17, 2018 om 14:22 //

  Hou me op de hoogte

  Like

 3. Die sleepwet zullen ze er doorheen gaan jagen wat de uitkomst ook is.
  Al stemt een grote meerderheid tegen dan nog gaat die er komen.
  Kijk maar naar het referendum over de Oekraïne…gewoon de prullenmand in gegooid door pinokkio.
  Het volk moet van haver tot gort bespied worden onder het mom van veiligheid en terrorisme.
  Iemand zoals hier boven weet gewoon niet waar dit allemaal om draait.
  Ik heb niks te verbergen is de uitspraak vaker maar of u iets te verbergen heeft maakt u niet uit maar de dictatuur die in dit land [ en de rest van de EU ] in opkomst is.

  Like

 4. Om te beginnen gaat het helemaal niemand iets aan of ik wel of niets te verbergen heb.
  Hele buurten willen ze afluisteren als er een verdachte toevallig bij jou in de wijk woont.
  En zo kan ik nog wel 10 tallen voorbeelden geven over wat ze van plan zijn.
  En dat zouden wij dan over moeten laten aan dat corrupte zooitje wat ze hier de “rechtelijke macht” noemen in een beslissing daarover.
  Fransdo heeft zich er op geen enkele manier zich er ooit in verdiept of ingelezen wat de gevolgen kunnen zijn.

  Liked by 1 persoon

 5. en het is raadgevend, dus ze kunnen er alle kanten mee uit. Al is de opkomst bv. 48 %, dan nog wordt het niet bindend verklaard. Mijn stem is TEGEN!!!!!!!!!!!!!!Wat het % opkomst er mee te maken heeft snap ik nog steeds niet…………..ook niet bij het Oekraine referundum.

  Like

 6. Al is de uitkomst 90%, met een 90% opkomst, dan nog zullen ze het de vuilnisbak in flikkeren.
  Het komt ze namelijk helemaal niet uit wat wij ergens van vinden.

  Liked by 1 persoon

 7. inderdaad die wet is allang aangenomen en wanneer dit daadwerkelijk was om jihadisten aan te pakken en aanslagen te voorkomen dan had ik der niet eens zo’n probleem mee. Helaas zijn het de moderne Nederlanders hatende ratten en slangen die deze wet gaan misbruiken om tegenstanders van het nazisme en de islam op te kunnen jagen, op te pakken en later op te ruimen. Hulpmiddelen om Rutte en Pechtold’s Gestapo en sicherheitspolizei de helpende hand te bieden om zo probleemloos mogelijk tot het vierde islamitische rijk van Europa te komen

  Liked by 2 people

 8. Je gebruikt eenvoudigweg de woorden, terroristen bestrijding en kinderporno.
  En de mensen vinden het wel best, want wie kan daar nou tegen zijn.
  Zonder ook maar 1 min. na te denken over de gevolgen die het wel eens voor hun zelf zou kunnen opleveren.
  Zo als dat het ook wel eens jouw vrijheid kan beperken in je uitlatingen.

  Van elke terroristische aanslag is telkens bekend dat het bekende waren van elke overheid en veiligheidsdienst en dat ze “in de gaten” werden gehouden.
  Deze info wordt al uitgewisseld, als we het moeten geloven.
  En toch hebben ze hun aanslag kunnen plegen, keer op keer.

  Liked by 1 persoon

 9. De AIVD-directeur merkt op dat alles wat de inlichtingendienst en overheid doen gebaseerd blijft op vertrouwen. “Maar dat heb je ook als je een vliegtuig in stapt of naar het ziekenhuis gaat: je vertrouwt erop dat er professionals werken, die goed zijn opgeleid.” Bertholee proeft naar eigen zeggen vooral een wantrouwen naar de overheid, terwijl mensen blind varen op grote commerciële bedrijven.

  “Zo is de privacy van honderden miljoenen mensen in handen van grote bedrijven als Google en Facebook, die hun aandeelhouders tevreden moeten houden. Hun beleid is ondoorzichtig. Dat is veel erger dan de democratisch gecontroleerde geheime diensten, die ook nog eens strikt gebonden zijn aan regels”, stelt de AIVD-directeur.
  https://www.security.nl/posting/554129/AIVD-directeur%3A+Kijk+wat+Facebook+en+Google+over+je+weten

  Met andere woorden, geloof ons nou maar, wij hebben het echt het beste met jou voor.

  Liked by 1 persoon

 10. Google en facebook is een keuze, de overheid niet.

  Liked by 1 persoon

 11. Een groep van meer dan 30 beveiligingsexperts heeft in een open brief gewaarschuwd voor de sleepwet en de gevolgen die het voor de veiligheid van systemen en burgers zal hebben. Volgens de groep introduceert de sleepwet meerdere veiligheidsrisico’s en wordt het nut en noodzaak door voorstanders overdreven.

  Het eerste veiligheidsprobleem dat de experts noemen is de uitgebreide hackbevoegdheid die de diensten toestaat om via onbekende kwetsbaarheden binnen te dringen op apparatuur en in netwerken. Kwetsbaarheden die zij niet hoeven te melden bij de leverancier, waardoor niet alleen het spionagedoelwit, maar ook anderen kwetsbaar blijven. Daarnaast staat de wet de diensten toe om de apparaten van derden te hacken die zelf geen doelwit van de diensten zijn. Het gaat dan om apparaten die met een doelwit in verbinding staan, bijvoorbeeld de netwerkapparatuur die door een systeembeheerder wordt onderhouden. Personen met een sleutelrol binnen de it, zoals systeembeheerders, worden door de inzet van overheidssoftware nog kwetsbaarder voor aanvallen van buitenaf.
  https://www.security.nl/posting/554134/Beveiligingsexperts+waarschuwen+in+open+brief+voor+sleepwet

  Liked by 1 persoon

 12. Deborah Menorah // maart 17, 2018 om 16:10 //

  Grenzenloos naief….

  Like

 13. Met dat soort volk hebben wij wel te maken, Deborah.
  Voor dat soort mensen is nog steeds het 20:00 journaal de meest betrouwbare informatie waar ze feilloos op vertrouwen.
  Precies zo als de overheid het graag ziet en bedoeld heeft.

  Liked by 1 persoon

 14. Deborah Menorah // maart 17, 2018 om 17:05 //

  Ik weet het. Triest. Makke schapen, rijp voor de slacht.
  Groet, Deborah

  Liked by 1 persoon

 15. Een Gestapo middel om er straks misbruik van te maken ten behoeve landsveiligheid, er dan nog iets tegen inbrengen dan ben je te laat en machteloos, als voorbeeld zijn alle laatste wetten die de laatste 15 jaar zijn ingediend en goedgekeurd, die nu tegen de eigen bevolking wordt toegepast.

  Like

 16. Duchesne // maart 18, 2018 om 17:16 //

  “De AIVD-directeur merkt op dat alles wat de inlichtingendienst en overheid doen gebaseerd blijft op vertrouwen.”

  Ook gebaseerrd op de grondwet? Zomaar een vraag, want dan wil ik graag weten waar mijn rechten zijn gebleven en waarom de AIVD werkt met Antifa leiders en ze betaald om verkozen poltici het leven zo zuur te maken dat ze niet anders kunnen dan vertrekken. Maar dan is het stil bij de AIVD.
  Het is een afdeling die de macht moet garanderen van de lieden achter de Haagse politek, en die willen geen nieuwe trekpoppen want de oude doen het nog steeds prima.

  En daar zit je dan met je democratische leugen. Die sleepwet is een eigen geschreven of gesproken bekendtenis, al dan niet met het weglaten van eventueel in je voordeel sprekende delen van iets. want zo link zijn ze wel, selectief jou pakken met jou materiaal, voor jou oncontroleerbaar en voor hun stuurbaar naar het resultaat dat ze willen hebben.
  Mensen hebben geen idee van de mogleijkheden die er komen voor kwaadwillenden, en rechters zullen hier blind in meegaan, hele rijen Roland Freislers staan te wachten, het gros van D66 maar willig te dienen.

  gejat uit wikipedia….

  “Freisler schreeuwde meteen bij aanvang van het tweede showproces tegen de leden van Die Weiße Rose dat het nationaalsocialisme tegen “zulke verraders” geen wetboek nodig had om tot een veroordeling te komen. Een medewerker aan de rechtbanktafel schoof een wetboek door aan Freisler. Deze pakte het wetboek en smeet dit vervolgens demonstratief de rechtszaal in en schreeuwde: “Ik heb geen wetboek nodig meneer, IK ben de wet hier!” Dit was een duidelijk signaal voor de veroordeelden: hier regeerde volstrekte wetteloosheid, uitgevoerd door Freisler zelf.

  Een treffend voorbeeld is de volgende dialoog in het proces tegen Graf Schwerin von Schwanenfeld:

  Freisler: “Waar beschuldigt u het nationaalsocialisme van?”
  Graf Schwerin: “Ik dacht aan de vele moorden.”
  Freisler: “Moorden?”
  Graf Schwerin: “In binnen- en buitenland.”
  Freisler: “U bent een vuile schoft! Bezwijkt u niet onder uw laagheid? Ja of nee?”
  Graf Schwerin: “Meneer de president!”
  Freisler: “Ja of nee, ik wil een duidelijk antwoord!”
  Graf Schwerin: “Nee.”
  Freisler: “U kunt ook niet meer bezwijken want u bent niet meer dan een hoopje ellende dat geen enkel respect meer voor zichzelf heeft!”

  Als Freisler zelf de leiding van het proces had, bestemde hij zichzelf vaak als griffier. Zo was hij dus ook bevoegd tot het opstellen van het schriftelijke vonnis. Beraadslagingen in de raadkamer leidde hij bij tijd en wijle in met “die kop moet eraf”.

  Zoveel verschil is er niet meer met “onze” politie agenten en “onze” rechters…. nuttige leerzame stof, dat verleden, je herkend de varkens van vandaag heel snel….

  Like

 17. Duchesne // maart 18, 2018 om 17:18 //

  ““Ik heb geen wetboek nodig meneer, IK ben de wet hier!” Dit was een duidelijk signaal voor de veroordeelden: hier regeerde volstrekte wetteloosheid, uitgevoerd door Freisler zelf.”

  Lijkt enorm veel op mijn laatste ervaring met justitie… alleen dat schreeuwen, zo primitief, doen ze ook nog steeds maar waarom, mij een raadsel…

  Like

 18. Fransdo // maart 20, 2018 om 16:11 //

  Laatste reactie van mij hier. Volgens mij heeft de AIVD helemaal geen voldoende mensen om hele wijken in de gaten te houden en dus heb ik er vertrouwen in dat dit alleen gericht is op misdadigers. Dat gezegd hebbende moet ik ook toegeven dat er kort geleden een Zweedse vrouw is veroordeeld omdat ze een mening had over de Islam en dat kan natuurlijk helemaal niet. Ik hoop echt dat we die kant niet op gaan. Overigens geef ik jullie allemaal gelijk dat die Sleepwet er toch komt ongeacht wat wij morgen stemmen. Rutte is dermate analfabetisch dat hij het woord ‘nee’ niet begrijpt heeft het Oekraïne-referendum uitgewezen. Ook dat mens Ollongren heeft zich uitgesproken in die betekenis dat ook zij vond dat een referendum geen zin heeft omdat je als overheid daarna moet gaan interpreteren wat wij daar allemaal mee bedoelen. Ook die begrijpt het woord ‘nee’ dus niet.

  Tja, de overheid schiet hier en daar toch wat functionele intelligentie te kort.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s