Nieuw

Onderzoek: Driekwart van de Duitsers zegt dat de islam niet in Duitsland hoort

Gevraagd of de islam in Duitsland thuishoort, antwoordde zowat driekwart (74%) van de ondervraagde Duitsers ,,absoluut niet” of ,,waarschijnlijk niet,” in directe tegenspraak met de Duitse kanselier Angela Merkel.

In hun antwoorden op een peiling door het Civey-instituut, gepubliceerd vrijdag door FOCUS, zei 54,6 procent van de Duitsers dat de islam “absoluut niet” een deel van Duitsland was, met nog eens 19,7 procent die “waarschijnlijk niet” antwoordde.

Slechts 6,4 procent antwoordde dat de islam ‘definitief’ thuishoort in Duitsland en nog eens 14,9 procent antwoordde, ‘waarschijnlijk ja’. Van de ondervraagden onthield 4,4 procent zich.

Onderzoek: Het standpunt van Duitsers over de islam

Kanselier Merkel ontstak een debat over dit onderwerp in augustus 2016, toen ze nadrukkelijk verklaarde dat “de islam tot Duitsland behoort”, midden tijdens de vluchtelingencrisis. Vrijdag herhaalde ze dat standpunt door erop aan te dringen dat de islam integraal deel uitmaakt van de Duitse cultuur, in tegenstelling tot minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer, de Beierse leider van de Christian Social Union (CSU), die het christelijk erfgoed van de natie heeft benadrukt.

Na gesprekken met de Zweedse premier Stefan Lofven vrijdag, merkte Merkel op dat vier miljoen inwoners van het land de islam volgen en vertelde verslaggevers: “Deze moslims maken ook deel uit van Duitsland en met hen is hun religie, de islam, net zo goed een deel van Duitsland.”

Merkels opmerkingen volgden op opmerkingen van Horst Seehofer, een criticus van de ongecontroleerde migratie in Duitsland.

“De Islam behoort niet tot Duitsland,” zei Seehofer vrijdag tegen Bild, wijzend op de invloed van de Christelijke kerk op het dagelijkse leven en de cultuur. “Duitsland is gevormd door het christendom,” zei hij.

Lees verder >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9264 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

8 Comments on Onderzoek: Driekwart van de Duitsers zegt dat de islam niet in Duitsland hoort

 1. Dit is op toodlessss herblogd.

  Like

 2. antiislamnu // maart 17, 2018 om 20:50 //

  De islam heeft totaal niets positiefs met Duitsland of Europa te maken merkel is compleet doorgedraaid in al haar leugens

  Liked by 1 persoon

 3. cock pol // maart 17, 2018 om 22:39 //

  Ach Seehofer meent dat niet Merkel, hij heeft toch meegedaan toen je de grenzen opende? Hij doet dat enkel om stemmen van de AFD af te pikken, maak je niet ongerust Merkel.

  Liked by 1 persoon

 4. templars2017 // maart 17, 2018 om 23:33 //

  Ach het is algemeen geweten dat islam niets te maken heeft met Europa ,de neige keren dat ze hier zijn geweest en tijdelijk hebben verbleven was na een verovering oorlog ,na terug naar hun zandbakken te zijn gedreven hebben ze altijd een wrok tegen Europa en het westen gehad.Het is hen altijd zwaar gevallen dat hun ingebeelde superioriteit niet is kunnen opgelegd worden aan het westen.
  Nu zijn ze ,met behulp van corrupte politici ,terug in het westen en zal de verovering beginnen van binnen Europa, als ze dit verliezen ,dan is hun droom hoogst waarschijnlijk voorgoed voorbij.
  Doch er zijn elite criminelen die er brood in zien alsook veel geld dus gaat de invasie gewoon doorgaan tot het ontploft of tot er geen oppositie meer zal mogelijk zijn.
  Welke richting het ook gaat eens de geest uit de fles is krijg je er hem niet meer in……….laat ons hopen dat het niet de arabische geest is die losbreekt………

  Liked by 1 persoon

 5. En dan te bedenken, dat die duitserts altijd goeie vriendjes zijn geweest met het het verwante ubermenschenvolk

  Like

 6. skeeter // maart 18, 2018 om 00:57 //

  Merkel is dus niet de enige die geschift is.

  Like

 7. polderboy // maart 18, 2018 om 06:14 //

  In 2010 bleek dat 75% van de niet moslims in Engeland niks positief in islam zag.
  Zelfs 94% van de Britse niet moslims dacht dat islam vrouwen onderdrukt, en 63% ontkende niet dat moslims terroristen zijn.
  https://www.theguardian.com/world/2010/aug/02/poll-islam-negative-britain

  Die arme elite in West Europa zit dus met een zootje hersenloze islamofobe fascistische inboorlingen opgescheept..
  De behoefte om dat inboorlingen schorem te vervangen door moslims, verlichte vredelievende vrome mensen, zien we dan ook bij die arme mevrouw Merkel, de ook met een volk van merendeels Duits kankertuig opgescheept zit.

  Like

 8. Eigenlijk hoort Duitsland bij de Islam, dat geloven de muslims zelf. De ezelneukers weten wat ze doen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s