Nieuw

Nieuw seksschandaal voor Oxfam: “Van Hauwermeiren hield collega ruim jaar lang hand boven het hoofd na seksueel wangedrag”

Foto: Een Oxfam staflid helpt om nieuw ontvangen artikelen van een familie mee naar huis te nemen in UN House, Juba. Bron: Wikimedia Commons, Auteur: Anita Kattakuzhy/Oxfam.

Oxfam is opnieuw getroffen door een seksschandaal. Uit een intern rapport dat The Times kon inkijken, blijkt dat een hooggeplaatste medewerker meer dan een jaar lang gewoon aan het werk bleef in Haïti, ondanks meldingen van seksuele intimidatie door vrouwelijke collega’s. Ook toen hij ervan verdacht werd jonge vrouwen te betalen voor seks, kon de man zijn gang gaan. Het was de Belg Roland Van Hauwermeiren die zijn collega al die tijd een hand boven het hoofd hield.

Uit het interne rapport blijkt dat de hulporganisatie beschuldigingen van seksuele intimidatie rond Raphael Mutiku, een Oxfam-medewerker die de installatie van watervoorzieningen leidde na de verwoestende aardbeving in Haïti in 2010, lange tijd intern probeerde te beteugelen.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/nieuw-seksschandaal-voor-oxfam-van-hauwermeiren-hield-collega-ruim-jaar-lang-hand-boven-het-hoofd-na-seksueel-wangedrag~af841225/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s