Nieuw

Dictator Erdogan gaat de opmars van zijn Ottomaanse rijk meer gestalte geven door het herinvoeren van het Ottomaanse Turks

President Recep Tayyip Erdoğan heeft eens te meer gezegd dat Ottomaans Turks op school moet worden onderwezen en beschuldigt de ‘taalrevolutie’ tijdens de vroegere republikeinse periode van ‘vernietiging’ van de Turkse taal.

Het is een van de grootste problemen in de recente geschiedenis dat onze taal een onderwerp van politieke discussies is geworden. In naam van ‘taalrevolutie’ werd ons Turks aangevallen door onaangename, saaie en zielloze woorden.

De band tussen onze natie en haar oude beschaving werd geprobeerd te verzwakken“, zei Erdoğan op 15 maart tijdens de prijsuitreiking van een compositiewedstrijd op de middelbare school in het presidentiële complex in Ankara.

Ottomaans Turks is een oude vorm van Turks met behulp van het Arabisch schrift met veel woorden geleend van het Perzisch en Arabisch. Als onderdeel van culturele hervormingen om een ​​seculiere staat in westerse stijl te creëren, verving Mustafa Kemal Atatürk, oprichter van het moderne Turkije, het Ottomaanse Turks door het Latijnse alfabet.

In 1932, als onderdeel van Atatürk’s streven om de nieuwe vorm van Turks meer wijdverspreid te maken, werd de Turkse taalvereniging (Türk Dil Kurumu) opgericht.

Erdoğan heeft lange tijd kritiek geuit op de veranderingen, door te zeggen dat Turkije het contact met zijn geschiedenis heeft verloren.

Onze band met onze geschiedenis werd verbroken,” zei hij.

Als je de ader van één natie uit de taal haalt, dan snij je hun banden met hun grootvaders door,” voegde hij eraan toe.

Als heutzutage jonge generaties Mehmet Akif Ersoy, Ömer Seyfettin of Ahmet Haşimi niet kunnen begrijpen, laat staan ​​Fuzuli of Baki, komt dat omdat onze taal in die periode werd vernietigd,” zei hij, verwijzend naar de laat Ottomaanse nationalistische auteurs.

Ik geloof dat de periode die de rijkdom van onze taal heeft vernietigd al lang voorbij is. Maar ik geloof dat de vernietiging doorgaat. Om deze reden denk ik dat het goed zou zijn dat de studenten Ottomaans Turks les krijgen op scholen,” zei hij.

Erdoğan bekritiseerde ook de invloed van internet op taal en drong er bij de burgers op aan voorzichtig te zijn om geen buitenlandse woorden te gebruiken.

Hij riep winkeliers op om de namen van hun winkels te veranderen als ze niet Turks waren.

Hurriyet Daily News

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

14 Comments on Dictator Erdogan gaat de opmars van zijn Ottomaanse rijk meer gestalte geven door het herinvoeren van het Ottomaanse Turks

 1. Deja vu, Afrin wordt omvolkt. Dit heb ik jaren geleden ook in Kosovo gezien en toen werd heel Servie plat gebombardeerd. Nu het in Afrin gebeurd is er geen hond die zich hier in interesseert. Frappant.

  Like

 2. MGTOW91 // maart 17, 2018 om 14:19 //

  Godzijdank hebben we Trump in Amerika. Turkije kan nog in bedwang gehouden worden voor het geval dat Erdogan zijn rijk op gewelddadige wijze wil uitbreiden.

  Like

 3. Johan P // maart 17, 2018 om 14:58 //

  Typisch islam: geen vooruitgang, geen modernisering, maar terugkeren naar de achterlijkheid van 800 jaar geleden

  Like

 4. Scrutinizer // maart 17, 2018 om 15:11 //

  Geweldig inzicht.
  Laat ons in Europa allemaal weer Latijn spreken, nou ja of oud-Gallisch, afhankelijk van welke periode je voorkeur heeft qua roots. Dus vooral niet: enkele boekwerken vertalen naar hoe we vandaag spreken maar heel het volk archaisch doen spreken.

  Like

 5. polderboy // maart 17, 2018 om 15:50 //

  Turkse universitaire staf moet met familie naar Erdogan’s partijbijeenkomsten, anders worden ze de straat op geschopt:
  https://www.turkishminute.com/2018/03/17/university-orders-staff-to-participate-in-erdogans-party-meeting/

  Like

 6. Of het nou ottomaans of modern turks is , ik versta er toch geen klote van

  Liked by 1 persoon

 7. templars2017 // maart 17, 2018 om 16:32 //

  Dat is de toekomst van Europa ,volledige onderwerping aan een achterlijke ideologie, die enkel hun eigen belangen dient , stelletje narcistische egoisten……….

  Like

 8. paulzwueste // maart 17, 2018 om 17:49 //

  De Turken zijn ’n Nomaden-volk.
  Vandaar dat er geen duidelijke unieke Turkse taal bestaat.
  Het “originele” Turks was daardoor ’n samenraapsel van Perzisch, Grieks en Arabisch.
  De “verrijking” die Erdogan nastreeft is dus in feite ’n vernietiging van alles wat de Turken in de vorige eeuw tot stand brachten.
  Behalve op het gebied van wapens.
  Gemakkelijk.
  Je chanteert een stel ouwe mannen en vrouwen aan het hoofd van die EU en met dat geld koop je het modernste wapentuig waarmee je je hoeveelheid woestijn eindeloos kan uitbreiden.

  Het wordt daarom hoog tijd dat het westen op alternatieve energiebronnen kan overgaan zodat alles wat primitief arabisch en islam is kan verrekken in hun woestijnen.

  Like

 9. Paul, hebben ze al.

  Als het aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ligt, rijdt binnen een paar jaar iedere Nederlander in een elektrisch autootje met vrolijke kleurtjes en een afbeelding van bijvoorbeeld een bliksemschicht. Gisteren onthulde minister Van Nieuwenhuizen een innovatief plan dat het elektrisch rijden veel eenvoudiger moet gaan maken.

  In de komende maanden zal boven de Nederlandse wegen een groot elektrisch net worden gespannen. Middels een soort metalen voelspriet maakt de auto onafgebroken contact met het net, daardoor wordt het opladen van de wagen overbodig. “Het enige dat de automobilist nodig heeft is een simpel plastic fiche”, vertelt Van Nieuwenhuizen. “Dat is heel eenvoudig te verkrijgen bij een rokerige man in het loket. Je gooit het gifgroene muntje in de gleuf en gaan. Heel eenvoudig.”
  https://speld.nl/2018/03/16/overheid-presenteert-innovatief-plan-voor-elektrisch-rijden/

  Liked by 1 persoon

 10. Wanneer wordt deze engnek voor het Internationale Strafhof gesleept.
  Die hele EU bestaat uit weekdierenkutjes of dikke volgevreten timmermansen, daar ga je geen oorlog mee winnen tegen de turkse fascisten.

  Like

 11. Ottomaanse taal bestaat niet. Het is half Arabisch Half Perzische taal, Na islam Ottomanen denk dat Arabische is heilige taal. Koran in Arabische taal, daarom. Period van Ottomanse empire Turkse taal was verboden. Officiele taal was Arabische.

  Liked by 1 persoon

 12. Ik zie hier mensen allemaal lullen over Turkse taal, Turkije etc etc. Man, man, man! Men beweert dat Turks een mengeling is, dat Islam geen vooruitgang is etc.

  Nou?

  Toen in Europa en elders mensen dood gingen aan de simpelste ziektes van destijd en vandaag de dag, waren er Islamitische geleerden als Ibni-Sina, de Europese mensen kennen hem als Avi Cena, die meerdere boeken schreef en die Europa tot in de late 18e eeuw als de basis gebruikte voor de Geneeskunde.

  De mensen die beweren dat Turks een mengeling is, weten waarschijnlijk niet dat in China Turkse grafstenen zijn met het oude Turkse alfabet.

  Blijf maar doorlullen.
  Internethelden.

  Like

 13. ach wanneer je het zo bekijkt dan heeft doctor Mengele ook veel gedaan voor de gezondheidszorg en dat is nou ook niet echt mijn held dus waarom zou ik dan gaan juichen wanneer er ach arm één moslim geleerde gevonden is in de geschiedenis van deze koppensnellers die wel iets nuttigs heeft gedaan?

  Like

 14. paulzwueste // maart 21, 2018 om 17:01 //

  @Jullie President.
  Waarschijnlijk ’n tot de islam bekeerde blanke.
  Dat zijn de ergste…

  Het enige boek dat die arabische geleerden geschreven hebben is “Duizend en een nacht”.
  Gaat alleen over arabische seks op z’n Frans.
  Verder kennen we nog het waargebeurde verhaal van “Ali Baba en de veertig rovers”.
  Tegenwoordig zijn het er geen veertig meer maar honderdduizenden die je ongevraagd komen uitvreten.
  Allemaal omdat ze zo superieur zijn.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s