Nieuw

Zuid-Afrikaanse regering gaat meer geld drukken en “iedereen miljonair maken”

De nieuwe Zuid-Afrikaanse minister van financiën, Nhlanhla Nene, heeft aangekondigd dat de regering miljarden dollars van de nationale valuta zal drukken en deze zal uitdelen aan arme zwarte mensen, zodat “iedereen rijk wordt”.

Nene is van plan om “de armoede te bestrijden” door de Nationale bank te dwingen “meer papiergeld te drukken”.

– Zuid-Afrikanen blijven arm terwijl we meer geld kunnen persen om te zorgen dat iedereen het heeft. Onze mensen zijn arm omdat er gebrek aan geld is in het land. Het is niet het gebrek aan banen die mensen arm maken, het is het gebrek aan geld. We hebben papier en inkt, dus we zullen meer geld drukken en het aan de armen geven en ze allemaal miljonair maken, zegt Nene.

Bron:

http://yournewswire.com/south-africa-print-money-rich/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

15 Comments on Zuid-Afrikaanse regering gaat meer geld drukken en “iedereen miljonair maken”

 1. Tijl Uylenspiegel // maart 16, 2018 om 16:09 //

  Jesse “Economisme” Klaver zal hem wel voordragen voor een eredoctoraat !

  Like

 2. Die Zuid-Afrikaanse neger, Nhlanhla NeneNene mag meteen de financiele baas van de EU worden. Hier kunnen ze er namelijk ook wat van.

  Like

 3. copywriter // maart 16, 2018 om 17:26 //

  Ik snap em al over een paar jaar hebben die afrikaantjes een kruiwagen nodig om met 65kg aan bankbiletten een brood te kopen.
  Ik zie nou al de bui hangen. Worden we op de NPO overspoeld met spotjes van zielige afrikaantjes die tranen met tuiten staan te huilen “ik heb geen mama meer boehoe ik heb zo’n honger snotter snotter” en of die enge blanke racistische man maar even geld wil storten op giro 555. Oh wacht…

  Liked by 1 persoon

 4. Alleen een klein kind kan zo iets verzinnen.
  En als ze een paar dagen dan verder zijn, kunnen ze weer opnieuw bij drukken. omdat een brood dan inmiddels 300.000 Rand kost.

  Like

 5. Autorijden zonder verzekerd te zijn is zeker niet handig. Laat staan om je – eenmaal aangehouden door de politie – voor te doen als Homer Simpson. Zeker als je niet het gele animatiepersonage uit Milton Keynes bent.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1799299/homer-simpson-aangehouden

  Like

 6. skeeter // maart 16, 2018 om 18:52 //

  Het kaffer probleem lost zich vanzelf op zolang er maar geen ene rot cent aan hulp daar heen gaat.

  Liked by 1 persoon

 7. Ze zijn daar ook bezig om te ontdekken hoe je een steen in goud kan veranderen.
  Dan komt het vanzelf wel allemaal goed daar.

  Like

 8. Scrutinizer // maart 16, 2018 om 20:46 //

  Dit is eigenlijk dubbel goed voor de goudprijs.
  Enerzijds zal er ook in dat land door rijken vraag ontstaan naar goud. Ceteris paribus is bijkomende vraag altijd leuk maar anderzijds zal door monetair wanbeleid de economie instorten zoals dat nu eenmaal pleegt te gebeuren in landen die de Mogabenomics aanhangen. Verwacht staking, sociale onrusten, plunderingen en totale chaos. Denk je dat de Z-A goudmijnen in zo’n context vrolijk blijven verder draaien alsof er geen vuiltje aan de lucht is? Vermoedelijk stort hun productie in, waardoor er minder aanbod van goud is op de wereldmarkt, het geen ceteris paribus eveneens prijsopdrijvend werkt.
  Wie er gouden zaken zal doen, zijn goudmijnen die nog wél open zijn in andere landen. Die kunnen hun waar aan hogere prijzen verkopen en zullen t.g.v. operationele leverage hun marge procentueel sterker zien stijgen dan de goudprijs zelf, hetgeen zich in principe zou moeten vertalen in een forse toename van hun winst en stijging van hun aandelenkoersen.
  Voor wie bereid is zich in de materie te verdiepen en jaarrekeningen van bv. Canadese goudmijnen uit te pluizen, liggen er dus kansen om hiervan een graantje mee te pikken…

  Like

 9. Johan P // maart 17, 2018 om 02:50 //

  Zwarte logica. Gewoon geld bijdrukken, dan is iedereen miljonair. Dat klopt, dat waren veel Italianen ooit ook met lires die bijna niets waard waren. Of de Polen met de zloty.
  Het probleem is natuurlijk dat t niet veel nut heeft om miljonair te zijn van een waardeloze munt.
  Maar goed, ik denk dat ik toch maar wat extra Zuid Afrikaanse wijn ga kopen, want met de onteigeningen worden die nog wel geld waard. En misschien ook maar wat goud, want die goudmijnen zijn straks ook dicht.

  Like

 10. Nu zijn die ezels op het idee gekomen om massaal geld bij te drukken om aan de armen te geven ! Nu, ik ben geen econoom maar … zelfs een ezel als ik kent iets van muntdevaluatie & de economische gevolgen !

  Like

 11. Mandela zelf was ook communist.
  Kijk wat er in Venezuela gebeurd.
  Over 3 tot 5 jaar stort ZA ook in.

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // maart 17, 2018 om 13:07 //

  Ceteris paribus ? operationele leverage ? Mogabenomics ?
  Vrees toch dat u de literaire diepgang van mij en het leeuwendeel van onze lezers hopeloos overschat Scrutinizer 😀

  Liked by 1 persoon

 13. Daniel // mei 30, 2018 om 20:37 //

  Met alle respect, maar het zijn en blijven stomme kaffers. Van mij gaat er geen cent heen. Tijd voor een bevolkingsIMPLOSIE. We hebben er al te veel geld naartoe gebracht.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s