Nieuw

Theater Company Gent werft ISIS jihadisten voor nieuw toneelstuk

De Aanbidding van het Lam Gods, screenshot YT

Theater bedrijf NTGent veroorzaakt een controverse door het lanceren van een oproep aan terugkerende buitenlandse strijders uit Syrië om deel te nemen aan een uitvoering van haar nieuwe toneelstuk. Het bedrijf wil graag een theatrale vertaling verzorgen van Jan Van Eycks wereldberoemde Gentse altaarstuk en is op zoek naar jihadstrijders die willen deelnemen aan dit controversiële project.

Voor de presentatie van de nieuwe productie zoekt NTGent de participatie van gewone Gentenaren, waaronder mensen die strijden voor hun geloof. De Syrische strijders vallen in deze categorie. In een casting advertentie in Het Laatste Nieuws worden mensen genoemd die voor de terroristische organisatie IS hebben gevochten of strijdlustig zijn over welke religie dan ook. IS strijders zorgen voor een moderne representant van de kruisvaarders die te zien zijn op het meesterwerk van de Gentse kathedraal aka de Aanbidding van het Lam Gods.

Steven Heene, artistiek coördinator van NTGent: “We zijn op zoek naar een Adam en een Eva, een Kaïn en een Abel, maar ook naar mensen die strijden voor hun religie: toegewijde rooms-katholieken, maar ook mensen van andere geloofsovertuigingen.

“Wij rechtvaardigen geen terreurdaden!

Advocaat John Maes zegt dat het bedrijf een risico neemt: “We weten niet wat er vanaf het podium zal worden verkondigd! Op het moment dat iemand mensen aanzet tot het plegen van een criminele daad, hebben we een probleem!

Artistiek coördinator Steven Heene van NTGent: “De voorstelling mag dan confronterend en schokkend zijn, het is niet ons uitgangspunt.

Vlaams minister van Cultuur Gatz zegt dat het idee vragen oproept, maar het is het recht van het bedrijf om de voorstelling te organiseren: “Een Syrische strijder wordt geboeid voordat hij op het podium stapt.”

Bron:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws.english/News/1.3163284

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9267 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

9 Comments on Theater Company Gent werft ISIS jihadisten voor nieuw toneelstuk

 1. Misschien is het een idee om Anders Breivik uit te nodigen? Uiteraard zwaarbewapend.

  Liked by 2 people

 2. Het vervelende is dat al die andere acteurs maar 1x mee gaan na een voorstelling.

  Liked by 1 persoon

 3. Zowel in België als in Nederland zijn ze compleet krankjorum geworden.

  Like

 4. Esperanza // maart 16, 2018 om 17:13 //

  Like

 5. Gestoord – Gestoorder – Gestoordst.

  Like

 6. @esperanza
  Ze doen het erom.
  Met opzet islamcritici tussen islamaanhangers plaatsen zodat ze gemolesteerd worden.

  Een gebroken neus is nog geluk hebben, wat de linkse rechters vergeten is dat het volk nooit op zal geven whatever the cost. Er is nl. geen alternatief meer.

  Ik vraag me af..
  Hier in Nl het ene schietincident na het andere..alle allochtonen hebben schietwapens, hoe lang nog voordat autochtonen massaal het recht op zelfverdediging opeisen. Ik houd er allang bewust rekening mee dat wie ik tegen kom met een wapen op zak rondloopt.

  Hier in het Gooi zien we in toenemende mate Amsterdammers hun hond komen uitlaten, best aardige lui maar nog altijd zoooo blind als een mol voor wat islamisering inhoudt.

  Like

 7. Niet alle Amsterdammers …

  Like

 8. @fubar
  Jij hebt dus geen hond 😀

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s