Nieuw

Moslimexecutieve neemt Grote Moskee Brussel over

grote moskee Brussel, streetview

De regering zet de concessie van Saoedi-Arabië voor het uitbaten van de Grote Moskee in het Jubelpark stop. De moskee zal in de toekomst uitgebaat worden door een vzw van de lokale geloofsgemeenschap en door de Moslimexecutieve.

De Grote Moskee kwam de voorbije jaren geregeld in het nieuws. In de jaren zestig gaf koning Boudewijn de grond aan het Jubelpark voor 99 jaar in bruikleen aan Saoedi-Arabië.

Bruzz >>

De commissie die de aanslagen van 22 maart in ons land onderzocht, nam ook de werking van de Grote Moskee onder de loep. Hun aanbeveling? Zeg het contract op om zo de banden met Saudi-Arabië te doorbreken. Dat heeft de ministerraad nu ook bekrachtigd. De moskee moet voortaan “een duurzame relatie met de Belgische overheid uitbouwen met respect voor de wetten en tradities van ons land, waarbij een tolerante visie van de islam wordt uitgedragen”, zo laat het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) weten. De moskee zal ook een erkenning moeten nastreven. “De bedoeling is om de buitenlandse inmenging in die Grote Moskee stopgezet wordt. Door de lokale inbedding kunnen we buitenlandse en zeker salafistische inmenging tegengaan”, benadrukt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). VRT >>

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9264 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Moslimexecutieve neemt Grote Moskee Brussel over

  1. België is goed bezig, maar niet voor zijn burgers.

    Like

  2. templars2017 // maart 17, 2018 om 17:09 //

    ‘Tja de agenda moet uitgevoerd worden en…..Brussel is de hoofdstad van Europa dus krijgen moslims er meer gedaan dan elders ,als dat al mogelijk is……………………

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s