Nieuw

“Macron wil meer geldtransfers”

Ja u raad het goed, hij wil geld van de “rijke” Noordelijke landen doorschuiven naar de “arme” Zuidelijke landen. Socialisme ten voeten uit; iedereen arm.

De Franse president Emmanuel Macron trappelt al sinds de Duitse verkiezingen van 24 september van ongeduld. Hij wil zo snel mogelijk meer geldtransfers van rijke naar arme landen mogelijk maken.

smoking-3197657_640

Nu in Berlijn CDU, CSU en SPD definitief een regering hebben gevormd, heeft Macron in de Duitse bondskanselier Angela Merkel de partner op wie hij wachtte. Maar zijn plan om tijdens de Europese Raad op 26 maart zaken te doen, is mislukt. Berlijn wilde en kreeg uitstel.

Niet de hand in eigen boezem steken maar “Noorderlingen” laten betalen voor het falencivil-war-74010_640 van de “Zuidelijken”. Hét recept voor een burgeroorlog zou je denken, alleen Merkel zou weleens overstag kunnen gaan, haar partner de SPD wil dat namelijk ook en door nu direct na de moeizame vorming van haar coalitie nee te zeggen zou dat een Kabinetscrisis kunnen veroorzaken en dus ook een einde aan haar politieke carrière.

Macron  wil een speciaal parlement voor de eurozone (hè ja laten we nóg meer praten), een minister van Financiën met een eigen budget. En dit budget zou moeten dienen als een ‘schokfonds’ om de economie van de eurozone in crisistijd aan te jagen. Daarnaast wil hij een Europees Monetair Fonds (EMF) als tegenhanger van het IMF waarvan men veronderstelt dat het a-politiek is.

Het EMF moet het ESM vervangen ( het Europees Stabiliteits Mechanisme) dat nu al 380 miljard aan “leningen” heeft uitstaan in crisislanden. 380 Miljard !! ‘Leningen’ waar zelfs geen kans op is dat ze ooit terugbetaald worden.

We hebben het dan nog niet eens over de geldpers die nog steeds aanstaat waardoor miljarden ongedekte euro’s worden uitgegeven. Hij draait weliswaar iets langzamer dan voorheen maar hij draait nog steeds !

Frankrijk wordt nog steeds gezien als de tweede economische macht binnen de €U, waar men die wijsheid op stoelt is mij een raadsel, Frankrijk staat er helemaal niet zo florissant voor, échte hervormingen blijven uit. AOW leeftijd ? 62 Jaar ! En probeer het maar niet te veranderen want dan breekt de chaos uit. Nee Fransen zijn geen Nederlanders, die laten zich niet als makke schapen naar de slachtbank leiden, dat kun je gerust vergeten.

Wat denkt u; wat zal Rutte doen als Merkel overstag gaat en Schulz en Macron hun zin geeft ? Zou hij zich plots opwerpen als verdediger van Nederland ? Zou hij plots opstaan als de Grote Leider die zijn hakken in het zand zet ?. De vraag stellen staat gelijk aan hem beantwoorden, Rutte is geen leider maar een lakei. Opstaan tegen zijn Keizerin zit er niet in, hij knipt en buigt dat het een lieve lust is. Als Merkel het vraagt kruipt hij door het stof en verontschuldigt zich als er wat stof opwaait.

Hoe veilig zijn onze pensioen miljarden straks als deze desastreuze plannen doorgaan ?money-3120527_640 1400 Miljard zit er in de fondsen en diverse Kabinetten hebben daar al likkebaardend naar zitten loeren, Lubbers heeft het zelfs al gepresteerd om het ABN ‘af te romen’. Een mooi woord voor legale diefstal !! Nee dat zullen ze bij zijn begrafenis niet in herinnering gebracht hebben. Van de doden niets dan goeds natuurlijk, dan kun je moeilijk zeggen dat hij een topcrimineel was.

Hoe Tijl het vervolg ziet ? Van de VVD valt zoals gezegd niets te verwachten, die tekenen bij elk kruisje. D66 van Pechtold is altijd al pro-€U geweest dus daar hoeven we niets van te verwachten. Het CDA zal zo sterk mogelijk protesteren wetende dat ze dat niet gaan winnen maar ze willen bij volgende verkiezingen wel weer graag bij de grootsten gaan horen. GroenLinks dan ? Je zou er haast van in de lach schieten ! Nee Tijl is niet optimistisch, als Merkel toegeeft dan is het over en uit. Crisis voorbij ? Hij is nog niet eens begonnen ! Maak de borst maar vast nat…. !

Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

6 Comments on “Macron wil meer geldtransfers”

 1. In Frankrijk kent men geen AOW. Het pensioen wat hier uitgekeerd wordt is gebaseerd op het aantal kwartalen wat men betaald gewerkt heeft.
  Vroeger had men 160 kwartalen nodig (40 jaar) dus als je eerst ging studeren tot bijv. 30 jaar had je pas recht op volledig pensioen als je 70 jaar oud werd.
  Het pensioen (aow) wordt in Frankrijk alleen uitbetaald aan diegenen die premie betaald hebben.
  Verder ter informatie ook in Frankrijk moet men tegenwoordig ook meer kwartalen werken.
  Het is dus wel erg kort door de bocht te stellen dat Frankrijk het pensioenparadijs is., niet iedere bewoner van dit land heeft recht op pensioen alleen diegenen die gewerkt hebben.
  Dit in tegenstelling van de riante dure pensioenregeling die AOW het

  Like

 2. Nog een beetje geduld oefenen tot de grote opstand uitbreekt..

  Ik heb het al eens eerder gezegd maar armstrongeconomics mikt met zijn socrates computer op plm. 2020 / 2032
  Gezien het nog altijd slaapwandelende deel gutmenschen zou het zomaar kunnen dat pas tegen die tijd iedereen het islamitische water aan de lippen staat.
  We zullen zien

  Liked by 1 persoon

 3. Scrutinizer // maart 16, 2018 om 19:59 //

  @Feniks
  Interessant. Heeft u daar een linkje naar?
  Timing is altijd moeilijk. Ben dus benieuwd naar hoe hr. Armstrong tot zijn voorspelling komt.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // maart 16, 2018 om 22:53 //

  @roy ik zuig het niet uit mijn duim, zo staat het op internet.

  Like

 5. @scrutiner
  Ik ben op mijn tablet niet handig met linken.
  Maar intikken armstrongeconomicsarchives moet je e.e.a. kunnen vinden.
  Lees wat de man zegt en hoe hij al jaren tot conclusies komt met zijn socrates computer.
  En verder, denk of vindt ervan wat je ervan vind.

  Like

 6. Tijl, het staat waarschijnlijk op internet op een Nederlandse website, de 62 jaar is de vanaf datum , dus als iemand al zijn kwartalen heeft dan kan die vanaf die datum op pensioen, maar zelfs als hij voor die datum al zijn kwartalen heeft kan hij pas op 62 jaar met pensioen.
  Het een en ander wordt beschreven op internet met de volgende link ,

  https://salaries.carsat-aquitaine.fr/592-l-age-de-depart-a-la-retraite.html

  Ik heb de huidige minister van financien van Nederland ook al eens betrapt dat hij onwaarheden vertelde over het pensionerings systeem hier in Frankrijk ,ik heb hem hier op aangesproken en deze man haalde zijn informatie uit de Elzevier.
  Ik denk dat het gewoon een taalprobleem is.
  Voor uw informatie , voor de gemiddelde Fransman is dit systeem , een doorzichtig systeem waarbij de belanghebbende zelf uit kan rekenen wat zijn pensioen zal zijn.
  Dit in tegenstelling tot Nederlandse pensioenfondsen die een,( uit eigen ervaring), een ingewikkeld systeem van uitrekenen hebben waar men recht op heeft

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s