Nieuw

Haagse Islam Democraten doen aangifte tegen Geert Wilders (PVV) vanwege campagnespot

Hasan Küçük: En wij verwachten een excuus aan Nederland van de NPO

Een campagnespot van de Nederlandse extreemrechtse partij PVV leidt tot beroering. De Nederlandse premier Mark Rutte vindt de video ‘onsmakelijk’ en volgens hem vindt de hele samenleving dat. De Haagse politieke partij Islam Democraten zegt dat de spot aanzet tot haat en geweld tegen moslims en doet daarom aangifte tegen de PVV en haar leider Geert Wilders, kondigt fractievoorzitter Hasan Küçük aan.

De video werd gisteren op de Nederlandse tv uitgezonden in de Zendtijd voor Politieke Partijen. In de video, voorzien van onheilspellende muziek, wordt de islam in rode letters onder meer gelijkgeschakeld aan terreur en haat jegens joden, homo’s en christenen. Bij de laatste tekst, “Islam is dodelijk”, druipt bloed van de letters af. De video sluit af met het logo van de PVV.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/ophef-in-nederland-om-anti-islamspot-van-geert-wilders-pvv-dit-gaat-veel-te-ver~a44b2851/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

13 Comments on Haagse Islam Democraten doen aangifte tegen Geert Wilders (PVV) vanwege campagnespot

 1. Direct je stem contra dit sloopkabinet laten horen en iedereen mobiliseren tegen deze aangifte.
  Zo niet dan gaat het helemaal fout. Ze moeten nu weten dat ze zelf schuldig zijn en niet de burgers.

  Like

 2. Bij vimeo is ie al weg 😦 maar we blijven m delen waar we kunnen social media genoeg dus 🙂

  Like

 3. Esperanza // maart 16, 2018 om 17:33 //

  Met zijn ‘Niet-de-moslims-maar-de-islam-is-het-probleem’ mantra zal Geert er wel mee weg komen.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // maart 16, 2018 om 17:38 //

  Artikel op Elsevier over het filmpje, binnen ja en nee 214 reacties en het leeuwendeel is het eens met de boodschap. Let wel; alleen abonnees kunnen reageren. Elsevier wordt min of meer geacht VVD-rechts te zijn, nu maar hopen dat Mark het ook leest !

  Like

 5. Esperanza // maart 16, 2018 om 17:52 //

  Campagnespot prima geregisseerd in lijn met de recente PVV stellingname in het EP.

  https://www.geenstijl.nl/5141155/frans-timmermans-zeg-er-wat-van/

  Like

 6. Esperanza // maart 16, 2018 om 17:56 //

  Like

 7. Scrutinizer // maart 16, 2018 om 19:49 //

  Zo, de toon verhardt wel. Jeetje.
  Best wel onheilspellend als de boodschap op deze manier gebracht wordt.
  Geeft toch wel te denken…

  Ook al heeft Wilders inhoudelijk wel een punt, dan is het toch de vraag of het nou op deze manier gebracht moet worden.
  Nu hou ik als libertarier elk individu altijd verantwoordelijk voor zijn eigen daden en vind ik “aazetten tot” totaal geen misdrijf omdat het de verantwoordelijkheid van een dader ontkent maar het is wel een feit dat sommigen zich makkelijker laten opzwepen dan andere. Dus ofschoon ik -pincipieel- voorstander ben van vrije meningsuiting (voor ZOWEL een iman ALS voor Wilders), besef ik anderzijds dat dit toch wel het risico verhoogt dat een fan plots doorslaat.

  Kortom: ik ben niet blij met de opruiende taal van menig Iman, maar anderzijds evnmin met dit spotje en vooral de manier waarop de boodschap gebracht werd. Dat had echt wel anders gekund. Inhoudelijk hetzelfde maar niet zo aggressief/opzwepend gebracht.
  Principieel vind ik dat hier GEEN rechtzaak tegen moet komen, maar anderzijds ben ik dus totaal niet blij dat dit spotje het levenslicht zag.

  Like

 8. Wat hadden ze dan moeten vermelden in het spotje, Scrutinizer.

  Er bestaat een kans dat de islam soms wat vervelend uit de hoek kan komen, en niet voor iedereen altijd even lief is.
  Soms zelfs een beetje bazig kunnen overkomen tegenover andere.
  En enigszins wat moeite zou kunnen hebben met andere geloven.
  Maar dat ze gelukkig niet allemaal zo zijn.

  Was dat beter geweest dan?

  Like

 9. En uiteraard voorzien van een rustgevend muziekje eronder.

  Like

 10. Scrutinizer // maart 17, 2018 om 13:57 //

  @Bert
  Nou om te beginnen: Mantovani hoeft niet maar hun muziekje evenmin.
  Die rode letters waar op het eind het bloed afdruipt, zou ik ook niet gedaan hebben.
  En verder had men beter elke stelling kort toegelicht.
  Ik ga ze hier niet allemaal bespreken maar bv. in het begin: i.p.v. “Islam is discriminatie” had men beter gezegd “In de Koran wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen Moslims en niet-Moslims, die zij duidelijk verachten en oproepen te discrimineren”.
  Nou goed, ik ben geen communicatiedeskundige maar voor mij maakt de manier waarop het gebracht wordt -argumenterend versus alleen maar een reeks one-liners (doch mEt onheilspellende muziek en bloedletters)- toch wel een verschil. Een verschil tussen mensen overtuigen om op een partij te stemmen versus “opzwepen”, wat sommige simpelen van geest misschien in een roes brengt en tot geweld doet overgaan.
  Ik herhaal dat zelfs al zou er letterlijk tot geweld opgeroepen zijn, dat ik dan nog steeds vind dat zulk onder vrijheid van meningsuiting behoort te vallen omdat alleen de dader zelf verantwoordelijk is voor zijn ultieme beslissing om tot handelen over te gaan. Zodra men de boodschapper verantwoordelijk maakt, bevinden we ons op een glijdende schaal en is het na verloop van tijd gedaan met de vrijheid van meningsuiting, en DUS ben ik principieel voor een onbeperkte vrijheid.
  Desalniettemin ben ik niet met elke boodschap (qua inhoud OF verpakking) even blij en zoals gesteld: de manier waarop het gebracht werd stelde me diep teleur. Ik wil het niet verbieden, maar ben er allerminst gelukkig mee. Hiermee stemt Wilders (die voorheen mijn sympathie genoot) me best teleur. De traditionele partijen, die het land de afgelopen decennia systematisch om zeep hebben geholpen, zijn sowieso geen optie alternatief. Maar gezien er nu FvD is, zou een spotje als dit van de PVV wel eens heel wat kierzers zo kunnen choqueren dat ze besluiten dan maar voor Fvd te stemmen. Vermoedelijk zou dat voor het land net z goed zijn maar punt is dat Wilders/PVV zelf er dan wel de dupe van is. Kortom: mij lijkt het ook vanuit hun standpunt niet verstandig.

  Like

 11. Als dit korte filmpje een reden zou kunnen zijn voor sommige om over te stappen naar het FvD.
  Dan hebben ze er blijkbaar geen ene moer van begrepen in waar we zijn aanbeland of waar het op uit gaat draaien.
  Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. D66 maakt omvolkings-propagandafilmpje in antwoord op de harde waarheid van de PVV over de islam

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s