Nieuw

De EU wil “automatische filters” tegen “haat” zien – maar belooft “geen waarheidsministerie in te voeren”

De EU dringt er nu bij Google op aan om nog sneller “haatpropaganda” van internet te verwijderen. EU-commissaris voor binnenlandse veiligheid, Julian King, zou liever “automatische filters” zien, zodat de zogenaamde haatboodschappen niet eens kunnen worden gepubliceerd.

De oproepen van Bonnier aan IT-reuzen Google en YouTube om zogenaamde haatdragende inhoud van internet te verwijderen, hebben nu de EU bereikt.

EU-commissaris voor binnenlandse veiligheid, Julian King, zegt tegen Sveriges Radio dat hij op de hoogte is van het debat in Zweden en hoopt dat het probleem zo snel mogelijk zal worden opgelost.

Tussen de EU en de toonaangevende IT-bedrijven bestaat al een gedragscode waarin bedrijven beloven snel illegaal materiaal van internet te verwijderen.

Maar volgens Julian King zijn meer maatregelen nodig.

– Ik sommeer de IT-bedrijven om samen te werken met de politie en het gebruik van automatische filters om haatberichten te detecteren op het netwerk, zegt hij tegen Sveriges Radio en wijst erop dat dergelijke “illegale inhoud” overal moet worden gestopt voordat het wordt gepubliceerd, of anders onmiddellijk verwijderd.

De EU-commissaris wil echter geen censuur vergelijkbare EU-wetgeving zien tegen “haatpropaganda” zoals antisemitisme, waar de overheid ingrijpt en bepaalt wat wordt gepubliceerd, verzekert hij. Daar trekt King de grens, want in dat geval zou de vrijheid van meningsuiting volledig verdwijnen.

– We willen geen waarheidsministerie, belooft Julian King.

Tegelijkertijd dringt hij er echter bij Google en Facebook op aan om de verwijdering van zogenaamde “haatpropaganda” op hun diensten “in alle haast te verrichten”.

Het Ministerie van Waarheid is afgeleid van de dystopische roman van George Orwell “1984” en is een soort autoriteit die werkt om de geschiedenis te veranderen, zodat de heersende Partij altijd gelijk heeft en alwetend is.

Bron:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6908346

http://www.friatider.se/eu-vill-se-automatiska-filter-mot-hat-men-lovar-att-inte-inf-ra-ett-sanningsministerium

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on De EU wil “automatische filters” tegen “haat” zien – maar belooft “geen waarheidsministerie in te voeren”

 1. Brussel en overheden lidstaten bedonderen zelf de Europese burgers en verspreiden discriminerende opdrachten naar overheden om de oorspronkelijke burgers te onderdrukken.

  Liked by 2 people

 2. antiislamnu // maart 16, 2018 om 23:42 //

  Pure dictatuur maar dat misselijkmakende Facebook mogen ze van mij compleet uitgeschakeld

  Like

 3. Simpel: hoe zit het met de haat van negers naar blanken en moslims naar het westen en ook naar BLANKEN!
  Die vraag net zo drammerig onvermoeibaar en onverstoorbaar herhalen als het mantra van de soros-NWO elite met hun mind-fuckerij van opzettelijk oorzaak en gevolg omdraaien!
  Houden wij veel langer vol.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s