Nieuw

VW rechterlijk bevolen ISIS-ronselaar weer in dienst te nemen na ontslag wegens bedreiging tegen collega’s

Foto: Volkswagen fabriek Wolfsburg. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Peter0221.

VW Volkswagen is door een rechtbank bevolen om een ​​militant van de islamitische staat (ISIS) die men had ontslagen weer in dienst te nemen.

Samir B. (30) werd in 2016 ontslagen voor doodsbedreigingen tegen zijn collega’s en zijn toezegging om zich bij de jihadisten aan te sluiten die in Syrië vochten.

Volkswagen zei dat het de bedreigingen tegen zijn werknemers “zeer ernstig” nam en vreesde dat hij tijdens een bijeenkomst van duizenden werknemers en aandeelhouders op het hoofdkantoor van het bedrijf in Wolfsburg een terreuraanslag zou kunnen plegen.

De autoriteiten hebben verklaard dat twee van zijn medestanders in 2014 naar Syrië reisden om zich bij de islamitische staat aan te sluiten en beide zijn nu dood.

Samir B., een Duits-Algerijnse bandenmonteur, die iets meer dan 3300 euro per maand verdiende bij VW, werd op de luchthaven van Hannover gestopt met bijna 10.000 euro bij zich – en het vervoeren van een drone –  toen hij naar Syrië probeerde te reizen. Zijn paspoort werd in beslag genomen.

Volgens de VW-juristen en de administratieve rechtbank van Braunschweig, is bewezen dat Samir B. “betrokken was bij de rekrutering en ondersteuning van islamitische strijders uit Wolfsburg”.

VW zei dat hij ook zijn collega’s had bedreigd en dat zij “allen zouden sterven”, en geen ander alternatief hadden dan hun dienstverband te beëindigen.

Maar een rechter van de rechtbank in Hannover heeft op maandag veroordeeld dat zijn ontslag illegaal was.

Hij zei dat VW niet heeft kunnen bewijzen dat de “operationele rust” van de fabriek “specifiek verstoord” was geweest.

VW is verplicht hem binnen een maand weer aan te nemen, maar de media melden dat het bedrijf tegen het vonnis in hoger beroep gaat.

Bron:

https://www.express.co.uk/news/world/930912/VW-ISIS-recruiter-sacked-Wolfsburg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

14 Comments on VW rechterlijk bevolen ISIS-ronselaar weer in dienst te nemen na ontslag wegens bedreiging tegen collega’s

 1. Scrutinizer // maart 15, 2018 om 15:19 //

  De overheid beschouwt dit individu als zo’n gevaar dat ze hem stoppen op de luchthaven en zijn paspoort in beslag nemen, want hij zou elders veilig ver weg van hier wel eens gevaarlijk kunnen zijn. Maar anderzijds dwingt diezelfde overheid een bedrijf om hem los te laten op hun medewerkers. Het bedrijf waar hij lange tijd werkte en waar ze hem beter kennen dan een douaneambtenaar die toevallig 10 minuten contact met hem had toen ie een drone aantrof. Neen, een bedrijf waar ie concrete bedreigingen had geuit mag geen maatregelen treffen maar een ambtenaar die iets verondersteld o.b.v. wat ie aantreft (10k euro cash) die mag wel een drastische beslissing nemen.
  I.p.v. te zeggen: ga maar, maar kom nooit meer terug. Je staat geseind en het consulaat in Damascus zal je contacteren om je paspoort in te trekken. bliijf vooral ginderachter zodat je hier geen gevaar bent.
  Jeetje, dit is weer de wereld op zijn kop. Ambtenarenlogica…

  Liked by 2 people

 2. Weet niet hoe het in Duitsland werkt, maar een verstoorde arbeidsverhouding is hier een goede reden om je er uit te gooien.
  Gooi het anders op werkweigering, ongeoorloofd afwezig zijn bij 1 min. te laat aanwezig zijn bij aanvang of een pauze.
  Geef ‘m een verplichte bijscholing cursus die hij onmogelijk kan maken.
  Zo iemand is toch overal op te pakken wanneer ze je er uit willen gooien.
  Het kan toch niet zo zijn dat je bang moet zijn als bedrijf, voor 1 gestoorde die iedereen loopt te bedreigen met de dood.

  Like

 3. polderboy // maart 15, 2018 om 15:33 //

  Lees hier dat hij:
  1) bewezen lid was hij van de Wolfsburgse terreurcel, waarvan diverse lui voor ISIS hebben gevochten en hij was bewezen actief mede voor hun haatprediker te rekruteren en staat bewezen met teruggekeerde veroordeelden op de video. Leden van deze 50 man sterke vredelievende volgelingen groep reisden naar Syrië en kregen o.a. een training bij ISIS om gespecialiseerd te raken in het opblazen van de vijand. E.e.a. is natuurlijk wel volkomen normaal in verband met de individuele jihadplicht die rust op de volgelingen van de islam.
  2) Overigens joeg de Duitse politie op de Wolfsburgse terreurcel omdat ze verdacht werden van voorbereiden van aanslagen in Duitsland zelf, wat niet mag, hoewel je best mag geloven dat alle ongelovige honden dood moeten, zeker als je dat vanuit je vredelievende religie doet en predikt.
  3) ook heeft deze Samir een paspoort vol reizen naar Turkije, Saudi Arabië en Egypte;
  4) Op aandringen van de rechter doet VW een voorstel om hem 65000 Euro te betalen en een mooi getuigschrift mee te geven. Hij weigert en wil veel meer geld hebben.
  https://www.bild.de/news/inland/volkswagen/von-islamist-verklagt-55074290.bild.html
  https://www.bild.de/politik/inland/isis/zelle-von-wolfsburg-39340792.bild.html

  Like

 4. Meneer blijkt onschendbaar te zijn, een bijkomstigheid van zijn religie?

  Like

 5. scherpschutter1943 // maart 15, 2018 om 15:47 //

  Omdat de rechterlijke macht in Duitsland kennelijk ook haar verstand heeft verloren en de uitspraak niets met recht doen te maken heeft maar alleen politiek, stel ik voor om deze jihadist geruisloos en pijnloos naar Allah te sturen en er voor te zorgen dat hij niet gevonden wordt. Geachte rechters in duitsland, uw recht is het mijne niet en omdat uw recht niet werkt adviseer ik u om zo snel mogelijk uw toga aan de wilgen te hangen want u veroorzaakt onherstelbare schade aan de duitse rechtspraak en aan het vertrouwen dat de duitse burgers in u zouden moeten hebben. Ik weet 1 ding heel zeker. Mijn recht werkt perfect, hoor je niets meer van, ook geen klachten.

  Like

 6. skeeter // maart 15, 2018 om 15:52 //

  BertG. je onderschat de achterlijkheid van de arbeiders bescherming.

  Like

 7. Henk der Niederlànder // maart 15, 2018 om 15:59 //

  Nou ja hoe je het ook wendt of keert.
  Dit soort rechters zijn ongeveer onze eigen Nederlandse D66 rechters maar dan in het quadraat.

  Like

 8. skeeter, ik ben heel lang geleden op staande voet ontslagen omdat ik geheel buiten mijn schuld 3x te laat kwam.
  Telkens kreeg ik daarna een aangetekende brief dat ik te laat was gekomen, en dacht toen, wat een poppenkast allemaal, ze weten toch waarom.
  Lekke band, fiets ongeluk waarbij me kleren gescheurd waren., woning onderhoud wat uitliep.

  Liked by 1 persoon

 9. paulzwueste // maart 15, 2018 om 16:36 //

  Bert. De man wil “veel meer geld”.
  Als je als “bandenmonteur” 65.000 Euro geboden krijgt om te vertrekken, terwijl je al op staande voet ontslag hebt gekregen omdat je de werksituatie totaal verziekt hebt, dan is alle realiteit natuurlijk ver te zoeken.
  Ik hoop dat Volkswagen niet de fout begaat om op z’n eisen in te gaan, want dat zou héél erg verkeerd zijn.
  Wat ze moeten doen is de man in ’n klein kamertje zetten en hem de hele dag de meest absurd-zinloze idiote dingen laten doen.
  Je weet dat de oost Duitse autoriteiten vrouwen achter de kassa’s hadden zitten die de kassabonnen moesten narekenen.
  Wat hij zou moeten doen, om in zijn vakgebied te blijven, is ‘m op de nieuwe banden die door de leverancier zijn aangeleverd, na te tellen of alle voegen en groeven van het bandprofiel wel aanwezig zijn.
  Zo kun je nog veel meer dingen bedenken om ‘m gemakkelijk weg te krijgen.
  Pers lot van rekening weet hij dat hij nooit geld zal krijgen, en dat is dodelijk.
  Maar als je de man serieus gaat nemen is het eind zoek.
  Dan rest alleen nog de huurmoordenaar.
  Bedrijven als VW hebben zulke mensen in vaste dienst, dus dat is niet zo duur.
  Je hoeft ‘m ook niet direct kapot te schieten, maar op weg naar huis in ’n steegje alle twee z’n knieschijven kapot schieten…(of slaan met het breekijzer van Trucker) zal ‘m wel van gedachten doen veranderen.

  Blijft hij lastig… dan moeten ze ‘m in datzelfde steegje ’n injectie met zenuwgas geven.
  Ze kunnen daarover ’n handig verklarend foldertje bij de Russische ambassade aanvragen.

  Liked by 1 persoon

 10. Die rechter en uiteraard dat gore islamitische vuil moeten voor altijd opgesloten, of dood, dat laatste is natuurlijk de meest humane oplossing.
  Ja, we worden bestuurd door gekken!!!!

  Liked by 1 persoon

 11. polderboy // maart 15, 2018 om 16:40 //

  Nou ja, in West Europa heeft de elite het de nazi’s ook naar hun zin gemaakt indertijd, als je je maar tolerant genoeg opstelde voor hun nazi cultuur, wat ze toen collaboreren noemden.

  Dan bleek dat je helemaal geen problemen met die nazi’s had, die alleen maar in het kader van de grondwet en de vrijheid van het beoefenen van hun levensovertuiging actief waren.
  Vele tolerante mensen in de elite zijn er toen zelfs enorm rijk van geworden, met wat ze toen dan collaboreren noemden met die fascisten.

  En een beetje opportunistisch je kansen waarnemen, zelfredzaam zijn en talent hebben dus, maakt ook nog eens dat de samenleving veel rijke gelukkige mensen bevat. Al die arme sloebers in die nazi interneringskampen zaten er toch al, of kwamen er toch wel in, en waren economisch gezien toch ook geen moer meer waard.

  Dan kun je er maar beter het beste van maken, en een lul smoes is altijd wel te verzinnen voor een beetje uitgenaste laffe achterbakse intellectueel.

  Liked by 2 people

 12. Ik begrijp waarom ze naar dat land van melk en honing willen 3OOO of meer per maand.Iets meer dan de echte Duitse gepensioneerden.

  Like

 13. templars2017 // maart 15, 2018 om 22:38 //

  polcor beslissing in een politiek proces ,waarom niet opgesloten houden nadat ze hem gestopt hadden in de luchthaven? hier zit een vuil luchtje aan , het stinkt een uur boven de wind…….

  Like

 14. Met zulke rechters ligt Balkanisering van de case in de rede. Eens zien of hoger beroep tot dezelfde conclusie leidt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s