Nieuw

Slechte mondgezondheid bij moslimmigranten een “unieke uitdaging” voor de Zweedse tandheelkundige zorg 

In het merendeel van de provincies en gemeentes is de situatie zeer ernstig. “Een unieke uitdaging voor de tandheelkundige zorg”.

Een groot deel van de honderdduizenden moslimmigranten die de afgelopen jaren naar Zweden zijn gekomen, hebben ernstige gebitsproblemen.

SR Ekot (Zweedse Radio) heeft de situatie in de 21 regio’s en districtsraden van het land onderzocht, waarvan veruit de meeste worden gekenmerkt door een verhoogde druk, lange wachtrijen, overwerk en gebitsproblemen die grote en dure ingrepen vereisen, wat men voorheen niet gewend was.

– Zo ziet het vandaag de dag eruit, het is een acuut probleem geworden wat zo snel mogelijk moet worden opgelost, zegt Hans Göransson, voorzitter van de Zweedse Tandheelkundige Vereniging.

– Voor de Zweedse tandartsen is het een unieke uitdaging. (Rommel: eufemisme voor groot probleem)

Asielzoekers hebben recht op tandheelkundige zorg en samen met hun kinderen krijgen ze gratis toegang. Illegale immigranten krijgen zeer zwaar gesubsidieerde tandheelkundige zorg en hoeven alleen maar 50 kronen (5 euro) te betalen, ongeacht het type behandeling.

In Värmland biedt de tandheelkundige zorg cursussen aan ouders die hen het belang van preventieve tandzorg moeten leren.

Volgens Hans Göransson van de Zweedse Tandheelkundige Vereniging is de hoge suikerconsumptie de belangrijkste reden voor de slechte gebitsgezondheid van migranten.

Op 22 mei 2013 besloten zeven van de acht partijen in de Rijksdag tot een wet die asielzoekers, EU-migranten (Rommel: zigeuners) en illegalen toegang tot gratis en gesubsidieerde geneeskundige zorg verleende. De Zweden Democraten was de enige partij die hiertegen was en Björn Söder (SD) sprak in het parlement waar hij de wetswijziging een “schaamvolle dag” noemde.

In zijn toespraak zei Söder ook dat “dit negatieve gevolgen heeft voor de Zweedse bevolking en alle andere mensen die legaal in het land wonen vanwege de verslechterende toegang tot medische zorg.”

Bron:

https://samnytt.se/dalig-tandhalsa-bland-migranter-tar-pa-folktandvardens-resurser/

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6906934

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Slechte mondgezondheid bij moslimmigranten een “unieke uitdaging” voor de Zweedse tandheelkundige zorg 

 1. En Jan met de Pet weer betalen,ik heb sinds kort een prothese € 1842,00 !!
  Gelukkig ben ik goed verzekerd anders had ik bijna 500.00 euro zelf moeten betalen
  Laten die tandartsen daar heen gaan, kunnen ze zich lekker op al die slechte gebitten uitleven
  Waarom moeten wij wel alles betalen?

  Like

 2. Duchesne // maart 15, 2018 om 20:56 //

  Waarom wij alles moeten betalen? Wel eens gehoord van het woord “verraden” ?

  Ik ben de vijftig over, ik heb veel gezien en gehoord, er is altijd wel iets aan de gang maar de chaos die nu plaatsvind op alle fronten is ook mij nieuw. Er word overal geprovoceerd om iets van een oorlog uit te lokken, zowel binnen landen door burgers verschillende rechten toe te kenen en vreemden gratis te geven waar de eigen burger voor moet betalen, en landen die tegen elkaar zo aan het provoceren zijn dat er vroeg of laat iemand knoppen zal indrukken. Als mogen ofzo weer word gesproken over doomsday en hoeveel voor twaalf het is, dan vermoed ik dat het nu op 30 seconden zal staan.
  En deze keer speelt het zich af op mijn stoep, niet ergens ver weg.

  We zijn verraden door onze politici die denken dat de ellende hun huisje stillekens voorbij zal gaan maar ik denk dat ze een grote teleurstelling gaan meemaken.

  Ben erg benieuwd hoeveel je kunt trekken aan elastiek voordat het knapt, volgens mij hoor ik het al scheuren.

  Nu snel porno kijken, om enigzins normaal en met een wat beter gevoel straks het bed in te kruipen. Van al die kut verhalen word je niet blijer, en toch, ergens moet ook iets goeds zijn.

  Duchesne, een ruk naar links, een ruk naar rechts en ik spuit vooruit….yihaaaa

  Liked by 1 persoon

 3. templars2017 // maart 15, 2018 om 22:29 //

  Huh, die van de elastiek is een goeie ,maar ik ben van mening dat je de elastiek bedoelt van de onderbroek van de politiekers ,als die knapt dan valt ie op hun enkels en gaan ze eens tonen wat voor kl*********n het echt zijn ,kan niet wachten……………..

  Like

 4. dutchess43 // maart 16, 2018 om 14:07 //

  Laat die rotte tanden gewoon uit hun bek vallen. In hun thuisland zou dat toch ook gebeurd zijn?
  En tja, voor € 5,- zou ik ook wel nieuwe kronen willen. Moet ik nu naar Zweden emigreren?

  Like

 5. Het zat er natuurlijk in dat ook die toenemende doorgeschoven rekeningen vooral door anderen moeten worden opgebracht. Zo onderhand kan de influx als vergaande solidariteitsovervraging beschouwd worden wanneer er meer geinvesteerd worrdt en moet blijven worden in binnenkomers dan in de meer oorspronkelijke bevolking die het zorgsysteem financiert. Wellicht kan er eens een Europees kosten/batenoverzicht worden gemaakt van de influx vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw uitgesplits naar land van opvang, land van herkomst, bevolkingsgroep en levensovertuiging om beter in beeld te krijgen wat de toekomst nog brengen zal.

  Like

 6. skeeter // maart 16, 2018 om 15:51 //

  een moslim importeren is hetzelfde als een auto bij de sloop kopen, verschil is dat na restauratie een auto nuttig is terwijl elke cent aan een kutlim besteed weggegooid geld is.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s