Nieuw

Moslim inteelt is een groot probleem – en mensen willen er niet over praten

Onlangs discussieerde ik met een goed opgeleide persoon over cultuur. Met een glas bourbon hadden we het over verschillende zaken, waaronder religie. Het gesprek was interessant maar saai totdat hij deze zin liet vallen.

“Wist je dat de helft van de Arabische wereld inteelt is?”

Door: Jon Miltimore – Vertaling: ‘Rommel’

Het was een schokkende opmerking. Het klonk zowel grof als verkeerd. Ik antwoordde beleefd dat ik me niet bewust was van dit specifieke feit. Ik moet wel sceptisch hebben gekeken, omdat hij volhardde. “Het is waar. Zoek het op.”

Ik was op dat moment nog steeds terughoudend. Misschien bedoelde hij enkele dorpen in de Arabische of islamitische wereld? Nee, zei hij.

Ik zei dat ik de zaak zou onderzoeken, iets wat ik enkele weken later deed. Tot mijn verbazing vond ik een overvloed aan informatie over het onderwerp. Tot mijn schaamte merkte ik dat mijn vriend zo goed als gelijk had. Betrouwbaar onderzoek suggereert dat consanguïne (bloedverwantschap) huwelijksniveaus in veel Arabische landen zo hoog als 50 procent zijn.

Waarom wist ik dit niet? Ik besloot het onderzoek voort te zetten.

Een Google-zoekopdracht met “Islam Inbreeding” zal leiden tot het geval van Salha al-Hefthi, een 17-jarig Saoedisch meisje dat geprofileerd werd door de New York Times in 2003. Hefthi’s ouders vertelden haar hoe gelukkig zij was om getrouwd te zijn met iemand van haar eigen stam, de zoon van haar vaders oom – haar achterneef. Het paar had twee gezonde jongens, maar hun derde kind, een meisje, werd gediagnosticeerd met spinale spieratrofie, een genetische aandoening die meestal dodelijk is. Het paar zou nog drie kinderen krijgen die met deze ziekte werden geboren.

Hefthi vertelde de Times dat ze geen idee had dat inteelt vaak leidt tot genetische defecten. Dit is niet ongewoon in Saoedi-Arabië, dat is de reden waarom genetische aandoeningen zo groot zijn.

“Saoedi-Arabië is een levend genetisch laboratorium”, vertelde Dr. Stephen R. Schroeder, uitvoerend directeur van het Prince Salman Center for Disability Research, de Times. “Hier kun je 10 families bestuderen om genetische stoornissen te bestuderen, waarbij je 10.000 gezinnen nodig hebt om genetische aandoeningen in de Verenigde Staten te bestuderen”.

Maar het gaat niet alleen om Saoedi-Arabië of het Midden-Oosten. Inteelt komt verrassend vaak voor in veel moslimlanden en -gemeenschappen, zo blijkt uit de praktijk.

In Egypte trouwt ongeveer 40 procent van de bevolking met een neef of nicht, volgens een rapport uit 2016 in The Economist, terwijl het percentage in Jordanië 32 procent is.

“De cijfers zijn zelfs hoger in tribale landen zoals Irak en de Golfstaten van Saoedi-Arabië, Jemen en Koeweit”, zegt The Economist.

Uit een BBC-onderzoek in 2005 bleek dat 55 procent van de grote Pakistaanse bevolking in Groot-Brittannië getrouwd was met een neef of nicht.

Er zijn minstens twee redenen waarom inteelt zo gewoon is in delen van de moslimwereld (naast het verband met genetische defecten): traditie en religie.

In veel delen van de islamitische wereld wordt het als ongebruikelijk, zo niet aanstootgevend beschouwd om met iemand te trouwen buiten je familie of stam. De druk om te trouwen met een familielid kan groot zijn.

Een 38-jarige Egyptische vrouw met twee zoons die lijden aan microsyndroom, legde bijvoorbeeld aan de The Econoom uit hoe ze door familieleden werd bekritiseerd omdat ze haar tienerdochter had toegestaan te trouwen “met een vreemdeling” in plaats van met een familielid.

Maar de druk kan verder gaan dan kritiek alleen. In de afgelopen jaren zijn in Europese landen jonge moslimvrouwen vermoord omdat ze weigerden met een familielid te trouwen. Eerwraak, zoals een 21-jarige Koerdische vrouw in Duitsland die op een bruiloft werd neergeschoten nadat ze een gearrangeerd huwelijk met haar neef had afgewezen, komt zelden voor. Maar ze tonen de nadruk die de islamitische cultuur legt op “het in de familie houden”.

Het precedent voor het consanguïne huwelijk komt van de Koran zelf. Na zijn militaire veroveringen trouwde de profeet Mohammed de dochter Fatimah van zijn neef Ali, een daad die als een grote eer werd ervaren.

“Ik ben getrouwd met de liefste van mijn familie”, vertelde Mohammed aan Ali.

In feite worden neven en nichten in de islamitische traditie zelfs niet beschouwd als bloedverwanten, omdat de Koran het huwelijk tussen neven en nichten niet verbiedt of veroordeelt. Hier is wat er gezegd wordt in hoofdstuk 4, vers 23 van de religieuze tekst:

“Verboden voor u (Voor huwelijk) zijn: Uw moeders, dochters, zusters; vaders zusters, moeders zusters; broers dochters, zusters; pleegmoeders (die u zoogden), pleegzusters; moeders van uw vrouwen; uw stiefdochters onder uw hoede, geboren uit uw vrouwen, tot wie gij zijt binnengegaan, – geen verbod indien gij niet zijt binnengegaan; – (Degenen die zijn geweest) vrouwen van uw zonen die uit uw lendenen voortgaan; en twee zusters die tegelijk getrouwd zijn, behalve voor hetgeen voorbij is; voorzeker, Allah is Vergevensgezind, Genadevol”.

Als gevolg van deze lange godsdiensttraditie is het moeilijk gebleken moslims ervan te overtuigen de praktijk van inteelt te stoppen.

“Mijn vader zou niet accepteren dat het getrouwd zijn met zijn neef zijn kleinkinderen zou kunnen hebben aangetast,” zei Aisha Khan, een 36-jarige Pakistaanse vrouw die in het Verenigd Koninkrijk woont en twee broers en zussen aan genetische ziekten heeft verloren. “Hij zou zeggen, ‘De dokters hebben het mis. Het ligt in de handen van God”.

Maar inteelt is een probleem dat moet worden aangepakt, zeggen sommige Europese leiders. Het probleem is dat de genetische gebreken van bloedverwantschapshuwelijken de Europese gezondheidsstelsels belasten.

Uit het onderzoek van de BBC bleek bijvoorbeeld dat Britse Pakistanen ongeveer 3,4% van alle geboorten uitmaakte, maar dat “zij 30% van alle Britse kinderen met recessieve stoornissen en een hogere kindersterfte hadden”.

Uit een studie bleek dat elk jaar 700 baby’s in het Verenigd Koninkrijk geboren worden met genetische beperkingen als gevolg van een bloedverwantschapshuwelijk. Ondanks deze epidemie van genetische afwijkingen bij baby’s geboren uit bloedverwantschapshuwelijken, blijft er bij veel islamitische leiders een aarzeling bestaan om de fatale gevolgen van het huwelijk tussen neven en nichten te erkennen (zie hieronder).

Er zij echter op gewezen dat één van de belemmeringen voor de aanpak van het bloedverwantschapshuwelijk en de neveneffecten daarvan niets met moslims te maken heeft. Een ernstig probleem, zo zeggen sommige critici, is het onvermogen van westerse leiders om de kwestie voldoende aandacht te geven. Velen, zo lijkt het, aarzelen om het onderwerp aan te snijden, misschien uit angst te worden gestigmatiseerd als xenofoob of afgeschilderd als een islamofoob. Ze zullen het niet doen, zeggen critici.

“Het is een volksgezondheidskwestie en wij behandelen volksgezondheidskwesties door voorlichting te verhogen, door over onderwerpen zoals zwaarlijvigheid te spreken, drugverslaving, of zoals alcohol,” zegt Ann Cryer, een vroegere politicus van de Britse Partij van de Arbeid, tegen The Telegraph. “Maar om de een of andere reden wordt ons verteld dat we niet over nichtenhuwelijken moeten praten omdat dit een gevoelige kwestie is”.

De dialoog werpt een belangrijke vraag op: als we niet kunnen praten over gevoelige culturele kwesties, hoe kunnen mensen met verschillende achtergronden, geloofsovertuigingen en etniciteiten dan ooit vreedzaam met elkaar samenleven?

Bron:

http://www.savemysweden.com/muslim-inbreeding-huge-problem-people-dont-want-talk/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6946 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

17 Comments on Moslim inteelt is een groot probleem – en mensen willen er niet over praten

 1. Islam is niet het probleem maar verkeerd DNA

  Like

 2. Cultuur verrijking ,inteelt is dus iets dat goed zou zijn voor de bevolkingen van Europa, tja in feite niet want we hebben hier al debielen genoeg rond lopen ,waarvan 90% in de politiek zitten en de andere 10% in diegene die klakkeloos geloven wat de politiekers vertellen…………

  Liked by 3 people

 3. skeeter // maart 15, 2018 om 22:26 //

  Fijn doorgaan met de inteelt, het probleem verneukt zichzelf.

  Liked by 2 people

 4. Tjah wist ik al heb zelfs studies gezien waar men praat over richting de 70 procent .
  Als je hier savonds bij de moskee staat komen ze vaak langs dan worden in het donker de genetische kreukelaars uitgelaten (geen grap maar een fijt) .

  Like

 5. nou kijk ook eens naar de koninkl,
  ijke families in europa, was vroeger heel gewoon.

  Like

 6. Verdomme….nu snap ik plots waarom dat gezeik over IQ zo laag is in MO en Africa en andere moslimlanden.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // maart 15, 2018 om 23:41 //

  Stom misschien maar ik ben lange tijd in verwarring geweest of inteelt nou zo schadelijk was. Dat werd veroorzaakt doordat ik erachter kwam dat er in de paardenfokkerij in een aantal gevallen bewust voor gekozen was. Met name in de volbloedfokkerij. Soms met succes maar niet meer dan gemiddeld. De mens is, ook al horen velen dat liever niet ook gewoon maar een diersoort. Pas later kwam ik erachter dat er streng geselecteerd werd. Waarom ? Omdat niet alleen de zo gewenste eigenschappen maar ook ongewenste eigenschappen worden verankerd. Selectie kan bij gedomesticeerde dieren makkelijk door ze uit te sluiten van verdere fok. Bij mensen ligt dat anders, daar wordt niet bewust geselecteerd en gaat de natuur zijn werk doen.
  Wikipedia meld bijvoorbeeld dit;
  In Nederland komen neef-nichthuwelijken vooral voor onder migrantengroepen uit Turkije en Marokko. Geschat wordt dat 22 procent tot 25 procent van de Nederlandse Turken en Marokkanen met een (achter)neef of (achter)nicht is getrouwd, maar er is een dalende trend.[2][3] Een literatuur- en statisch onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Erasmus MC, waarvan de resultaten in 2003 werden gepubliceerd, stelt dat aangeboren afwijkingen de voornaamste doodsoorzaak vormen onder zuigelingen van Turkse en Marokkaanse ouders, hetgeen mogelijk is terug te voeren op de huwelijken tussen familieleden.[4] De kans op erfelijke afwijkingen bij niet-verwante koppels bedraagt ongeveer 3 tot 4 procent; bij kinderen uit neef-nichthuwelijken is die kans 4,7 tot 6,8 procent.

  Like

 8. paulzwueste // maart 16, 2018 om 00:07 //

  “Maar er is een dalende trent….”
  Ze bedoelen waarschijnlijk dat het aantal huwelijken met niet-familieleden dalende is…..
  Maar goed, ik lees dat aangeboren afwijkingen de voornaamste doodsoorzaak vormen onder zuigelingen van Turkse en Marokkaanse ouders.

  Zo zie je maar dat het hartstikke waar is wat Cruyff vroeger al zei: “Alle nadeel heb zu voordeel.”

  Liked by 1 persoon

 9. Esperanza // maart 16, 2018 om 01:58 //

  Liked by 2 people

 10. Duchesne // maart 16, 2018 om 10:51 //

  Het is mij bekend dat 1 op de 5 meisjes in Engeland te maken krijgt met incest. Ik heb altijd gedacht dat bierbuikige vadsige vaders hun dochters daar misbruikten, maar nu is mij duidelijk waar die cijfers vandaan komen.
  In Nederland is inteelt ook aanwezig, vooral in de bible belt en vroeger stond Urk erom bekend, door de afgesloten ligging.
  Maar wat te denken van de koningshuizen, die eeuwenlang onder elkaar trouwden om land en bezit te behouden? En ook rijke boeren trouwende enkel met ander geld, wat vaak in streken zorgde dat enkel families eeuwenlang alles van omvang bezaten…

  ….gelukkig is er het “vreemdgaan”, wat bij tijd en wijle zorgt voor vers dna en een vermindering van zwakten….om die reden word nu door koningshuizen geen dna test toegestaan….als het bezit maar niet verloren gaat kan alles…

  In de film Braveheart is dat leuk vorm gegeven, de Schotse vrijheidsstrijder die net voor zijn dood de Engelse koningin even van nieuw nageslacht voorziet…..(de geschiedenis volgens Hollywood, wie werd er niet groot mee?)

  Over verneuken gesproken, de Engelse RANK film King RAT uit 1948 werd door Hollywood even opnieuw gemaakt, maar dan met een Amerikaan als “held”…

  Inteelt, het is grotendeels het gevolg van dwangmatig gedrag door opgelegde regels en een mentaliteit dat vrouwen ondergeschikt zijn en dienen als voorwerp ter lust-ende-genot van de man. De vrouw is dus geen mens in die denkwijze….klinkt bekend?
  Heel soms is het liefde, maar die is vaak eenzijdig en valt daarmee niet onder die noemer.

  Liefde vraagt om een gelijkheid en vrijheid van keuze. Zonder die twee voorwaarden is liefde niet het geval, dan heet het anders. Enkel door ondervinding kun je dit begrijpen, vandaar het gepruts in het leven met partners. Heeft te maken met maatschappelijk opgelegd gedrag.

  Meestal met een sekte die vervolgens zelf de grootste overtreder is van de eigen regels, en slechts voor een klein deel komt incest door afgelegen wonen en gewoon geen keuze hebben in partner. We zijn dieren ten slotte. Euh, vraag, als je toevallig een leuke tante met haar nichtje/dochter/zus tegenkomt en daarmee doorzakt en wakker word, is dat dan ook incest? Lijkt mij wel fijn eerlijk gezegd.

  In Sibierie is het dan ook op afgelegen plekken gewoon om gasten je vrouw aan te bieden, en je dochters…..om inteelt tegen te gaan omdat het het voortbestaan van de stam bedreigd, en dus indirect jou voedsel en stookhout als je oud bent. Overleven…

  Inteelt, als je de bijbel leest zijn we het allemaal, genetisch gemanipuleerd en opgebouwd uit rib cellenmateriaal dat later met de penis van Adam bevrucht werd. Je zelfs verneuken is denk ik een redelijk accurate uitdrukking.
  Hij kreeg uit het neuken van zijn “ribbetje” twee zoons, toen waren er dus 4 mensen op aarde, en die daarna ook weer kinderen kregen, en een sloeg de ander dood. Euh? Transgenders, heumo’s of HEMAfrodieten?

  Okee, deze weg met de bijbel is echt heilloos.

  Incest, prima als neef en nicht of wie dan ook elkaar zo leuk vinden en met volle verstand door het hooi rollen, vrijheid is keuzes mogen maken, maar het lijkt me niet handig als voortplantings middel.

  Ik vraag me af hoeveel vrijheid moslims vrouwen hebben in partner keuze? Als ze als meisje al worden beperkt in hun leven is het enige dat ze aan mannen kennen buiten hun directe omgeving de neef of oom….en mgen ze met dat beeld hun leven vullen. Over aan de korte ketting leggen gesproken, mensonterend is het.

  Like

 11. Karel Dokter // maart 16, 2018 om 13:14 //

  Inbreeding heeft alles te maken met de politiek van de islamitische baarmoeder!
  Zie alinea 9 van deze pagina van Oriana Fallaci.
  http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1597589/posts

  Like

 12. Uit het onderzoek van de BBC bleek bijvoorbeeld dat Britse Pakistanen ongeveer 3,4% van alle geboorten uitmaakte, maar dat “zij 30% van alle Britse kinderen met recessieve stoornissen en een hogere kindersterfte hadden”.
  Elk nadeel heeft zijn voordeel.

  Like

 13. Zolang als de rekeningen van dat onverantwoordelijke gedrag niet in Europa worden gelegd staat het de mensen vrij om zich in eigen land naar eigen culturele gebruiken te gedragen, Wel lijkt het mee raadzaam iedereen omtrent deze zaken voor te lichten om te voorkomen dat dergelijke culturele gebruiken ook in onze contreien ingang vinden, wortelen en gesubidieerd moeten worden uit de potten voor zorg en bijstand.

  Like

 14. Esperanza // maart 16, 2018 om 17:17 //

  Inteelt voorbeeld:

  Like

 15. trebor2110 // maart 16, 2018 om 19:21 //

  Helaas is inteelt geen vereiste om debiel te zijn

  Like

 16. trebor2110 // maart 16, 2018 om 19:24 //

  Jeetje Esperanza dat is best lullig voor die jonge man die is er gewoon bij genaaid tewijl het meisje zelf wilde , ja zo breng je mannen wel in de war

  Like

 17. Republikein // oktober 2, 2018 om 19:52 //

  Ben ik hier bij de zaaduientelers?
  Is dit wel het juiste artikel?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s