Nieuw

De moderne samenleving

Zoals u weet stellen wij hier de toenemende islamisering van Nederland en Europa vaak aan de kaak. “Extreem-rechts” noemt men dat vaak. Nationalistisch of conservatief noem ik het liever.

Conservatief of behoudend, ja ja. Is er nog wel zoveel over om te behouden of trots op te zijn ? Is Nederland überhaupt nog wel een land om trots op te zijn ? Steeds vaker stel ik mezelf die vraag. Jazeker de burger is mondiger geworden. Maar min of meer samen met die ‘mondigheid’ heeft de hufterigheid ook een grote vlucht genomen. Die hufterigheid is voor een groot deel maar zeker niet uitsluitend aan onze multiculturele hel te danken.

Natuurlijk, we kunnen veel van de hufterigheid terugvoeren op het wangedrag van allochtone jeugd, tegelijkertijd moeten we niet uit het oog verliezen dat ‘onze’ jeugd zich daardoor aardig mee laat slepen.

Gisteren had ik het in mijn vorige artikeltje over het Openbaar Vervoer. Gaat u in gedachten even mee ? In de tachtiger jaren liepen er in het Streekvervoer nog controleurs rond, dit waren voormalige chauffeurs die gepromoveerd waren, zij controleerden de chauffeur op de uitoefening van zijn beroep en de reizigers op het in  het bezit hebben van een geldig vervoersbewijs. Zij waren in het bezit van een zogenaamd BOA bewijs (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) hetgeen inhield dat ze ook bekeuringen konden uitdelen.

Nou waren die controleurs meestal de vijftig wel gepasseerd en die hadden weinig trekrage-1564031_640 om telkens in conflict te komen met grijs of zwartrijdende passagiers want de mondigheid had er mede toe geleid dat mensen zich niet langer wensten neer te leggen bij een terechtwijzing laat staan bij een bekeuring. Dit had tot gevolg dat ze vaak met zijn tweeën op stap gingen en de plekken waar veel narigheid voorkwam werden liefst gemeden.

Sinds die tijd is het alleen maar bergafwaarts gegaan, controleurs zoals ze er destijds waren zijn min of meer afgeschaft, tegenwoordig werken ze noodgedwongen in teams van meerderen waarvan er dan één of twee ook een BOA hebben. Zij hebben apparatuur waarmee ze de politie in kunnen schakelen bij ongeregeldheden en worden dan met voorrang behandeld. Eén druk op de knop en van alle kanten schiet de politie toe. De controleurs zelf hebben onder hun kleding een zogenaamd steekvrij vest aan. Dit doet nog het meest denken aan de middeleeuwse maliënkolder en is zwaar en ’s zomers best warm.

Hoe is het zo ver gekomen dat dit noodzakelijk is ? Zoals ik al zei; de mondigheid van decruiser-2361684_640 burger is doorgeschoten in huftergedrag. Ambulancepersoneel vergt steeds vaker politiebescherming. What the fuck ! Dat zijn hulpverleners !! Politie die weggebruikers aanhouden moeten in steeds meer gevallen hulp inroepen omdat men zich niet zomaar de les laat lezen of omdat omstanders denken zich ermee te moeten bemoeien. Nee niet om de politie te helpen maar door ze hinderlijk in de weg te lopen of erger. Controlegroepen in het OV lijken steeds meer op knokploegen want ze lopen meerdere malen per dag tegen geweld aan. Probeer maar eens een Marokkaanse puber een bekeuring te geven ! Vloeken en spuwen lijken hun tweede natuur te zijn. Zijn ze met meerderen dan is helemaal de boot aan.

Hoe heeft het zover kunnen komen, of beter gezegd waarom hebben we dit zo laten escaleren? Nou op de eerste plaats natuurlijk omdat we rechters hebben vervangen door sociale hulpverleners, daders worden niet bestraft maar gezien als sociale slachtoffers die hulp nodig hebben. Zo heeft ook het moderne begrip “draaideurcrimineel” zijn intrede gedaan. Een winkeldief of zakkenroller loopt eerder weer buiten dan degene die aangifte moet doen. Mede daardoor krijg je een stapeling van wandaden want voordat het “slachtoffer” voor de rechter verantwoording moet afleggen heeft hij alweer meerdere andere feiten begaan. De hele handel wordt dan op een hoop gegooid en dan rolt er één “straf” uit.

Zeker deze problematiek is in de grote steden erger/groter dan daarbuiten maar vergis je niet, het schrijdt voort en neemt ook daar hand over hand toe. Zou het onderhand geenlawyer-28838_640 tijd worden dat we de tuchthuizen van vroeger weer in ere herstellen ? Jeugdigen vallen onder het jeugdrecht en dat houd in dat gevangenisstraf nauwelijks kan worden uitgedeeld. Nou dan is een tuchthuis toch een mooi alternatief ? Leer ze maar met harde hand om gezag te accepteren ! Nee je hoeft ze niet gelijk te slaan, er zijn zat disciplinaire maatregelen binnen zo’n instelling te bedenken. Opnieuw instellen van een soort dienstplicht zou een mogelijkheid kunnen zijn want de moderne ouders zijn kennelijk niet in staat of bereid hun kroos op te voeden. Ontzag en/of respect dat ze zelf zo vaak luidkeels eisen is volledig afwezig.

Ach het zijn waarschijnlijk overpeinzingen van een steeds ouder wordend stuk chagrijnman-272675_640 maar Tijl denkt niet dat hij de enige is die het allemaal met lede ogen aanziet. Is het alleen een taak van de overheid om te trachten dit te beteugelen of hebben gewone doorsnee burgers als u of ik daar ook een rol in ?

Ach Tijl is niet alwetend, zegt u het maar.

Tijl Uylenspiegel

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

11 Comments on De moderne samenleving

 1. Scrutinizer // maart 15, 2018 om 15:03 //

  Goed artikel, behoudens uw pleidooi voor dwangarbeid.

  Ik zie niet in waarom elke 18 jarige zomaar een jaar onbezoldigd voor de roverheid zou moeten werken. Dat is puur slavernij. Maar los van het principiele is er ook de praktische kant. Ik ben net omwille van maatschappelijke problemen met mijn peuter verhuisd naar een oord waar er geen “vredelievenden” een gevaar zijn. Als zij op haar 18e opgevorderd zou worden voor haar jaar dwangarbeid en zou moeten terugkeren naar Belgistan dan zou ze vermoedelijk in een team worden ingezet in bv. de plantsoendienst o.i.d. Dan is contact met “een doorsnee van de samenleving” onvermijdelijk. Welnu, ik wil helemaal niet dat ze door een vredelievende bejegend wordt als een “hoer zonder hoofddoek” die ie dan naar believen kan aanranden of erger immers “ze heeft er zelf om gevraagd”. Wij verhuisden bewust weg naar een veiliger oord, met name omwille van de toekomst van onze dochter en dan zou de roverheid haar verplichten om “solidair met alle Belgen (incl. nieuwkomers)” samen te werken? Een mens zou voor minder van nationaliteit veranderen…

  Maar los van deze praktische overweging, terug naar de principiele. Het is puur slavernij en dus sowieso ontoelaatbaar. Immers wie bepaalt de duur? Waarom een jaar? Waarom geen 5 of 10 of eigenlijk 20 of gewoon een hele “carriere” van 40 jaar? Dan heet het communisme. Ik denk niet dat u dat wil. Waarom echter wel 10 jaar of 5 of slechts 1? Natuurlijk is dat minder erg (net zoals 5 zweepslegen ontvangen miner erg is dan 50 of 100) maar het blijft principieel fout.

  Als u jongeren respect wil bijbrengen, doe dat dan gewoon op school. Die was vroeger wel strenger, ook qua normen en waarden, dan vandaag. En wie zich nog steeds misdraagt kan inderdaad naar een tuchthuis maar zomaar elke onschuldige voorbeeldige jongere dwangarbeid opleggen alleen maar omdat sommige leeftijdsgenoten zich misdroegen is een collectieve straf die voor het onschuldige individu een omacceptabel onrecht impliceert.

  Like

 2. Scrutinizer // maart 15, 2018 om 15:11 //

  addendum:
  Besef tevens dat eenmaal het principe geaccepteerd is, dat er dan geen rem staat op de toepassing. Waarom bejaarden niet verplichten gemeenschapsdienst te doen in ruil voor hun AOW. Of elkeen ouder dan 18 die in het verleden “eraan ontsnapt was” maar die “de staat nog wat verschuldigd is”. Dan zou je een 40 jarige met een baan kunnen verplichten om toch “uit solidariteit” zijn “bijdrage te leveren” door bv. hem te verplichten om 10 vakantiedagen (van de 20 of 30 die ie er heeft) + 1 zaterdag in de maand gemeenschapsdienst te doen. Dan kom je aan 22 dagen per jaar dus pakweg 3,5 weken. Nou, na 13 jaar heeft ie dan ook zijn bijdrage geleverd.
  Wel handig voor de staat. Zit ze in geldnood, schrap dan de kosten van een of andere dienst (bv. plantsoendienst) door een neiuwe categorie slachtoffer te bedenken en die onbezoldigd te laten werken. Oh en uiteraard zouden ambtenaren vrijgesteld zijn, immers “die werken permanent voor het algemeen belang”.
  Neen, al we die weg gaan bewandelen (eerst met alleen 18 jarigen) dan is het hek van de dam en voor je ’t weet heb je 10mln (deeltijds) dwangarbeiders (nl. iedereen boven de 18 inclusief bejaarden maar m.u.v. ambtenaren).

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // maart 15, 2018 om 15:34 //

  Nee Scrutinizer ik ben zeker geen voorstander van dwangarbeid in welke vorm dan ook, maar dat gezegd hebbende denk ik wel dat het hoog tijd is dat we na gaan denken hoe we de verhuftering een halt toe kunnen roepen of liever nog terugdraaien. Hoe daar moeten we met z’n allen over nadenken, mijn idee van een vorm van dienstplicht is slechts een voorzetje van wat eventueel denkbaar is. Tijl verkondigt niet het evangelie (verre van dat zelfs) maar laat zijn gedachten soms de vrije loop en deelt die vervolgens weleens met jullie lezers van onze site.
  En ja de verhuftering begint al op school, Toen Tijl nog een Tijltje (Teiltje ?) was en je ouders werden op school ontboden ivm wangedrag dan kreeg je thuis een paar draaien om de oren, nu moeten de leraren oppassen want de ouders kunnen zich niet voorstellen dat hun schatje misschien weleens een akelig vervelend rotjong is zodra hij de voordeur achter zich dichttrekt.
  Hoe los je dat op ?

  Like

 4. Henk der Niederlànder // maart 15, 2018 om 16:11 //

  Er kan toch gesteld worden dat deze hufters nou niet bepaald op zoek zijn naar een manier om iets bij te dragen aan de Nederlandse samenleving en na een of meerdere veroordelingen ze te verplichten tot dwangarbeid zou Ik totaal niks op tegen hebben.
  Zoals het er nu voor staat mag in ieder geval Jan lul de arbeider voor dat tuig zijn jas uit doen.
  Laat de huftertjes gvd werken totdat ze het idee krijgen dat hun rug breekt.
  Ondertussen dat ze bezig zijn met hun dwangarbeid vallen ze in ieder geval niemand lastig en kunnen ze erover nadenken wat er fout is gegaan.

  Liked by 1 persoon

 5. Esperanza // maart 15, 2018 om 16:42 //

  50 minuten, voor wie de tijd wil nemen de moeite waard.

  Like

 6. paulzwueste // maart 15, 2018 om 17:01 //

  God.
  Wat ’n ijzersterke combinatie.
  Zo’n prachtige vrouw in gesprek met de crème de la crème van de Vlaamse denkers en filosofen.

  Like

 7. Esperanza // maart 15, 2018 om 17:35 //

  Een van de uitwassen van de moderne samenleving.

  Liked by 1 persoon

 8. Ik weet nog goed begin jaren ´80 vanaf Hollands Spoor uit lijn 95 sneldienst Den Haag, op de tram en onderweg op Spui stapten er 4 a 5 Boa´s op de tram om bewijzen te controleren.
  De zwarten stonden al klaar bij de uitgang om er uit te springen.

  Liked by 1 persoon

 9. De aanzet tot ‘ontsporing’ ontstaat in de meeste gevallen gewoon thuis en in de eerste jaren.

  Een gebrekkige cq ontbrekende opvoeding achter de voordeur ic met een gebrekkige cq ontbrekende handhaving later in het publieke domein, dit alles overgoten met een sausje van een matig intelligentie nivo van de betrokkene waar de dagen te vaak verglijden onder het genot van de allerlei ‘geestverruimende middelen’, dit alles in het kader van “dat moet toch kunne”,…… blijkt achteraf gezien toch niet zo’n heel goede combi te zijn geweest mbt het naar een ‘hoger plan’ tillen van de samenleving als geheel.

  Best wel gek eigenlijk…….

  Liked by 1 persoon

 10. Tijl Uylenspiegel // maart 15, 2018 om 23:10 //

  Grappig dat je dat zegt Guardia, ik heb lang gedacht dat de term “zwartrijden” eigenlijk best discriminerend was tot ik erachter kwam dat dat niet de bedoeling/betekenis van het woord was. Maar omdat 99% van de zwartrijders getint is dacht ik min of meer automatisch dat ze dat bedoelden !!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s