Nieuw

Rusland dreigt Britse media te bannen

Vladimir Poetin in RT. © Kremlin.ru

Als de uitzendlicentie van de Russische tv-zender RT wordt ingetrokken in Groot-Brittannië, zal Rusland reageren met het verbannen van de Britse media in zijn eigen land.

– Ik kan nu al zeggen dat geen enkel Brits mediabedrijf in ons land zal werken als ze RT neerleggen, zei Maria Zakharova, woordvoerder van de Russische UD, tegen Rossiya 1.

De Britse televisieomroep Ofcom liet dinsdag weten dat RT in Groot-Brittannië kon worden afgesloten. Indien kan worden vastgesteld dat de Russische staat achter de “illegale geweldsaanwending” tegen Groot-Brittannië zit.

De achtergrond is dat de Britten Rusland ervan beschuldigen achter een vergiftigingsaanval te zitten op Sergei Skripal, een voormalige medewerker van de Russische militaire inlichtingendienst, die geheime informatie aan Groot-Brittannië heeft verkocht.

De aanval, die met behulp van Russisch zenuwgas zou zijn  uitgevoerd, vond plaats toen Skripal op 4 maart met zijn dochter een restaurant in Salisbury bezocht. De 66-jarige spion werd in 2010 vrijgegeven aan Groot-Brittannië in ruil voor tien Russische spionnen die waren gearresteerd in de Verenigde Staten.

De Britse regering heeft gedreigd met een reeks wraakmaatregelen tegen Rusland als de vermoedens tegen het land worden bevestigd.

Bron:

https://www.rt.com/news/421190-british-outlet-rt-shut-zakharova/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 944 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6375 Articles)
Altijd in oppositie.

7 Comments on Rusland dreigt Britse media te bannen

 1. Het heeft veel weg van MH17………..elkaar de zwarte Piet toespelen…..terwijl er misschien wel derde partij bij betrokken is?

  Like

 2. Word tijd dat Rusland eens echt serieuze maatregelen neemt, Rusland heeft Europa niet nodig laat dat duidelijk zijn maar wij wel Rusland.

  Liked by 1 persoon

 3. Bob Fleumer // maart 15, 2018 om 10:03 //

  Worden nu ook alle messenfabrikanten in Duitsland verantwoordelijk voor wat er met die messen wordt gedaan? Ik denk dat de Russen slimmer zijn als je zo’n moord wil uitvoeren doe je dat onopvallend en niet met je visitekaartje er aan.

  Like

 4. Compleet lachwekkend, indien het niet zo gevaarlijk was deze Britse beschuldiging. Reken maar dat hier hun agressieve Angelsaksische broeders in Amerika achter zitten.
  24/7 bashen van de Russen, oorlogstaal uitslaan, en daar hoort volgens mij ook weer dit geval onder, kunnen ze hun wapenfabrieken weer in de hoogste versnelling laten draaien.
  Zelfde in Oekraïne, de Amerikanen plegen een staatsgreep m.b.v. Georgische snipers en zijn daarna hoogst verontwaardigd als de Russen via een referendum de Krim terugpakken. Dan is ineens de Rus schuldig.
  Wat dat betreft kunnen de Russen beter in de leer gaan bij Hillary, die haar opponenten step by step het zwijgen oplegt via allerlei dirty tricks. Hoor je niks over bij de MSM.

  Liked by 1 persoon

 5. ‘Rusland moet weggaan en zijn mond houden’- volgens de Britse minister van Defensie, Gavin Williamson

  Op 15 maart in Bristol sprak, de Britse minister van Defensie, over wat Rusland zou kunnen doen als vergelding voor de uitwijzing van 23 Russische diplomaten uit het VK. “Rusland zou weg moeten gaan en moet zwijgen, maar de regering zal nader overwegen wat te doen staat.” Het zou verkeerd zijn om er een vooroordeel van te maken, “zei hij.

  Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de keiharde uitspraak van Williamson becommentarieerd en beweert dat het aantoont dat de Britse partners zich zorgen maken en dat Londen dingen te verbergen heeft.

  “Hoogstwaarschijnlijk zei de minister van Defensie van Groot-Brittannië: ‘Rusland zou geen vergeldingsmaatregelen moeten maken, maar zich terugtrekken en zwijgen.’ En wat anders kan de minister van Defensie van een land – dat de omstandigheden van het gebruik van gevaarlijke chemische stoffen op zijn grondgebied verbergt en de beschikbare informatie niet wil overdragen, zoals vereist door het Verdrag inzake het verbod op chemische wapens – zeggen: Londen heeft iets te verbergen. “Hun partners zijn nerveus”, zei de woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova. Lees verder >>> https://sputniknews.com/europe/201803151062560730-russia-uk-defense-minister/

  Like

 6. Walther Woortman // maart 15, 2018 om 20:24 //

  Je bent pas schuldig als een rechter je schuldig verklaard heeft.
  Waar is die rechter en waar zijn de bewijzen.
  Er worden vieze spelletjes gespeeld en iedereen geeft Rusland maar de schuld.
  Pas maar op want een jongetje die altijd maar door iedereen gepest wordt, zal toch een keer terug gaan slaan, zie de school incidenten in Amerika en Zweden, of is dat de bedoeling van het Westen, oorlog met Rusland.
  Hoe zit het dan met Turkije, daar zijn duizenden Turken vermoord en elke dag verdwijnen er nog steeds mensen die Tegen het regiem van Erdogan zijn.
  Niemand van de andere Westelijke landen doet hier iets tegen.
  Turkije valt zo maar een land binnen en vermoord daar alle mensen, niemand doet daar iets tegen.
  Wat zijn wij allemaal laffe landen, probeer maar niet een land van Rusland binnen te vallen, want dan heb je Poetin wel op je nek en hij heeft nog gelijk ook.
  Is het misschien de bedoeling om heel Europa te omvolken, waar wij al aardig mee bezig zijn en daarna Rusland aan te vallen, wij zullen het meemaken.

  Like

 7. In de nabije toekomst zal Turkije Rusland zodanig provoceren, dat Rusland in een nacht geheel Turkije zullen binnenvallen en verschonen. EU zal ook worden binnengevallen en onder Rusland beheer komen,tot bij Spanje. Britain zal ook worden aangevallen en overrompeld. De Britten zullen pogen hun eigen hachje te redden door aan te bieden de VSA uit te leveren met al haar geheimen. Deze zult ze geheel fataal worden. Omdat geen Russen Laf verraders appreciëren. Dat Rusland niet kan worden gestopt, komt doordat ze “particle-beam” wapens zullen gebruiken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s