Nieuw

Bezorgdheid nu Expressen ook censuur van historische films eist

"YouTube verspreidt massaal Adolf Hitler's anti-joodse fims". © Screenshot/Expressen.

Zweden – De joodse familie-eigenaars van de mediagroep Bonnier, die onder andere het Zweedse dagblad Expressen publiceren, gaan door met hun druk op Google en eisen nu dat bronmateriaal zoals propagandafilms uit nazi-Duitsland op YouTube worden gecensureerd – wat tot grootschalige bezorgdheid en kritiek heeft geleid.

In een breedopgezet artikel op woensdag klaagt Expressen’s linkse verslaggever David Baas dat YouTube “helpt bij het verspreiden van Holocaust-ontkenningsmateriaal en grove antisemitische films uit nazi-Duitsland”.

Een van de films die het Bonnier-tijdschrift van YouTube verwijderd wil zien, is de antisemitische propagandafilm ‘Der Ewige Jude’, die het nazi-Duitsland in 1940 uitbracht.

De film is wereldberoemd en wordt vaak bestudeerd als een voorbeeld in het kader van historische propaganda.

Maar deze keer lijkt het erop dat de krant een beetje te ver is gegaan in zijn censuurdrift. Op sociale media zijn veel mensen bezorgd over de eis om historische documenten te verbieden.

“Expressen is nu zijn verstand compleet verloren. Nu zijn ze tegen de aanwezigheid van historisch bronmateriaal op YouTube”, twittert bijvoorbeeld Andreas Ericson, veteraan van het liberale Neo en Timbro Media Instituut.

Hij vraagt ​​of de volgende stap is dat Google geen link mag geven naar propagandaposters.

“De campagne van DN/Expressen begint nu rechtstreeks anti-intellectueel te worden. En bovendien gevaarlijk. Als het heden ten dage niet is toegestaan ​​om kennis te nemen van fouten uit het verleden, lopen we het risico dat ze opnieuw worden herhaald”, vervolgt Ericson.

Het signatuur “H. Palm” maakt een andere vergelijking.

“Wacht maar tot Expressen/DN gaan klagen over bibliotheken, boekenplanken en boeken. Dan is de censuur compleet!”

Al meer meer dan een week lang schoppen de twee Bonnier-tijdschriften tegen Google aan om de Amerikaanse netwerkgigant ertoe te brengen politieke inhoud te censureren die de eigenaarsfamilie niet bevalt.

Google’s belangrijkste rechtsjurist, David Price, schrijft in een debatartikel in Expressen dat de pressie “het onderwerp is geweest van discussies op hoog niveau” binnen het bedrijf.

Hij wijst er echter op dat Google “sterk gelooft in het principe van een vrij en open web, omdat een rijkere informatievoorziening over het algemeen meer keuzes betekent, en het brede publiek een sterkere stem en een grotere invloed in de samenleving geeft.”

Bron:

http://www.friatider.se/oro-n-r-expressen-nu-ven-kr-ver-censur-av-historiska-filmer

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 940 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6329 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on Bezorgdheid nu Expressen ook censuur van historische films eist

 1. Esperanza // maart 14, 2018 om 16:24 //

  Boekverbranding, does it ring a bell?

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Boekverbranding

  Like

 2. De Zweden zouden deze k(o)ran(t) massaal moeten opzeggen. Als ze dit publiceren,dan kan de rest ook niet veel soeps zijn.

  Like

 3. Esperanza // maart 14, 2018 om 16:26 //

  IS jihadi fighters on stage in Ghent?
  Theatre company NTGent is courting controversy by launching an appeal for returning foreign fighters from Syria to take part in a performance of its new play. The company is eager to provide a theatrical translation of Jan Van Eyck’s world famous Ghent Altarpiece and is looking for jihadi fighters willing to participate in this controversial project.

  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws.english/News/1.3163284

  Like

 4. Scrutinizer // maart 14, 2018 om 16:43 //

  @Esperanza,
  Moordenaars in een theater? Ruikt naar Bataclan.

  Like

 5. Esperanza // maart 14, 2018 om 16:56 //

  Yep, Scrutinizer, het haatbaard uitschot krijgt een opstapje.

  Like

 6. andre lauvrijs // maart 15, 2018 om 11:06 //

  de geschiedenis is wat het is men kan ook eens beginnen met te zeggen dat in feite de joden de grootste massamoordenaars zijn waar de duitsers nog kindjes bij waren .zie het de misdaden van het communisme schatting tussen de 80 en 120 miljoen doden waren Lenin,Trotsky, Beria en Stalin enz (joseph vissorionvich djugashvili) geen joden daar zwijgt men zedig over

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. De EU wil “automatische filters” tegen “haat” zien – maar belooft “geen waarheidsministerie in te voeren”

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s